Čokoládové srdce sypané celými lískovými ořechy v krásné dárkové dřevěné kazetě s motivem srdce.  Možnost gravírování krátkého vlastního textu na víko (za příplatek). Kazeta obsahuje: - 170g čokoládové srdce sypané lískovými ořechy - 5g čokoládové kolečko s reliéfem "Pro Tebe" Čokolády jsou baleny v průhledném PP sáčku.  Kazeta je ovázána barevnou papírovou stuhou.  Možnost vlastní grafiky na víku: Pokud si přejete vygravírovat krátký text na víko (cca 1-5 slov), zvolte variantu s vlastní... Celý popis

Koupit za 589 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Čokoládové srdce sypané celými lískovými ořechy v krásné dárkové dřevěné kazetě s motivem srdce. 

Možnost gravírování krátkého vlastního textu na víko (za příplatek).

Kazeta obsahuje:

- 170g čokoládové srdce sypané lískovými ořechy

- 5g čokoládové kolečko s reliéfem "Pro Tebe"

Čokolády jsou baleny v průhledném PP sáčku. 

Kazeta je ovázána barevnou papírovou stuhou. 

Možnost vlastní grafiky na víku:

Pokud si přejete vygravírovat krátký text na víko (cca 1-5 slov), zvolte variantu s vlastní grafikou a text zadejte do poznámky u produktu. Vlastní text je umístěn v pravém spodním rohu víka.

Varianty:

- Mléčná čokoláda 51% s lískovými ořechy

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, sušené mléko, lískový ořechy minimálně 25%. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. Obsahuje alergen: mléko, lískové ořechy. 

- Hořká čokoláda 75% s lískovými ořechy

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, lískový ořechy minimálně 25%. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%. Obsahuje alergen: lískové ořechy. 

Hmotnost čokolády: 170g + 5g 

Rozměr dřevěné kazety: 230x176x27 mm

- Bez lepku.

- Neobsahuje lecitin ani konzervanty.

- Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Tento produkt nenabízíme velkoobchodně.

O ČOKOLÁDÁCH

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

 

Vyrobeno v ČR.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Čokoládovna Troubelice
Hmotnost 170 g
Druh čokolády hořké