Želírovací látka je alternativou živočišné želatiny. Agar je bez chuti a bez zápachu a skvěle funguje. Vyrábí se z mořských řas, neobsahuje lepek. Od českého výrobce, v biokvalitě. Agar je nutné přivést k varu, aby mohl poté želírovat. K tuhnutí naopak nepotřebuje lednici, protože k němu dochází už při 35-40 °C. Čas nutný ke ztuhnutí je mnohem kratší než u želatiny. Tipy na použití: - dorty, poháry, aspiky - pudinkové dezerty - panna cotta, nepečený cheesecake - džem - 500g ovoce rozmixujte... Celý popis
Koupit za 39 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
AMYLON Agar prášek BIO 10 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
39 Kč
Koupit za 39 Kč
Amylon Agar prášek BIO 10 g
Doprava:
39 Kč
Skladem
36 Kč
Koupit za 36 Kč
Amylon Agar prášek 10 g BIO AMYLON
Doprava:
59 Kč
Skladem
44 Kč
Koupit za 44 Kč
Bio agar prášek 10g, Amylon
Doprava:
100 Kč
Skladem
45 Kč
Koupit za 45 Kč
BIO agar prášek AMYLON 10g
Doprava:
60 Kč
Skladem
43 Kč
Koupit za 43 Kč
Popis
Želírovací látka je alternativou živočišné želatiny. Agar je bez chuti a bez zápachu a skvěle funguje. Vyrábí se z mořských řas, neobsahuje lepek. Od českého výrobce, v biokvalitě.
Agar je nutné přivést k varu, aby mohl poté želírovat. K tuhnutí naopak nepotřebuje lednici, protože k němu dochází už při 35-40 °C. Čas nutný ke ztuhnutí je mnohem kratší než u želatiny.
Tipy na použití:
- dorty, poháry, aspiky
- pudinkové dezerty - panna cotta, nepečený cheesecake
- džem - 500g ovoce rozmixujte nebo rozmačkejte a přiveďte k varu, přidejte předem namočenou 1 lžičku agaru a vařte, dokud se agar nerozpustí, nakonec oslaďte podle chuti. Skladujte v lednici nebo zavařte.
- želé bonbony pro děti nebo ozdoba na moučníky - uvařte agar v ovocném džusu a vlijte do forem na led, tekutinu také můžete v tenké vrstvě vylít na plech, nechat ztuhnout a vykrajovat různé tvary
Želírovací látka agar-agar je nenahraditelný produkt pro vegetariány a vegany a skvělý i pro kohokoli jiného. Agar bez problémů nahradí živočišnou želatinu, je přitom čistě rostlinný. Vyrábí se z mořských řas a v Asii jde už po staletí o nejběžnější želírovací prostředek. Vzniká povařením červené mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po zchladnutí gelovitou konzistenci a nakonec zcela ztuhne. Tato hmota se následně usuší a poté pokrájí, nadrtí nebo namele.
Amylon je česká značka škrobových potravin, například pudinků, knedlíků, kaší, zahušťovadel, palačinek, bramboráků, kypřících prášků a dalších. Historie Amylonu sahá až do konce 19. století, samotná firma Amylon byla založena v roce 1912 sloučením dvou škrobáren v Přibyslavi a Nížkově. Od roku 2011 vyrábí Amylon řadu bezlepkových produktů v bio kvalitě, které můžete najít v našem sortimentu. Amylon podporuje místní výrobu.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Agar* (Rhodophyceae). *Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte v suchu do 30°C
Legislativní zařazení:
Rostlinný želírující prostředek.
Země původu:
Evropská unie
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Smíchejte bio agar (10 g) v 1 litru studené vody a podle potřeby doslaďte. Vaříme za stálého míchání 3 minuty. Po uvaření necháme mírně vychladnout. Nalijte do formy a necháme ztuhnout v chladničce. Můžete také připravit organický agar z ovocné šťávy, džus a jiné
Vyzkoušejte naše recepty:
Tvarohový cheesecake s jahodami
Agar je nutné přivést k varu, aby mohl poté želírovat. K tuhnutí naopak nepotřebuje lednici, protože k němu dochází už při 35-40 °C. Čas nutný ke ztuhnutí je mnohem kratší než u želatiny.
Tipy na použití:
- dorty, poháry, aspiky
- pudinkové dezerty - panna cotta, nepečený cheesecake
- džem - 500g ovoce rozmixujte nebo rozmačkejte a přiveďte k varu, přidejte předem namočenou 1 lžičku agaru a vařte, dokud se agar nerozpustí, nakonec oslaďte podle chuti. Skladujte v lednici nebo zavařte.
- želé bonbony pro děti nebo ozdoba na moučníky - uvařte agar v ovocném džusu a vlijte do forem na led, tekutinu také můžete v tenké vrstvě vylít na plech, nechat ztuhnout a vykrajovat různé tvary
Želírovací látka agar-agar je nenahraditelný produkt pro vegetariány a vegany a skvělý i pro kohokoli jiného. Agar bez problémů nahradí živočišnou želatinu, je přitom čistě rostlinný. Vyrábí se z mořských řas a v Asii jde už po staletí o nejběžnější želírovací prostředek. Vzniká povařením červené mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po zchladnutí gelovitou konzistenci a nakonec zcela ztuhne. Tato hmota se následně usuší a poté pokrájí, nadrtí nebo namele.
Amylon je česká značka škrobových potravin, například pudinků, knedlíků, kaší, zahušťovadel, palačinek, bramboráků, kypřících prášků a dalších. Historie Amylonu sahá až do konce 19. století, samotná firma Amylon byla založena v roce 1912 sloučením dvou škrobáren v Přibyslavi a Nížkově. Od roku 2011 vyrábí Amylon řadu bezlepkových produktů v bio kvalitě, které můžete najít v našem sortimentu. Amylon podporuje místní výrobu.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Agar* (Rhodophyceae). *Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte v suchu do 30°C
Legislativní zařazení:
Rostlinný želírující prostředek.
Země původu:
Evropská unie
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Smíchejte bio agar (10 g) v 1 litru studené vody a podle potřeby doslaďte. Vaříme za stálého míchání 3 minuty. Po uvaření necháme mírně vychladnout. Nalijte do formy a necháme ztuhnout v chladničce. Můžete také připravit organický agar z ovocné šťávy, džus a jiné
Vyzkoušejte naše recepty:
Tvarohový cheesecake s jahodami
Parametry
Výrobce | Amylon |
Hmotnost | 10 g |