Jasmínová rýže, známá pro své typické voňavé aroma a lehce lepkavou texturu, je základem asijské kuchyně. Objevte její nutriční výhody a nebojte se jejího začlenění do vašich jídel. Je bohatá na základní vitamíny a minerály, jako jsou vitamíny B a železo, snadno stravitelná, takže je vhodnou variantou pro lidi s citlivým žaludkem nebo zažívacími problémy. Má nízký obsah tuku a cholesterolu. Dobře se hodí k různým pokrmům, zelenině, i masu. Vysoký obsah škrobují dodává velmi zajímavé nutriční vlastnosti.... Celý popis
Koupit za 79 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Bio rýže jasmínová 500g, Probio
Doprava:
100 Kč
Skladem
79 Kč
Koupit za 79 Kč
98 %
PROBIO Rýže jasmínová BIO 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
76 Kč
Koupit za 76 Kč
98 %
Probio Rýže jasmínová bio 500 g
Doprava:
61 Kč
Skladem
79 Kč
Koupit za 79 Kč
94 %
Rýže jasmínová BIO 500 g PROBIO
Doprava:
79 Kč
79 Kč
Koupit za 79 Kč
Rýže jasmínová BIO 500g BIO PROBIO
Doprava:
79 Kč
Skladem
78 Kč
Koupit za 78 Kč
Popis
Jasmínová rýže, známá pro své typické voňavé aroma a lehce lepkavou texturu, je základem asijské kuchyně. Objevte její nutriční výhody a nebojte se jejího začlenění do vašich jídel. Je bohatá na základní vitamíny a minerály, jako jsou vitamíny B a železo, snadno stravitelná, takže je vhodnou variantou pro lidi s citlivým žaludkem nebo zažívacími problémy. Má nízký obsah tuku a cholesterolu. Dobře se hodí k různým pokrmům, zelenině, i masu. Vysoký obsah škrobují dodává velmi zajímavé nutriční vlastnosti. Bílá rýže obsahuje vysoké zastoupení komplexních sacharidů, které podporují pocity sytosti.
Co vědět:
Jasmínová rýže je dlouhozrnná odrůda rýže známá pro své voňavé aroma a často se používá v kuchyni jihovýchodní Asie.
Existuje několik druhů jasmínové rýže: bílá, hnědá a černá. Tyto tři odrůdy nabízejí stejné základní vlastnosti, a to výrazné aroma a ořechovou chuť.
Podle několika pověstí byla černá jasmínová rýže dříve vyhrazena pouze pro šlechtu a vyšší vrstvy, a proto se jí také říkalo „zakázaná rýže“.
Oproti jiným druhům rýže obsahuje mnohem více bílkovin, železa a vlákniny. Je také mnohem bohatší na antokyany.
Složení:
100 % rýže jasmínová BIO
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Průměrné výživové údaje ve 100 g:
Energie:
1593 kJ / 381 kcal
Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 85,7 g z toho cukry: 0 g
Vláknina: 1,2 g
Bílkoviny: 7,1 g
Sůl: 0,02 g
Co vědět:
Jasmínová rýže je dlouhozrnná odrůda rýže známá pro své voňavé aroma a často se používá v kuchyni jihovýchodní Asie.
Existuje několik druhů jasmínové rýže: bílá, hnědá a černá. Tyto tři odrůdy nabízejí stejné základní vlastnosti, a to výrazné aroma a ořechovou chuť.
Podle několika pověstí byla černá jasmínová rýže dříve vyhrazena pouze pro šlechtu a vyšší vrstvy, a proto se jí také říkalo „zakázaná rýže“.
Oproti jiným druhům rýže obsahuje mnohem více bílkovin, železa a vlákniny. Je také mnohem bohatší na antokyany.
Složení:
100 % rýže jasmínová BIO
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Průměrné výživové údaje ve 100 g:
Energie:
1593 kJ / 381 kcal
Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 85,7 g z toho cukry: 0 g
Vláknina: 1,2 g
Bílkoviny: 7,1 g
Sůl: 0,02 g
Parametry
| Výrobce | Pro-bio |
| Odrůda | Jasmínová |
| Bio | ano |