Tipy a recepty na použití: - Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem - Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně - Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami - Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného - Placičky, burgery,... Celý popis
Koupit za 41 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Vločky jáhlové 250 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
41 Kč
Koupit za 41 Kč
Country Life Vločky jáhlové 250 g BIO
Doprava:
59 Kč
Skladem
43 Kč
Koupit za 43 Kč
Country Life Vločky jáhlové Bio 250 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
38 Kč
Koupit za 38 Kč
Country Life Vločky jáhlové 250 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
59 Kč
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
Country Life Vločky jáhlové 250 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
89 Kč
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
Popis
Tipy a recepty na použití:
- Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
- Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně
- Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
- Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
- Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
- Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu nebo tempeh
- Nepečené cukroví - rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu
- Sušenky z para ořechů
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo. Jáhlové vločky se vyrábí napařováním a lisováním oloupaných zrn prosa.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Uchovávejte je na chladným místech, v létě klidně v lednici, jelikož mají tendenci žluknout a mají menší trvanlivost než jiné vločky.
Složení
Vločky jáhlové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Lepek
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 540 kJ / 364 kcal
Tuky:
4,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
1,0 g
Sacharidy:
69,0 g
z toho cukry:
4,0 g
Bílkoviny:
11,0 g
Sůl:
0,01 g
- Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
- Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně
- Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
- Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
- Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
- Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu nebo tempeh
- Nepečené cukroví - rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu
- Sušenky z para ořechů
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo. Jáhlové vločky se vyrábí napařováním a lisováním oloupaných zrn prosa.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Uchovávejte je na chladným místech, v létě klidně v lednici, jelikož mají tendenci žluknout a mají menší trvanlivost než jiné vločky.
Složení
Vločky jáhlové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Lepek
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 540 kJ / 364 kcal
Tuky:
4,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
1,0 g
Sacharidy:
69,0 g
z toho cukry:
4,0 g
Bílkoviny:
11,0 g
Sůl:
0,01 g
Parametry
Výrobce | Country Life |
Hmotnost | 250 g |
Druh | vločky |
Neochucené | ano |
Čokoládové | ne |
S ovocem | ne |
S ořechy | ne |
Bio | ano |