Lípa jako symbol slovanstva dala původ nejdůležitější medové složce této kvašené medoviny z Trnavska. Jedinečné dílo dokonalé harmonie přírody a vybraných druhů medu je ukryto v každém doušku Original Slovenské medoviny. Lípa jako symbol slovanstva dala původ nejdůležitější medové složce této kvašené medoviny z Trnavska. Jedinečné dílo dokonalé harmonie přírody a vybraných druhů medu je ukryto v každém doušku Original Slovenské medoviny. Čistý medový buket a sladká opojná chuť je výsledkem dokonalé... Celý popis

Koupit za 259 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Lípa jako symbol slovanstva dala původ nejdůležitější medové složce této kvašené medoviny z Trnavska. Jedinečné dílo dokonalé harmonie přírody a vybraných druhů medu je ukryto v každém doušku Original Slovenské medoviny.

Lípa jako symbol slovanstva dala původ nejdůležitější medové složce této kvašené medoviny z Trnavska. Jedinečné dílo dokonalé harmonie přírody a vybraných druhů medu je ukryto v každém doušku Original Slovenské medoviny.

Čistý medový buket a sladká opojná chuť je výsledkem dokonalé harmonie a vybraných druhů květového medu s jemně převažujícím lipovým medem v pozadí. Tato medovina v sobě spojuje léčivé účinky a výjimečné chuti a vůně použitých medů. Je výborná jako aperitivní nápoj k pohodě a k dobré náladě.

Slovenská medovina Original je vyráběna od roku 2010. V medovině byla použita převaha lipového medu.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Velmi vzácná lipová medovina z nejkvalitnějšího medu.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody,
nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že
jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Ocenění v soutěžích
Bronzová medaile - MAZER CUP 2016, BOULDER, USA
Stříbrná medaile - APIMONDIA 2015, Jižní Korea
Zlatá medaile - MAZER CUP 2015, BOULDER, USA
Bronzová medaile - MAZER CUP 2014, BOULDER, USA
Bronzová medaile - MAZER CUP 2013, BOULDER, USA
Bronzová medaile - MAZER CUP 2012, BOULDER, USA
Král medoviny 2011 - 1. místo Den medu a medoviny, Archeoskanzen, Modrá, ČR
Cena DANUBIUS GASTRO 2011 - Bratislava
Zlatá medaile - APIMEDICA 2010, LJUBLJANA, Slovinsko
Zlatá medaile - APISLAVIA 2010, VARNA, Bulharsko
Stříbrná medaile - MAZER CUP 2010, BOULDER, USA
ZNAČKA KVALITY SK GOLD
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Apimed