V roce 1919, ve věku 24 let, mladý Jens Reidar Larsen opustil Norsko. Odvážně vyplul ze své domoviny připraven hledat dobrodružství. Toužil objevovat svět. Dlouhá zastávka v Bordeaux mu však navždy změnila život. Již v roce 1926 založil svůj vlastní Cognac House. Začal tak, že velmi pečlivě vybíral „eaux-de-vies“, aby do svých směsí přinesl elegantní, čistý a ovocný ráz, který je dodnes jeho podpisem. Vytvořil svůj jedinečný styl koňaku, jehož nedílnou součástí je velmi speciální postup destilace.... Celý popis
Koupit za 5 401 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
V roce 1919, ve věku 24 let, mladý Jens Reidar Larsen opustil Norsko. Odvážně vyplul ze své domoviny připraven hledat dobrodružství. Toužil objevovat svět. Dlouhá zastávka v Bordeaux mu však navždy změnila život. Již v roce 1926 založil svůj vlastní Cognac House.
Začal tak, že velmi pečlivě vybíral „eaux-de-vies“, aby do svých směsí přinesl elegantní, čistý a ovocný ráz, který je dodnes jeho podpisem. Vytvořil svůj jedinečný styl koňaku, jehož nedílnou součástí je velmi speciální postup destilace. Po vinifikaci (přeměně hroznů na víno) probíhá dvojitá destilace vína bez kalů, aby se zachovaly původní ovocné aroma hroznů a aby se vyrobily vynikající koňaky – elegantní a jemné. Zvláštní pozornost je věnována „coeur de la bonne chauffe“ – klíčovému momentu „v životě koňaku“ – momentu, kdy „Master Blender“ ochutnává „eaux-de-vies“, aby z nich vybral jen to nejlepší – nepatrný podíl, který se naplní do dubových sudů. Larsenovy sudy jsou vyrobeny z tvrdého jemnozrnného dubu (,,sessile oak“) pocházejícího z francouzského lesa Tronçais. Tyto prastaré stromy mají nízký obsah tříslovin. Lehce opečený sud zajišťuje, že sudy odpovídají přesné vizi, kterou si pro své koňaky stanovil Jens Reidar Larsen. Nejzásadnějším krokem celého procesu je zrání – vzácná přeměna, která se odehrává v sudovém sklepě. ,,Eau-de-vie“ dozrává a vzniká skvělý koňak.
Skvělý „Master Blender“ by měl mít citlivost profesionálního hudebníka – měl by mít schopnost vyživovat a vyvažovat stovky „eaux-de-vies“ – jako dirigent řídící orchestr. ,,Master Blender“ koňaků Larsen – Robert Andrieux – má více než 25-leté zkušenosti s kombinováním těch správných tónů pro dosažení dokonalé harmonie – umělec a řemeslník v jednom. V chladném přítmí koňakových sklepů přechází od jednoho sudu k druhému hledaje v nich ovocnost, čistotu a eleganci – přesně tak jako na začátku Jens Reidar Larsen. Je strážcem Larsenova dědictví a garantem jedinečné identity Larsen Cognac House.
Larsen Invincible
Od roku 1926 ji nazývají ,,Invincible“ (,,Neporazitelný“). ,,Viking Ship“ (vikingská loď) je symbolem mladého dobrodruha (Jens Reidar Larsen) a jeho cesty. Od svého uvedení na trh v roce 1952 se hned stala ikonou koňaku a zároveň ikonickým dekantérem ve světě koňaku, což oslovuje jeho milovníky, ať už vyplouvá kamkoli. Jeho dědictví dodnes žije po celém světě, a to ve více než 300 variacích a limitovaných edicích „Viking Ship“.
Jedná se o speciální směs elegantních ,,eaux-de-vie“ ze dvou prvních oblastí koňaku – z oblasti Grande Champagne a Petite Champagne. Koňak má krásnou jantarovou barvu. Ovocná a květinová vůně doprovázená exotikou – marakuja, liči, vanilka, šeříkové tóny. V chuti jde o nezapomenutelný elegantní požitek s velmi hladkým dlouhým závěrem.
Vychutnejte si Larsen Invincible v dekantéru z pravého porcelánu. Nabízíme Vám jej v různých provedeních.
Začal tak, že velmi pečlivě vybíral „eaux-de-vies“, aby do svých směsí přinesl elegantní, čistý a ovocný ráz, který je dodnes jeho podpisem. Vytvořil svůj jedinečný styl koňaku, jehož nedílnou součástí je velmi speciální postup destilace. Po vinifikaci (přeměně hroznů na víno) probíhá dvojitá destilace vína bez kalů, aby se zachovaly původní ovocné aroma hroznů a aby se vyrobily vynikající koňaky – elegantní a jemné. Zvláštní pozornost je věnována „coeur de la bonne chauffe“ – klíčovému momentu „v životě koňaku“ – momentu, kdy „Master Blender“ ochutnává „eaux-de-vies“, aby z nich vybral jen to nejlepší – nepatrný podíl, který se naplní do dubových sudů. Larsenovy sudy jsou vyrobeny z tvrdého jemnozrnného dubu (,,sessile oak“) pocházejícího z francouzského lesa Tronçais. Tyto prastaré stromy mají nízký obsah tříslovin. Lehce opečený sud zajišťuje, že sudy odpovídají přesné vizi, kterou si pro své koňaky stanovil Jens Reidar Larsen. Nejzásadnějším krokem celého procesu je zrání – vzácná přeměna, která se odehrává v sudovém sklepě. ,,Eau-de-vie“ dozrává a vzniká skvělý koňak.
Skvělý „Master Blender“ by měl mít citlivost profesionálního hudebníka – měl by mít schopnost vyživovat a vyvažovat stovky „eaux-de-vies“ – jako dirigent řídící orchestr. ,,Master Blender“ koňaků Larsen – Robert Andrieux – má více než 25-leté zkušenosti s kombinováním těch správných tónů pro dosažení dokonalé harmonie – umělec a řemeslník v jednom. V chladném přítmí koňakových sklepů přechází od jednoho sudu k druhému hledaje v nich ovocnost, čistotu a eleganci – přesně tak jako na začátku Jens Reidar Larsen. Je strážcem Larsenova dědictví a garantem jedinečné identity Larsen Cognac House.
Larsen Invincible
Od roku 1926 ji nazývají ,,Invincible“ (,,Neporazitelný“). ,,Viking Ship“ (vikingská loď) je symbolem mladého dobrodruha (Jens Reidar Larsen) a jeho cesty. Od svého uvedení na trh v roce 1952 se hned stala ikonou koňaku a zároveň ikonickým dekantérem ve světě koňaku, což oslovuje jeho milovníky, ať už vyplouvá kamkoli. Jeho dědictví dodnes žije po celém světě, a to ve více než 300 variacích a limitovaných edicích „Viking Ship“.
Jedná se o speciální směs elegantních ,,eaux-de-vie“ ze dvou prvních oblastí koňaku – z oblasti Grande Champagne a Petite Champagne. Koňak má krásnou jantarovou barvu. Ovocná a květinová vůně doprovázená exotikou – marakuja, liči, vanilka, šeříkové tóny. V chuti jde o nezapomenutelný elegantní požitek s velmi hladkým dlouhým závěrem.
Vychutnejte si Larsen Invincible v dekantéru z pravého porcelánu. Nabízíme Vám jej v různých provedeních.
Parametry
Výrobce | Larsen S.A.S. |
Značka | Larsen |
Objem | 0.7 l |
Druh balení | karton |