Agar-agar 800 - E406 je nejčastěji používaný v České republice. Agar-agar je mořská řasa, která má výborné želírující schopnosti. Na rozdíl od normální želatiny je agar čistě rostlinného původu a je tedy vhodný i pro vegany a vegetariány. Agar je také vyhledáván při redukčních dietách, protože má nepatrnou energetickou hodnotu.  Agar obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou, jód a železo. Použití: Do želatinových polev s ovocem, do džemů místo pektinu, na vytvoření aspiku… Pokud chcete něco... Celý popis

Koupit za 610 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Agar-agar 800 - E406 je nejčastěji používaný v České republice.

Agar-agar je mořská řasa, která má výborné želírující schopnosti. Na rozdíl od normální želatiny je agar čistě rostlinného původu a je tedy vhodný i pro vegany a vegetariány. Agar je také vyhledáván při redukčních dietách, protože má nepatrnou energetickou hodnotu.  Agar obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou, jód a železo.

Použití: Do želatinových polev s ovocem, do džemů místo pektinu, na vytvoření aspiku…

Pokud chcete něco netradičního a máte recept na pomazánku, která se musí vařit, potom do ní při vaření přidejte i trochu agaru, připravte si formičku na pudink, vylijte ji vodou a nalejte do ní pomazánku. Po vychladnutí ji lehce vyklopíte na talířek a rodina se bude divit.

Návod na přípravu: Na 500 ml vody (nebo džusu) dávkujeme 1 lžičku agaru a vaříme stejně jako klasický puding (trochu vody nebo džusu dáme stranou a rozmícháme s agarem, zatímco zbytek vody nebo džusu vaříme. Poté, co voda nebo džus začne vařit, vlijeme odložený zbytek s agarem a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Poté necháme vychládnout.) Agar začíná želírovat až poté, co začne chládnout.

Želírovací schopnost agaru se pohybuje podle stupně kyselosti nebo zásaditosti pokrmu, se kterým je používán, proto výše uvedený návod je pouze orientační. Pokud ale chcete zjistit, jestli jste do pokrmu dali dostatek agaru, dejte si trochu Vámi připravované pochoutky na lžičku a nechte ji vychládnout (nejlépe v lednici). Po chvilce uvidíte jakou jídlo bude mít konzistenci po vychládnutí a můžete se podle toho zařídit.

ZEMĚ PŮVODU: Itálie
Zobrazit více

Parametry

Výrobce ASO