Rýže parboiled v biokvalitě. Je rychle uvařená, výborně chutná a vy nemusíte mít obavy, že byste ji rozvařili. Je vhodná hlavně jako příloha nebo jako součást salátů, kterým dodá zajímavou chuť, texturu i přidanou výživnou hodnotu. Dlouhá zrna, hladký povrch a nelepí. To je parboiled! Uvaříte ji raz dva a má více živin než klasická rýže. Je skvělou přílohou, zeleninovým polévkám dodá šmrnc a v salátech s bio vejcem hraje hlavní roli. Vyzkoušejte citronovou rýži s pestem a chia semínky. Už první... Celý popis

Koupit za 76 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Rýže parboiled v biokvalitě. Je rychle uvařená, výborně chutná a vy nemusíte mít obavy, že byste ji rozvařili. Je vhodná hlavně jako příloha nebo jako součást salátů, kterým dodá zajímavou chuť, texturu i přidanou výživnou hodnotu.

Dlouhá zrna, hladký povrch a nelepí. To je parboiled! Uvaříte ji raz dva a má více živin než klasická rýže. Je skvělou přílohou, zeleninovým polévkám dodá šmrnc a v salátech s bio vejcem hraje hlavní roli. Vyzkoušejte citronovou rýži s pestem a chia semínky. Už první sousto vás nadchne.

Zvláštnost této rýže spočívá v tom, že se zrna rýže před samotným loupání namáčí a speciálně předpaří. Při tomto procesu se živiny přesunou ze slupek přímo do zrna rýže. Díky této proceduře se parboiled rýže rychleji uvaří, nerozvaří se a nelepí. Její barva je kvůli parní úpravě lehce nažloutlá. Po uvaření se však změní zpátky na bílou.

Využití:

- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům

- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti

- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit

- rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje

Rýže pochází z tropických oblastí Asie a Afriky. Domestikována byla přibližně před 10 000 lety a dnes je jednou z nejdůležitějších obilovin světa. Jako hlavní příjem potravy ji má asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Z rýže se vyrábí mouka, nápoje, dezerty, ale také pivo nebo víno. Buddhističtí mniši z rýže vytváří známé mandaly a rýžový papír je hojně využíván v umění.

Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Složení:
Rýže parboiled dlouhozrnná loupaná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.

Legislativní zařazení:
Rýže dlouhozrnná.

Země původu:
Kambodža

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Rýži propláchněte a vařte 25–30 minut v poměru 1 díl rýže na 2 díly osolené vody.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Hmotnost balení 500 g
Tvar zrna dlouhé
Bio ano