GRIZLY Čekankový sirup 350 g Administrativní zařazení: Sladidla Složení: Extrakt z kořene čekanky 100 % (oligofruktóza a fruktooligosacharidy) Země původu: Německo Skladování: Chraňte před přímým slunečním zářením. Případný sediment není na závadu. Balení: Plastová lahvička s odklápěcím víčkem Výhody a vlastnosti: Čekankový sirup (v originále "tekutá čekanka") je potravinová složka s vysokým obsahem oligofruktózy, která se získává částečnou hydrolýzou z inulinu čekanky. Sirup je roztok oligofruktózy,... Celý popis

Koupit za 71 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

GRIZLY Čekankový sirup 350 g

Administrativní zařazení: Sladidla
Složení: Extrakt z kořene čekanky 100 % (oligofruktóza a fruktooligosacharidy)
Země původu: Německo
Skladování: Chraňte před přímým slunečním zářením. Případný sediment není na závadu.
Balení: Plastová lahvička s odklápěcím víčkem

Výhody a vlastnosti: Čekankový sirup (v originále "tekutá čekanka") je potravinová složka s vysokým obsahem oligofruktózy, která se získává částečnou hydrolýzou z inulinu čekanky. Sirup je roztok oligofruktózy, fruktózy, glukózy a sacharózy ve vodě. Sladidlo je nízkokalorická alternativa běžného stolního cukru. Získává se z kořene čekanky, která má svůj původ v Evropě, ale dnes už ji běžně najdeme téměř kdekoliv na světě, a to obzvláště v okolí cest, luk a lesů. Většina z nás už čekanku zná jako bezkofeinovou náhražku kávy, ale pomalu se v potravinářském odvětví dostává do povědomí i právě díky využitelnosti k výrobě přírodního sladidla. Sirup z čekanky má stejnou sladivost jako cukr, ale narozdíl od něj má vysoký obsah vlákniny (téměř 70%) a glykemický index nižší než hodnota 5 (cukr má GI 65). Je vhodný pro diabetiky, neobsahuje lepek, laktózu, konzervanty ani aromata a neničí zubní sklovinu. Produkt neobsahuje žádné náhradní sladidlo.

             

Použití: Čekankovým sirupem můžete zcela nahradit med nebo klasický cukr. Sladidlo můžeme využít jako polevu na palačinky nebo vafle, na výrobu zmrzliny a sladkých drinků. Také na přípravu všech pečených i nepečených dezertů, sušenek a piškotů. Kromě toho můžete sirupem částečně nahradit i pokrmový tuk a tím snížit celkovou kalorickou hodnotu celého jídla. Stačí nahradit 4 g tuku pouhým 1 g sirupu. 
Čekankový sirup je nízkokalorické přírodní sladidlo s nízkým glykemickým indexem a vysokým obsahem vlákniny. Je vhodný pro diabetiky a neobsahuje lepek, laktózu ani aromata.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Grizly
Hmotnost 450 g
Druh sladidla čekanková