Toto kari se jmenuje podle regionu v jihovy´chodní Indii, kde vzniklo. Madrás je název pro prášek kari i pokrm – kořeněné karí, které můžete dělat s kuřetem, vepřovy´m či jehněčím masem, a navzdory indicky´ch zvykům můžete potkat i variantu s mlety´m hovězím. Typické madrás má červenou barvu po papričkách a kurkumě a sladkokyselou chuť určenou rajčaty, citronem, limetkou nebo octem.Složení: sojový olej, šalotka, česnek, sůl, chilli, hořčice, pískavice, kurkuma, kmín, koriandrAlergie: sója, hořčiceReceptSuroviny:... Celý popis

Koupit za 49 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Toto kari se jmenuje podle regionu v jihovy´chodní Indii, kde vzniklo. Madrás je název pro prášek kari i pokrm – kořeněné karí, které můžete dělat s kuřetem, vepřovy´m či jehněčím masem, a navzdory indicky´ch zvykům můžete potkat i variantu s mlety´m hovězím. Typické madrás má červenou barvu po papričkách a kurkumě a sladkokyselou chuť určenou rajčaty, citronem, limetkou nebo octem.Složení: sojový olej, šalotka, česnek, sůl, chilli, hořčice, pískavice, kurkuma, kmín, koriandrAlergie: sója, hořčiceReceptSuroviny: 4 porce: kořenící pasta na Madras Curry, 3 lžíce oleje, 1 větší cibule, 350g kuřecího masa, 2 mrkve, 440ml kokosového mlékaPříprava: Ve woku rozpalte olej, přidejte pastu na indické Madras Curry a smažte 1 minutu. Přidejte kuřecí maso nakrájené na kousky a mrkev nakrájenou na kolečka. Povařte 3 minuty a poté přidejte kokosové mléko a přiveďte opět k varu. Zmírněte oheň a povařte jště asi 30 minut.Nutriční hodnoty (100g)energie1196 kjtuky23 gz toho mastné kyseliny3,2 gsacharidy12 gz toho cukry6,6 gbílkoviny5,5 gsůl10 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Asian Home Gourmet
Forma pasta
Kuchyně indická