Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Kynutý chléb z pšeničné a žitné chlebové mouky je výborná obměna klasického pečiva. Je pečený z žitného kvásku, křupavý na povrchu a měkký uvnitř. Zkrátka dobrota.  O VÝROBCI  V malebném Šumavském podhůří, nedaleko hory Kleť a v blízkosti Českého Krumlova, který je zapsán na prestižním seznamu světového dědictví UNESCO, se nachází obec Srnín. Právě zde byla v roce 1956 zahájena výstavba pekárny, která oficiálně odstartovala svůj provoz na podzim roku... Celý popis

Koupit za 35 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Kynutý chléb z pšeničné a žitné chlebové mouky je výborná obměna klasického pečiva.
Je pečený z žitného kvásku, křupavý na povrchu a měkký uvnitř. Zkrátka dobrota. 
O VÝROBCI 
V malebném Šumavském podhůří, nedaleko hory Kleť a v blízkosti Českého Krumlova, který je zapsán na prestižním seznamu světového dědictví UNESCO, se nachází obec Srnín. Právě zde byla v roce 1956 zahájena výstavba pekárny, která oficiálně odstartovala svůj provoz na podzim roku 1960.
Tehdy zde byla k dispozici tříetážová parní pec vytápěná dřevem a uhlím, které se sem vozilo po železnici, válecí stroj, automatická dělička a rohlíkový stroj značky Maxim. Výrobky, jež se tu sázely ručně, si rychle získaly oblibu zákazníků a kapacita provozu brzy nestačila pokrýt poptávku.
 
Zatímco v okolních obcích byly pekárny rušeny, v Srníně se zanedlouho rozhodlo o rozšíření provozu a výstavbě nové budovy. A vyplatilo se
Po změně společenských poměrů čekaly na srnínskou pekárnu nové výzvy. Počátkem 90. let došlo k její privatizaci. Jedním z hlavních úkolů té doby bylo sladit umění a dobré jméno jihočeských pekařů a cukrářů s aktuálními podmínkami a požadavky doby. To platí dodnes.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Pekárna Srnín