BIO špaldové vločky Pšenice špalda je prastará plodina, zdravější sourozenec klasické šlechtěné pšenice. Znali ji již staří Egypťané a Římané, kteří si byli jejími pozitivními vlastnostmi dobře vědomi. Špalda totiž obsahuje podstatně více minerálních látek a bílkovin než běžná šlechtěná pšenice. Špalda je jedním z výrazů, který se dostal v posledních letech do podvědomí široké veřejnosti. Dříve nepříliš známá špalda se stala synonymem pro zdravou stravu. I přesto má mnoho lidí o špaldě nesprávné... Celý popis
Koupit za 22 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Vločky špaldové 250 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
22 Kč
Koupit za 22 Kč
Country Life Vločky špaldové 250 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
59 Kč
Skladem
39 Kč
Koupit za 39 Kč
Country Life Vločky špaldové BIO – 250 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
36 Kč
Koupit za 36 Kč
Country Life Vločky špaldové BIO 250 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
33 Kč
Koupit za 33 Kč
Country Life Vločky špaldové 250 g BIO
Doprava:
59 Kč
37 Kč
Koupit za 37 Kč
Popis
BIO špaldové vločky
Pšenice špalda je prastará plodina, zdravější sourozenec klasické šlechtěné pšenice. Znali ji již staří Egypťané a Římané, kteří si byli jejími pozitivními vlastnostmi dobře vědomi. Špalda totiž obsahuje podstatně více minerálních látek a bílkovin než běžná šlechtěná pšenice. Špalda je jedním z výrazů, který se dostal v posledních letech do podvědomí široké veřejnosti. Dříve nepříliš známá špalda se stala synonymem pro zdravou stravu. I přesto má mnoho lidí o špaldě nesprávné představy, díky nimž si k ní vytvářejí chybné a mylné předsudky. Faktem je, že špaldové vločky jsou zdravou superpotravinou, která patří do každé lepší kuchyně.
Ve špaldě najdeme například draslík, který je nezbytný pro správnou funkci kardiovaskulárního systému. Dále síru, fosfor či hořčík. Skoro 17 procent pšenice špaldy spadá na bílkoviny, což je více než u klasické šlechtěné pšenice seté. Ve špaldě se rovněž nachází plejáda vitaminů. Nejvýznamnějšími jsou vitaminy skupiny B, konkrétně pak vitamin B1 a vitamin B2. Zapomínat nesmíme na vlákninu, která pomáhá ke správné funkci střev a v porovnání s běžnou pšenicí je lépe stravitelná.
Použití špaldových vloček
Špaldové vločky se dají míchat s jinými vločkami, zejména pak ovesnými, k tvorbě velice chutných kaší. Dále jsou špaldové vločky přidávány do polévek jako zahušťovadlo, s jogurtem vytváří zdravou snídaňovou kombinaci, využít je lze i při vaření obědu. Vyzkoušejte špaldové vločky i vy, uvidíte, že si život bez nich brzy nedokážete představit.
Příprava
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Složení
Vločky ŠPALDOVÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergen: lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.
Pšenice špalda je prastará plodina, zdravější sourozenec klasické šlechtěné pšenice. Znali ji již staří Egypťané a Římané, kteří si byli jejími pozitivními vlastnostmi dobře vědomi. Špalda totiž obsahuje podstatně více minerálních látek a bílkovin než běžná šlechtěná pšenice. Špalda je jedním z výrazů, který se dostal v posledních letech do podvědomí široké veřejnosti. Dříve nepříliš známá špalda se stala synonymem pro zdravou stravu. I přesto má mnoho lidí o špaldě nesprávné představy, díky nimž si k ní vytvářejí chybné a mylné předsudky. Faktem je, že špaldové vločky jsou zdravou superpotravinou, která patří do každé lepší kuchyně.
Ve špaldě najdeme například draslík, který je nezbytný pro správnou funkci kardiovaskulárního systému. Dále síru, fosfor či hořčík. Skoro 17 procent pšenice špaldy spadá na bílkoviny, což je více než u klasické šlechtěné pšenice seté. Ve špaldě se rovněž nachází plejáda vitaminů. Nejvýznamnějšími jsou vitaminy skupiny B, konkrétně pak vitamin B1 a vitamin B2. Zapomínat nesmíme na vlákninu, která pomáhá ke správné funkci střev a v porovnání s běžnou pšenicí je lépe stravitelná.
Použití špaldových vloček
Špaldové vločky se dají míchat s jinými vločkami, zejména pak ovesnými, k tvorbě velice chutných kaší. Dále jsou špaldové vločky přidávány do polévek jako zahušťovadlo, s jogurtem vytváří zdravou snídaňovou kombinaci, využít je lze i při vaření obědu. Vyzkoušejte špaldové vločky i vy, uvidíte, že si život bez nich brzy nedokážete představit.
Příprava
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Složení
Vločky ŠPALDOVÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergen: lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.
Parametry
Výrobce | Country Life |
Hmotnost | 250 g |
Bio | ano |