Bio kokosovou šlehačku od Ceylon Kokonati můžete použít jako bezmléčnou alternativu smetany ke šlehání, k dodání bohaté chuti dezertům. Kokosové mléko je celkově skvělé i na pečení. Můžete ho přimíchat i do horké čokolády, čaje nebo kávy. Také se dá využít jako bezmléčná alternativa, která dodá bohatou chuť omáčkám, dušeným pokrmům i kari. Skvěle se hodí k většině snídaňovým cereálií, teplých i studených nápojů, smoothies a můžete ji dokonce zmrazit a našlehat do lehké krémové zmrzliny. Můžete jej... Celý popis

Koupit za 107 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Bio kokosovou šlehačku od Ceylon Kokonati můžete použít jako bezmléčnou alternativu smetany ke šlehání, k dodání bohaté chuti dezertům. Kokosové mléko je celkově skvělé i na pečení. Můžete ho přimíchat i do horké čokolády, čaje nebo kávy. Také se dá využít jako bezmléčná alternativa, která dodá bohatou chuť omáčkám, dušeným pokrmům i kari. Skvěle se hodí k většině snídaňovým cereálií, teplých i studených nápojů, smoothies a můžete ji dokonce zmrazit a našlehat do lehké krémové zmrzliny. Můžete jej dokonce použít na zvlhčení a výživu pokožky a vlasů. 

Kokosová šlehačka se vyrábí z čerstvě nastrouhané kokosové dužiny (90 %) ze zralých kokosových jader. Jemně nastrouhaná dužina se následně namáčí ve filtrované horké vodě (10 %) a čistě mechanickým procesem se scedí přes vrstvy sýrového plátna, aby se získala pouze hustá kokosová smetana. Tato 90% kokosová smetana je skvělá také na šlehání. 

Tato kokosová smetana nemá zářivě bílou barvu, jako jiné, běžně dostupné.Když se smetana usadí, může se v některých plechovkách přirozeně objevit trochu nahnědlé tekutiny, která pochází ze skořápky kokosu. To jen dokazuje, že je produkt 100% přírodní a není standardizován chemickými procesy. Konvenčně prodávané sněhobílé kokosové smetany mohou být ošetřeny bělícími přísadami.

Protože Ceylon Kokonati nepoužívá žádné konzervační látky, je smetana pro zachování trvanlivosti bleskově pasterizovaná. Vůně a chuť této krémové dobroty je čerstvě kokosová.

V závislosti na sklizni a ročním období se každá šarže může lišit barvou a v menší míře i chutí, protože se jedná o přírodní produkt od drobných zemědělců, který nepoužívá žádné chemické rafinace, přísady ani konzervační látky ke standardizaci jako u velkoplošných komerčně standardizovaných kokosových smetan.

Kokosy mají vysoký obsah vlákniny, takže pokud s konzumací této bezmléčné alternativy teprve začínáte, je lepší její příjem zvyšovat postupně, aby si na ni střeva pomalu zvykla a přizpůsobila se. 

Výhody kokosového mléka

- přirozeně bohaté na nasycené tuky, zejména mastné kyseliny s krátkým a středně dlouhým řetězcem (MCT). MCT obvykle tělo neukládá jako tuky. Místo toho je metabolizuje na okamžitou energii. Téměř čtvrtina porce kokosového mléka je tvořena MCT, především kyselinu laurovou.

- kyselina laurová je důležitá pro normální činnost imunitního systému, vývoj mozku a normální stav kostí. Kromě mateřského mléka jsou kokosy nejbohatším zdrojem této kyseliny.

- kokosové palmy rostou v bohaté sopečné půdě, což přispívá k vysokému obsahu minerálních látek, zejména železa, v kokosech. Z doporučené denní dávky kokosového mléka tak může vaše tělo vstřebat až 22 % DDD železa.

- kromě MCT a minerálních látek obsahuje také antioxidační látky, které pomáhají chránit tělesné buňky před poškozením volnými radikály.

- kokosové mléko normální činnost střev, působí příznivě při žaludečních vředech i refluxu žaludeční kyseliny.

- má relaxační účinek - pomáhá uvolnit svaly i nervy.

Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.

Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.

Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.

Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.

Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.

Přečtěte si více k tématu

Jak předejít vánočnímu přejídání nebo jak zmírnit jeho následky

Vegetariánská a veganská strava
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Ceylon Kokonati
Objem 0.4 l