Basmati rýže je jedinečný druh rýže pocházející z himalájského podhůří, z oblasti Pandžáb na hranicích Indie a Pákistánu. Originální Basmati má svoje vlastní nezaměnitelné aroma, které bývá u syrové rýže oproti běžné dlouhozrnné typicky až 12-krát výraznější a zmírní až po uvaření. Vůně bývá tím silnější, čím je rýže vyzrálejší (běžně až 2 roky před uvedením na trh). Nemnohý spotřebitel, odchovaný téměř sterilní rýží bez zápachu - vydávanou za Basmati, může pak subjektivně chybně považovat výběrovou,... Celý popis

Koupit za 490 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Basmati rýže je jedinečný druh rýže pocházející z himalájského podhůří, z oblasti Pandžáb na hranicích Indie a Pákistánu.

Originální Basmati má svoje vlastní nezaměnitelné aroma, které bývá u syrové rýže oproti běžné dlouhozrnné typicky až 12-krát výraznější a zmírní až po uvaření. Vůně bývá tím silnější, čím je rýže vyzrálejší (běžně až 2 roky před uvedením na trh). Nemnohý spotřebitel, odchovaný téměř sterilní rýží bez zápachu - vydávanou za Basmati, může pak subjektivně chybně považovat výběrovou, vyzrálou a proto voňavou ARAX Basmati rýži za „smradlavou či zatuchlou“ a proto nekvalitní. S mírnou nadsázkou se tak dá Basmati rýže přirovnat ke zrajícím sýrům a jejich silnému aroma. Je proto nasnadě pochybovat spíše nad kvalitou jakékoliv Basmati rýže bez typicky výrazného aroma.

Jak využit rýži Basmati v kuchyni:
Skvěle se hodí jako příloha. Chutnat vám bude i s čínskou směsí nebo v jiných asijských pokrmech.

Připravíte velmi snadno:
rýži propláchněte a vložte do hrnce (na hrnek rýže dva hrnky vody). Osolte a vařte do změknutí cca 12-15 minut. 

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)

Energetická hodnota

1528 / 365

kJ / kcal

Bílkoviny

7,1

g

Sacharidy                     

79,9

g

- z toho cukry

0,1

g

Tuky                  

1

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,1

g

Sůl

0,01

g

 

               
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Arax