Černá fazole je velká fazole s lesklým černým povrchem. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť. Kromě výborné chuti působí v jídle též svojí výraznou barvou. Široké využití v teplé i studené kuchyni. V biokvalitě.Specifikace Černá fazole je velmi populární v latinskoamerické kuchyni. Původem pochází z amerického kontinentu, dnes se ale rozšířila po celém světě. Fazole mají masitou hustou strukturu a hodí se tak skvěle do vegetariánských pokrmů. Například v Mexiku se běžně přidávají do burrita.... Celý popis
Koupit za 49 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Fazole černá sterilovaná 400 g BIO AMAIZIN
Doprava:
49 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Amaizin Fazole konzervovaná černá bio 400g
Doprava:
80 Kč
Skladem
48 Kč
Koupit za 48 Kč
Amaizin Fazole černá sterilovaná BIO 400 g
Doprava:
zdarma
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
BIO fazole černá sterilovaná - Amaizin, 400 g
Doprava:
zdarma
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Bio fazole černá sterilovaná 400g, Amaizin
Doprava:
100 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Popis
Černá fazole je velká fazole s lesklým černým povrchem. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť. Kromě výborné chuti působí v jídle též svojí výraznou barvou. Široké využití v teplé i studené kuchyni. V biokvalitě.Specifikace
Černá fazole je velmi populární v latinskoamerické kuchyni. Původem pochází z amerického kontinentu, dnes se ale rozšířila po celém světě. Fazole mají masitou hustou strukturu a hodí se tak skvěle do vegetariánských pokrmů. Například v Mexiku se běžně přidávají do burrita.
Využití:
- polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
- placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
- kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
- salát - fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem
- ratatouille s fazolemi - 300 g fazolí, na oleji osmahněte 3 nakrájené cibule, 6 nasekaných stroužků česneku, přidejte na kostky nakrájenou větší cuketu, 5 pokrájených rajčat, 5 zelených paprik a 5 kostek bujonu s provensálským kořením, 10 minut duste, přelijte do pekáče, zalijte 680g rajčatového protlaku a pečte 30 minut, poté přimíchejte fazole, ochuťte sójovou omáčkou, plňte do sklenic a zavařujte 15 minut při 80 °C
Amaizin je značka veganských potravin z Holandska. Společnost byla založena v roce 1992 Poppe Braamem a zaměřuje se například na distribuci kukuřičných chipsů, tortill ze sóji a pšenice, kokosových krémů, kari past nebo sójových nudlí. Společnost podporuje udržitelnost, biodiverzitu a férová partnerství s farmáři. Výrobky jsou v biokvalitě a inspirovány místními recepturami.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
Černé fazole* 60 %, jedlá mořská sůl. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Hmotnost pevného podílu: 240 g.Příprava
K přímé spotřebě.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100g):365kJ/87kcal. Tuky: 0,5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 12,4 g. z toho cukry: 1 g. Bílkoviny: 4,9 g. Sůl: 0,93 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C.
Legislativní zařazení:
Černá fazole je velmi populární v latinskoamerické kuchyni. Původem pochází z amerického kontinentu, dnes se ale rozšířila po celém světě. Fazole mají masitou hustou strukturu a hodí se tak skvěle do vegetariánských pokrmů. Například v Mexiku se běžně přidávají do burrita.
Využití:
- polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
- placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
- kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
- salát - fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem
- ratatouille s fazolemi - 300 g fazolí, na oleji osmahněte 3 nakrájené cibule, 6 nasekaných stroužků česneku, přidejte na kostky nakrájenou větší cuketu, 5 pokrájených rajčat, 5 zelených paprik a 5 kostek bujonu s provensálským kořením, 10 minut duste, přelijte do pekáče, zalijte 680g rajčatového protlaku a pečte 30 minut, poté přimíchejte fazole, ochuťte sójovou omáčkou, plňte do sklenic a zavařujte 15 minut při 80 °C
Amaizin je značka veganských potravin z Holandska. Společnost byla založena v roce 1992 Poppe Braamem a zaměřuje se například na distribuci kukuřičných chipsů, tortill ze sóji a pšenice, kokosových krémů, kari past nebo sójových nudlí. Společnost podporuje udržitelnost, biodiverzitu a férová partnerství s farmáři. Výrobky jsou v biokvalitě a inspirovány místními recepturami.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
Černé fazole* 60 %, jedlá mořská sůl. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Hmotnost pevného podílu: 240 g.Příprava
K přímé spotřebě.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100g):365kJ/87kcal. Tuky: 0,5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 12,4 g. z toho cukry: 1 g. Bílkoviny: 4,9 g. Sůl: 0,93 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C.
Legislativní zařazení:
Parametry
Výrobce | Amaizin |
Hmotnost | 400 g |
Bio | ano |