Nutriční hodnoty Energetická hodnota (Kcal) 354 Energetická hodnota (Kj) 1482 Tuky (g) 9 z toho nasycené mastné kyseliny (g) 3 Sacharidy (g) 64 z toho cukry (g) 3 Vláknina (g) 0 Bílkoviny (g) 7 Sůl (g) 0 Hustota g/cm3 0.00 Popis Víte čemu se říká žlutý zázvor? Nebudeme vás napínat a prozradíme, že je to kurkuma neboli žluté oddenky kurkumovníku dlouhého. Právě tyto oddenky jsou nápadně podobné zázvoru, akorát mají sytější žlutou barvu. Původ kurkumy je v jižní Asii, zejména pak v Indii.... Celý popis
Koupit za 38 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Allnature Kurkuma prášek BIO, 50 g
Doprava:
69 Kč
38 Kč
Koupit za 38 Kč
Allnature Kurkuma prášek BIO, 50 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
38 Kč
Koupit za 38 Kč
Allnature Kurkuma prášek Bio 50 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
37 Kč
Koupit za 37 Kč
Allnature Kurkuma BIO prášek 50 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
35 Kč
Koupit za 35 Kč
Allnature Kurkuma prášek BIO 50 g - bez příchutě
Doprava:
35 Kč
Skladem
31 Kč
Koupit za 31 Kč
Popis
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota (Kcal)
354
Energetická hodnota (Kj)
1482
Tuky (g)
9
z toho nasycené mastné kyseliny (g)
3
Sacharidy (g)
64
z toho cukry (g)
3
Vláknina (g)
0
Bílkoviny (g)
7
Sůl (g)
0
Hustota g/cm3
0.00
Popis
Víte čemu se říká žlutý zázvor? Nebudeme vás napínat a prozradíme, že je to kurkuma neboli žluté oddenky kurkumovníku dlouhého. Právě tyto oddenky jsou nápadně podobné zázvoru, akorát mají sytější žlutou barvu. Původ kurkumy je v jižní Asii, zejména pak v Indii. Kurkuma se využívá jak čerstvá, tak i jako koření, které se vyrábí vařením oddenků, následně jejich vysušením a pomletím na výrazně žlutý prášek. Díky této výrazné barvě, kterou způsobuje kurkumin, se kurkuma využívá k barvení nejen potravin, ale i třeba látek. Kurkuma má též mnoho léčivých schopností. Má výborné protizánětlivé účinky a je silným antioxidantem. Využívá se i při péči o pleť a při léčbě kožních problémů.
Něco o společnosti Allnature
Allnature je česká značka, která vznikla v roce 2013 a zabývá se zdravou výživou. Společnost založil MDDR. M. Mikula a od svého počátku se Allnature snaží dodávat potraviny, které jsou nejen zdravé, ale i chutné. V nabídce Allnature naleznete potraviny z kvalitních surovin vyrobené šetrnými metodami. V sortimentu naleznete i další druhy koření, jako je třeba bazalka, ale i mouky nebo rýži.
Kurkuma a její využití v kuchyni
Kurkuma má kořeněnou, pronikavou vůni a štiplavě nahořklou chuť. Je hojně využívána především v indické, perské či thajské kuchyni. Velmi často je přimíchávána do různých směsí koření, jako je například kari koření. Využití kurkumy je opravdu široké. Můžeme ji využít na maso či ryby, do polévek nebo omáček. Můžeme ji využít k ochucení a obarvení rýže nebo přidat do pomazánky jako je například humus. Kurkuma se také přidává do zlatého mléka, což je teplý kurkumový nápoj z rostlinného mléka, kurkumy, skořice, kajenského pepře a medu.
Energetická hodnota (Kcal)
354
Energetická hodnota (Kj)
1482
Tuky (g)
9
z toho nasycené mastné kyseliny (g)
3
Sacharidy (g)
64
z toho cukry (g)
3
Vláknina (g)
0
Bílkoviny (g)
7
Sůl (g)
0
Hustota g/cm3
0.00
Popis
Víte čemu se říká žlutý zázvor? Nebudeme vás napínat a prozradíme, že je to kurkuma neboli žluté oddenky kurkumovníku dlouhého. Právě tyto oddenky jsou nápadně podobné zázvoru, akorát mají sytější žlutou barvu. Původ kurkumy je v jižní Asii, zejména pak v Indii. Kurkuma se využívá jak čerstvá, tak i jako koření, které se vyrábí vařením oddenků, následně jejich vysušením a pomletím na výrazně žlutý prášek. Díky této výrazné barvě, kterou způsobuje kurkumin, se kurkuma využívá k barvení nejen potravin, ale i třeba látek. Kurkuma má též mnoho léčivých schopností. Má výborné protizánětlivé účinky a je silným antioxidantem. Využívá se i při péči o pleť a při léčbě kožních problémů.
Něco o společnosti Allnature
Allnature je česká značka, která vznikla v roce 2013 a zabývá se zdravou výživou. Společnost založil MDDR. M. Mikula a od svého počátku se Allnature snaží dodávat potraviny, které jsou nejen zdravé, ale i chutné. V nabídce Allnature naleznete potraviny z kvalitních surovin vyrobené šetrnými metodami. V sortimentu naleznete i další druhy koření, jako je třeba bazalka, ale i mouky nebo rýži.
Kurkuma a její využití v kuchyni
Kurkuma má kořeněnou, pronikavou vůni a štiplavě nahořklou chuť. Je hojně využívána především v indické, perské či thajské kuchyni. Velmi často je přimíchávána do různých směsí koření, jako je například kari koření. Využití kurkumy je opravdu široké. Můžeme ji využít na maso či ryby, do polévek nebo omáček. Můžeme ji využít k ochucení a obarvení rýže nebo přidat do pomazánky jako je například humus. Kurkuma se také přidává do zlatého mléka, což je teplý kurkumový nápoj z rostlinného mléka, kurkumy, skořice, kajenského pepře a medu.
Parametry
Výrobce | Allnature |
Druh koření | kurkuma |
Hmotnost | 50 g |
Bio | ano |
Značka | Allnature |
Forma | mleté |
Bezlepkové | ne |