Šunkovar Mozart - forma na domácí šunku Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček,je to jednoduché. Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo. Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek. Parametry: Forma na cca 1,25kg šunky Půlkulatý tvar venkovní průměr... Celý popis
Koupit za 1 101 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Šunkovar Mozart - forma na domácí šunku
Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček,je to jednoduché.
Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo.
Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek.
Parametry:
Forma na cca 1,25kg šunky
Půlkulatý tvar venkovní průměr 160 mm
Výška 160 mm
šířka formy včetně uší 205 mm
Vnitřní rozměry: průměr 140 x hloubka 65mm
Hmotnost formy 1,22kg
Tip na kvalitní domácí šunku:
1 kg vepřové kýty
25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahraďit 10g řeznické rychlo soli - pragandy)
lžičku cukru nebo medu
2 dcl vody
Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky cca 1-1,5cm z toho 5ks kostek rozemelte nebo pokrájejte na jemno a po té promíchejte se solí. Přidejte med nebo cukr a promíchejte.
Nyní je důležité maso kvalitně promíchat!
Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu. Postupně a po troškách přidávajte vodu. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit taková silně lepící hmota. Je důžité vydržet a míchat alespoň 30 minut. Na míchání můžete použít i domácího robota, ale rukama promícháte maso daleko lépe. Pokud máte hmotu důkladně promíchanou, dejte ji do ledničky na 24 hod. odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
Konečná příprava a doba vaření:
Do nádoby vložte potravinářský mikrotenový sáček.
Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
Přiložte víko a co nejsilněji přitlačíte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90min. odpočinout.
Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně, teplotu vody udržujte v rozmezí 75 - 80 stupňů (1kg masa se vaří přibližně 90min.)
Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a po té vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.
Přejeme vám dobrou chuť.
V šunkovaru lze připravit také paštiku
Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček,je to jednoduché.
Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo.
Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek.
Parametry:
Forma na cca 1,25kg šunky
Půlkulatý tvar venkovní průměr 160 mm
Výška 160 mm
šířka formy včetně uší 205 mm
Vnitřní rozměry: průměr 140 x hloubka 65mm
Hmotnost formy 1,22kg
Tip na kvalitní domácí šunku:
1 kg vepřové kýty
25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahraďit 10g řeznické rychlo soli - pragandy)
lžičku cukru nebo medu
2 dcl vody
Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky cca 1-1,5cm z toho 5ks kostek rozemelte nebo pokrájejte na jemno a po té promíchejte se solí. Přidejte med nebo cukr a promíchejte.
Nyní je důležité maso kvalitně promíchat!
Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu. Postupně a po troškách přidávajte vodu. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit taková silně lepící hmota. Je důžité vydržet a míchat alespoň 30 minut. Na míchání můžete použít i domácího robota, ale rukama promícháte maso daleko lépe. Pokud máte hmotu důkladně promíchanou, dejte ji do ledničky na 24 hod. odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
Konečná příprava a doba vaření:
Do nádoby vložte potravinářský mikrotenový sáček.
Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
Přiložte víko a co nejsilněji přitlačíte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90min. odpočinout.
Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně, teplotu vody udržujte v rozmezí 75 - 80 stupňů (1kg masa se vaří přibližně 90min.)
Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a po té vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.
Přejeme vám dobrou chuť.
V šunkovaru lze připravit také paštiku
Parametry
Výrobce | Inna |