Třtinový cukr má svou nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku a medu. Můžete ho v kuchyni použít jako běžný cukr. Krásně vybarvené krystaly bohaté na melasu dodají šmrnc, plnou chuť i vůni domácím limonádám i dezertům. Je vynikající do kávy, čaje i na pečení. Tedy všude tam, kde jste zvyklí používat klasický bílý cukr. Na rozdíl od něj má však lepší chuť. Typický sladkou chuť rozšiřuje o další rozměry chutí. Kromě chuti má také lepší výživnou hodnotu než bílý cukr. A to zejména díky obsažené... Celý popis

Koupit za 33 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Třtinový cukr má svou nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku a medu. Můžete ho v kuchyni použít jako běžný cukr.

Krásně vybarvené krystaly bohaté na melasu dodají šmrnc, plnou chuť i vůni domácím limonádám i dezertům.

Je vynikající do kávy, čaje i na pečení. Tedy všude tam, kde jste zvyklí používat klasický bílý cukr. Na rozdíl od něj má však lepší chuť. Typický sladkou chuť rozšiřuje o další rozměry chutí. Kromě chuti má také lepší výživnou hodnotu než bílý cukr. A to zejména díky obsažené melase, která právě typickou barvu, chuť i vůni třtinovému cukru dodává.

Třtinový cukr je naprosto nepostradatelnou surovinou pro výrobu pravého mojita nebo jeho virgin varianty. Vytvoříte s ním i typickou krustičku na creme brulee. Třtinový cukr není ale jen dobrý společník pro sváteční vaření. Můžete ho používat na denně a postupně s ním nahradit cukr bílý.

Tipy a recepty na použití třtinového cukru:

- pečení - třtinový cukr slouží dobře k oslazení pečených dezertů

- krémy - i studené dezerty můžete sladit třtinovým cukrem

- zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu a pokud ji potřebujete přisladit, můžete použít třtinový cukr

Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Vyrábí se z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.

Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.

Složení:
Cukr třtinový. Může obsahovat stopy lepku.

Skladování:
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %.

Legislativní zařazení:
Přírodní sladidlo - přírodní cukr.

Země původu:
Mauricius

Příprava / určení:
K přímé spotřebě.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Množství 500 g
Druh cukru třtinové
Bio ne