Černá fazole je velká fazole s lesklým černým povrchem. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť. Kromě výborné chuti působí v jídle též svojí výraznou barvou. Široké využití v teplé i studené kuchyni. V biokvalitě.Specifikace Černá fazole je velmi populární v latinskoamerické kuchyni. Původem pochází z amerického kontinentu, dnes se ale rozšířila po celém světě. Fazole mají masitou hustou strukturu a hodí se tak skvěle do vegetariánských pokrmů. Například v Mexiku se běžně přidávají do burrita.... Celý popis

Koupit za 49 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Černá fazole je velká fazole s lesklým černým povrchem. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť. Kromě výborné chuti působí v jídle též svojí výraznou barvou. Široké využití v teplé i studené kuchyni. V biokvalitě.Specifikace

Černá fazole je velmi populární v latinskoamerické kuchyni. Původem pochází z amerického kontinentu, dnes se ale rozšířila po celém světě. Fazole mají masitou hustou strukturu a hodí se tak skvěle do vegetariánských pokrmů. Například v Mexiku se běžně přidávají do burrita.

Využití:

- polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
- placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
- kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
- salát - fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem
- ratatouille s fazolemi - 300 g fazolí, na oleji osmahněte 3 nakrájené cibule, 6 nasekaných stroužků česneku, přidejte na kostky nakrájenou větší cuketu, 5 pokrájených rajčat, 5 zelených paprik a 5 kostek bujonu s provensálským kořením, 10 minut duste, přelijte do pekáče, zalijte 680g rajčatového protlaku a pečte 30 minut, poté přimíchejte fazole, ochuťte sójovou omáčkou, plňte do sklenic a zavařujte 15 minut při 80 °C

Amaizin je značka veganských potravin z Holandska. Společnost byla založena v roce 1992 Poppe Braamem a zaměřuje se například na distribuci kukuřičných chipsů, tortill ze sóji a pšenice, kokosových krémů, kari past nebo sójových nudlí. Společnost podporuje udržitelnost, biodiverzitu a férová partnerství s farmáři. Výrobky jsou v biokvalitě a inspirovány místními recepturami.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
Černé fazole* 60 %, jedlá mořská sůl. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Hmotnost pevného podílu: 240 g.Příprava
K přímé spotřebě.Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100g):365kJ/87kcal. Tuky: 0,5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 12,4 g. z toho cukry: 1 g. Bílkoviny: 4,9 g. Sůl: 0,93 g
Doplňkové informace

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C.
Legislativní zařazení:
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Amaizin
Hmotnost 400 g
Bio ano