Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Hořčice Dijon patří do kategorie speciálních hořčic a lze ji právem považovat za vlajkovou loď této skupiny. Název vznikl od místa původu - francouzského města Dijon. Surovinou pro tuto hořčici jsou výhradně semena hořčice černé (hnědé) ze kterých jsou v průběhu speciálního výrobního procesu odstraněny tmavé slupky a výsledná hořčice je tvořena ze žlutého obsahu semínka pod slupkou. Dodržují se též určité tradiční předpisy receptů. Hořčice Dijon se... Celý popis

Koupit za 85 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Hořčice Dijon patří do kategorie speciálních hořčic a lze ji právem považovat za vlajkovou loď této skupiny. Název vznikl od místa původu - francouzského města Dijon. Surovinou pro tuto hořčici jsou výhradně semena hořčice černé (hnědé) ze kterých jsou v průběhu speciálního výrobního procesu odstraněny tmavé slupky a výsledná hořčice je tvořena ze žlutého obsahu semínka pod slupkou. Dodržují se též určité tradiční předpisy receptů. Hořčice Dijon se vyznačuje výraznou charakteristickou ostrou pálivou chutí a výrazně žlutou až žlutohnědou barvou. Její uplatnění je velmi široké, hojně se používá jako přísada do různých omáček a základů v teplé kuchyni, potírá se s ní maso pro grilování a samozřejmě též jako příloha k uzeninám nebo teplým a studeným masům. Tip Košíku Recept Kuře tří hořčic 1 kuře1 lžíce plnotučné hořčice1 lžíce kremžské hořčice1 lžíce hořčice Dijonlžíce rybízové marmeládysůl, pepřsterilovaná zelenina Moravanka100 g másla Příprava Kuře očistíme, naporcujeme, opepříme, osolíme a vložíme do pekáče.Všechny druhy hořčice spolu s rybízovou marmeládou smícháme v marinádu a potřeme jí kuře ze všech stran. Dáme péci do středně vyhřáté trouby, jakmile se povrch masa „zatáhne“, přidáme ke kuřeti sterilovanou zeleninu i s nálevem a pečeme, až je kuře měkké.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Boneco
Hmotnost 950 g
Druh dijonské