Pěstitel: Družstvo Kawa Kabuya ( CKK ) Nadmořská výška: 1700 - 1900 m.n.m Odrůda: Bourbon Zpracování Metoda: Washed ( mokrá ) , ruční sběr, sušení na slunci Profil chuti: mírně nasladĺá chuť , černý čaj, šípky, hladké angreštové tóny s rajčaty Kyselost: nízká Rostoucí Region: LUBERO and BASHU, Provincie Severní Kivu Certifikace: NE Období sběru: září - leden 100% ARABICA, Kávový průmysl v Demokratické republice Kongo byl v minulosti výraznější. Avšak kvůli občanské válce, pokračující politické nestabilitě... Celý popis
Koupit za 93 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Pěstitel: Družstvo Kawa Kabuya ( CKK )
Nadmořská výška: 1700 - 1900 m.n.m
Odrůda: Bourbon
Zpracování Metoda: Washed ( mokrá ) , ruční sběr, sušení na slunci
Profil chuti: mírně nasladĺá chuť , černý čaj, šípky, hladké angreštové tóny s rajčaty
Kyselost: nízká
Rostoucí Region: LUBERO and BASHU, Provincie Severní Kivu
Certifikace: NE
Období sběru: září - leden
100% ARABICA, Kávový průmysl v Demokratické republice Kongo byl v minulosti výraznější. Avšak kvůli občanské válce, pokračující politické nestabilitě a dalším zdlouhavým humanitárním krizím toto odvětví zmizelo. Ve skutečnosti tato situace vedla ke snížení kvality, produktivity kávy a podnítila pašování do sousední Ugandy. V posledních letech as pomocí mezinárodního společenství začala družstva oživovat kávový průmysl.
Jedním z těchto družstev je družstvo Kawa Kabuya (CKK), jehož prostřednictvím jsme získali přístup k této kávě. CKK byl vytvořen v roce 2014 výrobci regionů Lubero a Bashu v provincii Severní Kivu, poblíž národního parku Virunga, severozápadně od jezera Edouard. Členové jsou rozděleni v současné době na 36 mycích stanic, dalších 58 je ve výstavbě. Družstevní členové pečlivě monitorují sběr, zpracování a marketing kávy, aby byla zajištěna optimální kvalita. CKK byl vytvořen s cílem obnovit naději na kávový řetězec v oblasti země, kde se v kávovém sektoru v důsledku občanské války neustále zhoršovalo.
Nadmořská výška: 1700 - 1900 m.n.m
Odrůda: Bourbon
Zpracování Metoda: Washed ( mokrá ) , ruční sběr, sušení na slunci
Profil chuti: mírně nasladĺá chuť , černý čaj, šípky, hladké angreštové tóny s rajčaty
Kyselost: nízká
Rostoucí Region: LUBERO and BASHU, Provincie Severní Kivu
Certifikace: NE
Období sběru: září - leden
100% ARABICA, Kávový průmysl v Demokratické republice Kongo byl v minulosti výraznější. Avšak kvůli občanské válce, pokračující politické nestabilitě a dalším zdlouhavým humanitárním krizím toto odvětví zmizelo. Ve skutečnosti tato situace vedla ke snížení kvality, produktivity kávy a podnítila pašování do sousední Ugandy. V posledních letech as pomocí mezinárodního společenství začala družstva oživovat kávový průmysl.
Jedním z těchto družstev je družstvo Kawa Kabuya (CKK), jehož prostřednictvím jsme získali přístup k této kávě. CKK byl vytvořen v roce 2014 výrobci regionů Lubero a Bashu v provincii Severní Kivu, poblíž národního parku Virunga, severozápadně od jezera Edouard. Členové jsou rozděleni v současné době na 36 mycích stanic, dalších 58 je ve výstavbě. Družstevní členové pečlivě monitorují sběr, zpracování a marketing kávy, aby byla zajištěna optimální kvalita. CKK byl vytvořen s cílem obnovit naději na kávový řetězec v oblasti země, kde se v kávovém sektoru v důsledku občanské války neustále zhoršovalo.
Parametry
Výrobce | Pražírna CoffeeDream |
Hmotnost | 100 g |
Složení kávy | arabika |
Země původu | Kongo |
Kyselost | 2 |
Intenzita | 4 |