Kešu ořechy mají lehce nasládlou a jemnou delikátní chuť. Využít je můžete v klasických sladkých receptech, ale i v exotických pokrmech. Pro lepší stravitelnost je můžete namáčet i pražit. Jejich rozmixováním získáte navíc další širokou škálu použití. V biokvalitě. Chuť ořechu je sladší a méně intenzivnější než třeba u arašídů nebo vlašských ořechů. Hodí se tak do jídel, kde chcete mít jen jemný náznak oříškové chutě. Využití: - snídaně - kešu oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli... Celý popis

Koupit za 66 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Kešu ořechy mají lehce nasládlou a jemnou delikátní chuť. Využít je můžete v klasických sladkých receptech, ale i v exotických pokrmech. Pro lepší stravitelnost je můžete namáčet i pražit. Jejich rozmixováním získáte navíc další širokou škálu použití. V biokvalitě.

Chuť ořechu je sladší a méně intenzivnější než třeba u arašídů nebo vlašských ořechů. Hodí se tak do jídel, kde chcete mít jen jemný náznak oříškové chutě.

Využití:

- snídaně - kešu oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši

- ořechové máslo - opražené ořechy rozmixujte, máslo můžete nechat neutrální a zahušťovat s ním třeba omáčky, také ho můžete osladit sirupem a namazat ho na pečivo

- pesto - v mixéru promíchejte bazalku, česnek, špetku soli, olej a kešu oříšky

- polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek

- asijská kuchyně - ať už připravujete asijské nudle s tofu, smaženou rýži nebo curry, s kešu ořechy určitě neuděláte chybu, když je do svého receptu přidáte

- rizoto, kuskus - předem namočené oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu

- saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání kešu ořechů

- pomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, kešu dobře chutnají například s mrkví

- nápoje - kešu ve formě másla obohatí i klasické smoothie

- cukroví - rozmixované kešu ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosu

- zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana vytvoří dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat

- dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte

Aby byly oříšky ještě lahodnější, můžete je namáčet. Kešu stačí ve vodě 2 hodiny a jsou o poznání chutnější, téměř jako čerstvě vyloupané. Pokud zrovna nemáte tolik času, i pár desítek minut zajistí lepší stravitelnost ořechů. Namáčené ořechy vždy po vylití vody nadále skladujte už pouze jen v lednici.

Další možnou úpravou je pražení. Do předehřáté trouby na 180 °C dejte plech s rozloženými oříšky a pražte 5- 15 minut. Během této doby je občas promíchejte. I pražení výrazně zvyšuje stravitelnost, ale chuti kešu naopak přidá na intenzitě.

Kešu ořechy rostou na 12 metrů vysokém stromě s názvem ledvinovník západní. Pěstuje v oblasti tropů a pochází z Brazílie. Plodu stromu se říká "kešu jablko" a nacházejí se v něm jedlé nažky, které známe právě jako ořechy kešu.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu ocení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
KEŠU OŘECHY jádra*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů.

Alergeny:
Skořápkové plody

Skladování:
V suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu:
Vietnam

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
K přímé spotřebě.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Druh kešu
Hmotnost 100 g
Bio ne
Forma celé