Směs mléčně kvašených zeleninových šťáv z přímého lisování z řepy, mrkve, celeru a ředkve. Veškerá zelenina pochází z biodynamické produkce (demeter). Zelenina nepochází z hybridních semen, ale z původních odrůd. Při mléčném kvašení převážně vzniká L(+) kyselina mléčná, a proto jsou mléčně kvašené džusy ceněny mezi nutričními specialisty. I když není obvykle zeleninová šťáva vyhledávanou lahůdkou, může Vás harmonická chuť tohoto zeleninového koktejlu příjemně překvapit. Tato šťáva je vynikající... Celý popis

Koupit za 81 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Směs mléčně kvašených zeleninových šťáv z přímého lisování z řepy, mrkve, celeru a ředkve. Veškerá zelenina pochází z biodynamické produkce (demeter). Zelenina nepochází z hybridních semen, ale z původních odrůd. Při mléčném kvašení převážně vzniká L(+) kyselina mléčná, a proto jsou mléčně kvašené džusy ceněny mezi nutričními specialisty. I když není obvykle zeleninová šťáva vyhledávanou lahůdkou, může Vás harmonická chuť tohoto zeleninového koktejlu příjemně překvapit. Tato šťáva je vynikající součástí očistných kúr a můžeme ji popíjet i během odlehčovacího dne bez jídla.
Co to je přímé lisování? Běžné džusy jsou vyráběny z koncentrátu, který se vyrábí odpařováním vylisované šťávy. Takto zahuštěný džus je levnější na přepravu a skladování. Před plněním do konečného obalu se koncentrát naředí vodou. Zahušťování má negativní vliv jak na obsah vitamínů, tak na chuť džusu. Džusy z přímého lisování se získávají lisováním čerstvého ovoce a okamžitým stáčením vylisované šťávy. Džus se poté pasterizuje krátkým šetrným zahřátím, které zajistí mikrobiologickou nezávadnost džusu. Pasterizovaný džus se nemusí skladovat až do chvíle otevření v ledničce. Rozdíl mezi džusem z koncentrátu a džusem z přímého lisování je patrný na první doušek - ochutnejte!
Je šťáva vhodná pro vegany? Někteří výrobci po vylisování šťávy filtrují přes želatinu. Beutelsbacher při výrobě želatinu NEPOUŽÍVÁ a šťávy této značky jsou tudíž vhodné i pro striktní vegany.

Co to je demeter? Biodynamické zemědělství dodržuje veškeré požadavky ekologického zemědělství a výrobky nesoucí demeter certifikát jsou zároveň bio certifikované. Biodynamické zemědělství je však v některých ohledech přísnější a zemědělci můsí dodržovat řadu postupů navíc oproti ekologickému zemědělství. Prioritou je přirozené zvyšování úrodnosti půdy například pomocí přírodních přípravků a rotace plodin. Farma je vnímána jako celek, kde každá činnost ovlivňuje další činnosti. Biodynamický zemědělec vnímá přírodu a hospodaří v souladu s prostředím a ne proti němu. Biodynamicky vypěstované výrobky nesou chráněné označení demeter a jsou certifikovány a kontrolovány stejně jako biovýrobky.

OBJEM: 0,7 l
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: mléčně kvašená šťáva z červené řepy, mrkve a pastináku 95 %, ředkvová šťáva 4 %, šťáva z třešně aceroly 1 %. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného biodynamického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML:

Energetická hodnota
178 kJ/42 kcal

Tuky
0,2 g

z toho nasycené mastné kyseliny
0,02 g

Sacharidy
8,7 g

z toho cukry
8,5 g

Bílkoviny
0,8 g

Sůl
0,1 g

Vitamín A
400 µg (50 % DDD)

DDD - denní doporučená dávka neboli referenční hodnota příjmu
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Zeleninová šťáva vícedruhová. Podíl zeleninové složky 99 %, není vyrobeno z koncentrátu. Pasterováno. Po otevření uchovávejte v ledničce a spotřebujte do 5 dnů.
UPOZORNĚNÍ: Obal můžete vrátit na jednom z našich odběrních míst nebo v jakékoli prodejně, kde vedou džusy značky Beutelsbacher.

DE-ÖKO-007
Zemědělská produkce EU/mimo EU
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Beutelsbacher
Objem 0.7 l