Olivy Kalamata s peckou 1kg, Extra Jumbo U těchto oliv v kilovém balení si přijdou na své jak znalci tak milovníci oliv, kteří ocení olivy s peckou, čímž si olivy znatelně více uchovávají původní chuť. Tyto velmi chutné, křupavé a masité olivy mají velikost Extra Jumbo (161/180) a jsou charakteristické svou lehce kořeněnou chuťí. V čem jsou olivy vyrobené a balené v Řecku něčím výjimečným? Na rozdíl od jiných národů, které se věnují olivám, si Řekové nejdéle zachovali tradici nesnaží se olivy znehodnotit... Celý popis
Koupit za 269 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Olivy Kalamata s peckou 1kg, Extra Jumbo
U těchto oliv v kilovém balení si přijdou na své jak znalci tak milovníci oliv, kteří ocení olivy s peckou, čímž si olivy znatelně více uchovávají původní chuť.
Tyto velmi chutné, křupavé a masité olivy mají velikost Extra Jumbo (161/180) a jsou charakteristické svou lehce kořeněnou chuťí.
V čem jsou olivy vyrobené a balené v Řecku něčím výjimečným?
Na rozdíl od jiných národů, které se věnují olivám, si Řekové nejdéle zachovali tradici nesnaží se olivy znehodnotit tím, že by se strojově sbírali a pak se podřadné olivy fermentovali, aby se dali prodat.
Řekové jsou na své olivy hrdí.
Starověcí Řekové byli a jsou a jistě budou zanícenými kuchaři a kulinářskými experimentátory. To staletími vedlo k tomu, že Řekové v rámci tradic zpracovávají řecké "olivy" tak, aby si zachovali svou tradiční plnou chuť a marinády, do kterých se olivy nakládají, olivu dochutí tak, že jde o kulinářskou delikatesu. Každá oblast v Řecku si drží v tajnosti způsob marinování oliv. Někteří nakládají olivy do olivového oleje, vinného octu, vína či kombinace vína a medu. K dochucování oliv používají Řekové aromatické byliny, jako je divoký fenykl a oregano. Šťavnaté olivy se marinují jinak, než masité olivy a samotnou kapitolou je úprava tradičních řeckých oliv Kalamata. Jinak se nakládají zelené olivy se světle hnědou barvou, jinak se upravují červené až do fialova zbarvené olivy a jinak se dochucují plně dozrálé olivy.
Co je ale podstatné, koupí řeckých oliv nikdy neuděláte chybu, protože půjde vždy o gurmánský zážitek. Je pravda, že jsou cenově dražší, ale o to větší zážitek zažijete při jejich konzumaci.
Skladování: v chladu a temnu
Údaje o výrobku:
Složení: olivy Kalamata, nálev, ocet, olivový olej 0-1%,E270,E211Výživné údaje pro 1000g: Energie: 270 Kcal/1110kJSacharidy: 2,0g z toho cukry:1,0g,Tuky: 28,0g, z toho nasycených mastných kyselin: 3,8 g, vláknina: 67 g, bílkoviny: 13g,sůl:7,0gZemě původu: ŘECKO
Výrobce:
Her. Society Char.Triantafyllou
ARTA, Greece
U těchto oliv v kilovém balení si přijdou na své jak znalci tak milovníci oliv, kteří ocení olivy s peckou, čímž si olivy znatelně více uchovávají původní chuť.
Tyto velmi chutné, křupavé a masité olivy mají velikost Extra Jumbo (161/180) a jsou charakteristické svou lehce kořeněnou chuťí.
V čem jsou olivy vyrobené a balené v Řecku něčím výjimečným?
Na rozdíl od jiných národů, které se věnují olivám, si Řekové nejdéle zachovali tradici nesnaží se olivy znehodnotit tím, že by se strojově sbírali a pak se podřadné olivy fermentovali, aby se dali prodat.
Řekové jsou na své olivy hrdí.
Starověcí Řekové byli a jsou a jistě budou zanícenými kuchaři a kulinářskými experimentátory. To staletími vedlo k tomu, že Řekové v rámci tradic zpracovávají řecké "olivy" tak, aby si zachovali svou tradiční plnou chuť a marinády, do kterých se olivy nakládají, olivu dochutí tak, že jde o kulinářskou delikatesu. Každá oblast v Řecku si drží v tajnosti způsob marinování oliv. Někteří nakládají olivy do olivového oleje, vinného octu, vína či kombinace vína a medu. K dochucování oliv používají Řekové aromatické byliny, jako je divoký fenykl a oregano. Šťavnaté olivy se marinují jinak, než masité olivy a samotnou kapitolou je úprava tradičních řeckých oliv Kalamata. Jinak se nakládají zelené olivy se světle hnědou barvou, jinak se upravují červené až do fialova zbarvené olivy a jinak se dochucují plně dozrálé olivy.
Co je ale podstatné, koupí řeckých oliv nikdy neuděláte chybu, protože půjde vždy o gurmánský zážitek. Je pravda, že jsou cenově dražší, ale o to větší zážitek zažijete při jejich konzumaci.
Skladování: v chladu a temnu
Údaje o výrobku:
Složení: olivy Kalamata, nálev, ocet, olivový olej 0-1%,E270,E211Výživné údaje pro 1000g: Energie: 270 Kcal/1110kJSacharidy: 2,0g z toho cukry:1,0g,Tuky: 28,0g, z toho nasycených mastných kyselin: 3,8 g, vláknina: 67 g, bílkoviny: 13g,sůl:7,0gZemě původu: ŘECKO
Výrobce:
Her. Society Char.Triantafyllou
ARTA, Greece
Parametry
Výrobce | Amvrakia |
Hmotnost | 1500 g |