DELIKATES EXTRA od DELIKATESU neobsahuje kmín, obsahuje o něco více karobového prášku a jeho chuť je více do oříškova. Balení obsahuje 500 g směsi na bezlepkový chléb DELIKATES EXTRA se směsí semínek. Pouze přidáme 380 ml vlažné vody, 7 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí. Návod k přípravě v domácí pekárně - Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. - Přisypeme obsah balení. - Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého nasypeme sušené droždí. (Případně rozdrobíme čerstvé droždí.)... Celý popis
Koupit za 86 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
DELIKATES EXTRA od DELIKATESU neobsahuje kmín, obsahuje o něco více karobového prášku a jeho chuť je více do oříškova.
Balení obsahuje
500 g směsi na bezlepkový chléb DELIKATES EXTRA se směsí semínek.
Pouze přidáme 380 ml vlažné vody, 7 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.
Návod k přípravě v domácí pekárně
- Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu.
- Přisypeme obsah balení.
- Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého nasypeme sušené droždí. (Případně rozdrobíme čerstvé droždí.)
- Pečeme na krátký program cca 2 hodiny, maximálně 2 hodiny a 10 minut.*
Návod k přípravě v klasické troubě
- Do skleničky nalijeme 40 ml z celkového množství vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme čerstvé droždí (nebo nasypeme sušené droždí) a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
- Ve velké míse smícháme směs, 340 ml vlažné vody a připravený kvásek. Hněteme cca 5 minut do hladkého těsta.
- Nádobu, ve které budeme péct, vyložíme pečícím papírem. Přesuneme do ní těsto a zakryjeme ho potravinářskou fólií, aby neoschlo. Necháme kynout cca 45 minut.
- Na troubě navolíme program horní-dolní ohřev. Troubu předehřejeme na 250 °C a na její dno dáme starý plech na pečení, na který nalijeme cca 1 l vroucí vody. Troubu rychle zavřeme, aby neunikla pára, která se tam díky vroucí vodě vytvoří.
- Pečící nádobu s vykynutým těstem vložíme do rozpálené a zapářené trouby a při teplotě 250 °C pečeme po dobu 20 minut.
- Poté troubu otevřeme a páru vyvětráme, vyndáme spodní starý plech, teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 30 minut.
- Pak chleba vyklopíme z formy, opatrně sundáme pečící papír a pečeme ještě 10 minut na mřížce, abychom docílili pěknou kůrku ze spodu.*
- Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce.
Složení:
směs semínek 42 % [slunečnicová semínka loupaná, dýňová semínka loupaná, lněná semínka zlatá, lněná semínka hnědá, mletá semena chia (Salvia hispanica)], kukuřičný škrob, bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, dextróza, jedlá sůl, karobový prášek, emulgátor: slunečnicový lecitin, zahušťovadlo: guarová guma, látka zlepšující mouku: kyselina L-askorbová.
Bez lepku, sóji, lupiny, deproteinovaného pšeničného škrobu. Obsah semínek: 42 %.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota:
1760 kJ / 420 kcal
Tuky:
18,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
2,17 g
Sacharidy:
46 g
z toho cukry:
1,8 g
Vláknina:
12 g
Bílkoviny:
10,6 g
Sůl:
Omega 3 mastné kyseliny: kyselina alfa-linolenová
1,64 g
2,75 g
Balení obsahuje
500 g směsi na bezlepkový chléb DELIKATES EXTRA se směsí semínek.
Pouze přidáme 380 ml vlažné vody, 7 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.
Návod k přípravě v domácí pekárně
- Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu.
- Přisypeme obsah balení.
- Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého nasypeme sušené droždí. (Případně rozdrobíme čerstvé droždí.)
- Pečeme na krátký program cca 2 hodiny, maximálně 2 hodiny a 10 minut.*
Návod k přípravě v klasické troubě
- Do skleničky nalijeme 40 ml z celkového množství vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme čerstvé droždí (nebo nasypeme sušené droždí) a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
- Ve velké míse smícháme směs, 340 ml vlažné vody a připravený kvásek. Hněteme cca 5 minut do hladkého těsta.
- Nádobu, ve které budeme péct, vyložíme pečícím papírem. Přesuneme do ní těsto a zakryjeme ho potravinářskou fólií, aby neoschlo. Necháme kynout cca 45 minut.
- Na troubě navolíme program horní-dolní ohřev. Troubu předehřejeme na 250 °C a na její dno dáme starý plech na pečení, na který nalijeme cca 1 l vroucí vody. Troubu rychle zavřeme, aby neunikla pára, která se tam díky vroucí vodě vytvoří.
- Pečící nádobu s vykynutým těstem vložíme do rozpálené a zapářené trouby a při teplotě 250 °C pečeme po dobu 20 minut.
- Poté troubu otevřeme a páru vyvětráme, vyndáme spodní starý plech, teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 30 minut.
- Pak chleba vyklopíme z formy, opatrně sundáme pečící papír a pečeme ještě 10 minut na mřížce, abychom docílili pěknou kůrku ze spodu.*
- Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce.
Složení:
směs semínek 42 % [slunečnicová semínka loupaná, dýňová semínka loupaná, lněná semínka zlatá, lněná semínka hnědá, mletá semena chia (Salvia hispanica)], kukuřičný škrob, bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, dextróza, jedlá sůl, karobový prášek, emulgátor: slunečnicový lecitin, zahušťovadlo: guarová guma, látka zlepšující mouku: kyselina L-askorbová.
Bez lepku, sóji, lupiny, deproteinovaného pšeničného škrobu. Obsah semínek: 42 %.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota:
1760 kJ / 420 kcal
Tuky:
18,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
2,17 g
Sacharidy:
46 g
z toho cukry:
1,8 g
Vláknina:
12 g
Bílkoviny:
10,6 g
Sůl:
Omega 3 mastné kyseliny: kyselina alfa-linolenová
1,64 g
2,75 g
Parametry
Výrobce | Adveni Medical |