Dýňový olej má typickou výrazně zelenou barvu. Jeho kolébkou je Rakouská spolková země Štýrsko, kde rodinné lisovny používají tradiční postupy výroby vedoucí k nezaměnitelné výrazné chuti. Štýrský tradiční postup lisování je postup, při kterém se rozemletá dýňová semínka pomalu, šetrně a při stálém míchání zahřejí a následně jsou lisová mechanicky postupem za studena. Tykvová jádra se vyznačují vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin (přes 70%) a důležitých vitamínů, především A, B, D a E.... Celý popis

Koupit za 302 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Dýňový olej má typickou výrazně zelenou barvu. Jeho kolébkou je Rakouská spolková země Štýrsko, kde rodinné lisovny používají tradiční postupy výroby vedoucí k nezaměnitelné výrazné chuti. Štýrský tradiční postup lisování je postup, při kterém se rozemletá dýňová semínka pomalu, šetrně a při stálém míchání zahřejí a následně jsou lisová mechanicky postupem za studena. Tykvová jádra se vyznačují vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin (přes 70%) a důležitých vitamínů, především A, B, D a E.

Baleno do skla. 5l platový kanystr. 

Použití

Dýňový olej je velmi vhodný pro přípravu salátů z hlávkového a čínského zelí, fazolí, okurek, rajčat, ředkviček a jiné zeleniny. Svou chutí, stravitelností a vysokou biologickou hodnotou dodává těmto salátům jedinečnou chuť. Velmi oblíben je také pro přípravu masa a uzenin v nálevu octa a oleje, nebo k dochucování polévek. Své uplatnění dýňový olej nalezne i v pomazánkách. Pro další inspiraci navštivte náš instagram nebo blog.

Trvanlivost a skladování

Dle data na obalu (1 rok po vylisování). Po otevření uchovávejte v chladu.

Orientační přehled obsahu nasycených a nenasycených mastných kyselin

Původ

Lisováno na zakázku v Rakousku ze semínek pocházejících z ČR a Rakouska.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce AGRO-EL,
Objem 500 ml