Země: NICARAGUA Pěstitelská oblast: NUEVA SEGOVIA Okrest: MOZONTE Majitelé farmy: Mario José Ortez Nadmořská výška: 1350 - 1450 m.n.m. Odrůda:  arabica JAVA pěstovaná ve stínu borovic, guavy, pomerančovníku a bánánovníků Sběry: LISTOPAD - BŘEZEN  Export: BŘEZEN - KVĚTEN Způsob sběru a zpracování: ruční sběr / suché ( natural ) - ANAEROBIC Certifikace: MICROLOT Exportní balení: 30kg pytel v grain pro Chuťový profil kávy: sladká, krémová káva s tóny fíků, smetany, čokolády a medu. Střední tělo a... Celý popis

Koupit za 98 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Země: NICARAGUA
Pěstitelská oblast: NUEVA SEGOVIA
Okrest: MOZONTE
Majitelé farmy: Mario José Ortez
Nadmořská výška: 1350 - 1450 m.n.m.
Odrůda:  arabica JAVA pěstovaná ve stínu borovic, guavy, pomerančovníku a bánánovníků
Sběry: LISTOPAD - BŘEZEN 
Export: BŘEZEN - KVĚTEN
Způsob sběru a zpracování: ruční sběr / suché ( natural ) - ANAEROBIC
Certifikace: MICROLOT
Exportní balení: 30kg pytel v grain pro
Chuťový profil kávy: sladká, krémová káva s tóny fíků, smetany, čokolády a medu. Střední tělo a nízká příjemná ovocná kyselost.
Historie:
V roce 2000 koupil farmu majitel Mario José Ortez. Oblast, kde se farma nachází, se nazývá Bayuncun, San Fernando.Přístup k farmě je velmi obtížný kvůli nerovným silnicím, ale to je kompenzováno nádhernými výhledy do hor.
Majitel zavedl osvědčené postupy dobré zemědělské praxe k ochraně ekosystému. Farma má celkovou plochu 12 Manzanas (1 Manzana je přibližně 1,74 akrů.) Na 10 Manzanas pěstují Jávu, Parainemu, Catuai rojo a Caturru pod stínem, který poskytují borovice, banány, pomerančovníky a guavy.
Metoda zpracování ANAEROBIC
Anaerobní zpracování kávy určitý způsob přírodní fermentace a dá se tato metoda jistým způsobem přirovnat k našemu kvašení zelí :-) Základem anaerobní metody je - žádný přístup vzduchu, teplota a čas.
Celé kávové třešně se uzavřou v nádobách, vanách či nádržích s vodou a začne probíhat kvašení. V průběhu anaerobní fermentace se hlídá hlavně teplota a čas kvašení, které jsou podstatné pro další dokreslení chutí fermentované kávy.
Takto fermentovaná káva díky tomu vykreslí další chuťové tóny, které by jinak nevinikly.
Pozn. COFFEEDREAM: světle pražená na filtr - velmi příjemně vyvážená čokoládově ovocná chuť :-)
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Pražírna CoffeeDream
Hmotnost 100 g
Složení kávy arabika
Země původu Nikaragua
Kyselost 2
Způsob přípravy do překapávače
Pražená ano
Intenzita 4
Zobrazit více parametrů