Cukroměr slouží k měření zbytkového cukru v kvasu / koncentrace sacharozy s vodou v procentech hmotnostního zlomku /. Měření je nejpřesnější při teplotě měřené kapaliny 20°C.   Tekutinu nalejeme do odměrného válce, který by měl být vyšší než cukroměr. Cukroměr vložíme do měřené tekutiny tak, aby se volně pohyboval. Po zklidnění vidíme naměřenou hodnotu na stupnici cukroměru v místě hladiny měřené tekutiny. Po skončení měření opláchneme cukroměr čistou vodou.   1dílek = 0,02% Skleněný odměrný... Celý popis

Koupit za 799 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Cukroměr slouží k měření zbytkového cukru v kvasu / koncentrace sacharozy s vodou v procentech hmotnostního zlomku /.

Měření je nejpřesnější při teplotě měřené kapaliny 20°C.
 

Tekutinu nalejeme do odměrného válce, který by měl být vyšší než cukroměr.
Cukroměr vložíme do měřené tekutiny tak, aby se volně pohyboval.
Po zklidnění vidíme naměřenou hodnotu na stupnici cukroměru v místě hladiny měřené tekutiny.
Po skončení měření opláchneme cukroměr čistou vodou.
 

1dílek = 0,02%

Skleněný odměrný válec se stupnicí je vhodný v kombinaci s cukroměrem nebo lihoměrem k měření množství cukernatosti a lihovosti v kvasu nebo roztoku. Odměrný válec lze také využít při odměřování chemikálii při postřiku stromů a jiných kultur.
 

výška vnitřní:     290 mm
výška celková:   310 mm
průměr vnitřní:   36 mm
obsah:               250 ml
materiál:            laboratorní sklo

 
Lihoměr slouží k měření obsahu alkoholu v destilátu (ethanolu s vodou v procentech objemového zlomku).
Měření je nejpřesnější při teplotě měřené kapaliny 20°C.

Tekutinu nalijeme do odměrného válce, který by měl být vyšší než lihoměr:
Lihoměr vložíme do měřené tekutiny tak, aby se volně pohyboval. Po zklidnění
vidíme naměřenou hodnotu na stupnici lihoměru v místě hladiny měřené tekutiny.
Po skončení měření opláchneme lihoměr čistou vodou.

1 dílek = 1%.
Zobrazit více