Základní balení našeho českého černého česneku, ideální pro jednu osobu, vhodné pro cestování (znovu-uzavíratelný sáček). Při dávkování 1-2 stroužky denně vydrží 2 týdny.   HMOTNOST: 60 g ZEMĚ PŮVODU: Česká republika SLOŽENÍ: Česnek 100 % UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje žádné alergeny ani jejich stopy.     CO JE ČERNÝ ČESNEK?  Náš černý česnek vyrábíme výhradně z českého česneku vypěstovaného v České republice našimi zemědělci. Černý česnek je běžný bílý česnek, který prošel... Celý popis

Koupit za 209 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Základní balení našeho českého černého česneku, ideální pro jednu osobu, vhodné pro cestování (znovu-uzavíratelný sáček). Při dávkování 1-2 stroužky denně vydrží 2 týdny.

 

HMOTNOST: 60 g

ZEMĚ PŮVODU: Česká republika

SLOŽENÍ: Česnek 100 %

UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje žádné alergeny ani jejich stopy.

 

 

CO JE ČERNÝ ČESNEK? 

Náš černý česnek vyrábíme výhradně z českého česneku vypěstovaného v České republice našimi zemědělci. Černý česnek je běžný bílý česnek, který prošel dlouhodobým, pečlivě řízeným procesem teploty, vlhkosti a času ve speciálním zařízení. Jedinečná barva, chuť a struktura našeho produktu je docílena bez chemie, konzervantů a jakýchkoliv přísad. Pro jeho vlastnosti je zařazen mezi superpotraviny jejichž nutriční přínos je mimořádný.

Proces výroby má své kořeny na Dálném Východě, kde byl česnek skladován v hliněných nádobách při slabě zvýšené teplotě (kolem 50°C) a vysoké vlhkosti po dobu několika měsíců. Výsledek je těžko očekávatelný – černé, měkké stroužky, které ztratily svou typickou ostrou chuť (a částečně i vůni) a namísto toho Vás čeká nasládlé a kořeněné potěšení chuťových buněk. Takzvaná “fermentace” ve skutečnosti není fermentací, která vyžaduje přidání dalších surovin, jako sůl a/nebo voda, ale spíše slabou aplikací tzv. Maillardovy reakce, kterou znáte především z procesu grilování, kdy “cukry” při zahřátí změní svou barvu na tmavě hnědou – barvu grilované potraviny.

 

JAK SE LIŠÍ OD KLASICKÉHO BÍLÉHO ČESNEKU?

Řekněme, že kdybyste ho ochutnali, nepoznali byste, že to česnek je. Ano, až tak moc velký rozdíl to je, po chuti i po vůni! Černý česnek je měkký, mazlavý, lepivý a hlavně bez své štiplavé ostrosti a zápachu. Chuť je výrazná sladko - kořeněná připomínající sušené nebo pečené švestky, rozinky, lékořici, ale i vanilku nebo balsamico. Velkou výhodou je, že nedráždí žaludek, proto ho mohou užívat i lidé, kteří jsou na obyčejný česnek citlivý.

 

JAK SE LIŠÍ NÁŠ ČESNEK OD KONKURENCE?

Přáli byste si černý česnek na třetí? Pak byste měli zvolit Český černý česnek! Pokud budete porovnávat česnek z Číny, Španělska a Čech (tři země známé svou produkcí česneku), tam kde budete potřebovat 5 stroužků čínského česneku, můžete je nahradit 2-3 stroužky španělského česneku nebo jediným stroužkem českého česneku! Celé je to o kombinaci klimatu/půdy a v Čechách vyšlechtěných odrůdách česneku, co tvoří rozdíl. A není to jen o síle čerstvého česneku, ale i o účinných látkách v něm!

 

JAKÉ JSOU JEHO ZDRAVOTNÍ ÚČINKY?

Černý česnek se řadí mezi superpotraviny, což už podle toho vypovídá, že bude super zdravý. Má několikanásobně silnější účinky, něž česnek bílý, např. dvakrát více antioxidantů a až stonásobně více organické sloučeniny S-allycystein, která pomáhá v prevenci některých typů rakoviny a snižovat hladinu LDL cholesterolu.

Mezi další účinky patří:

- protizánětlivý

- antioxidační

- je antialergický

- působí proti obezitě

- ochrana jater

- zdroj vitamínů (především vitamínu B6 a C)

- je zdrojem mnoha minerálů jako např. sodík, fosfor, draslík, selen, železo, jód, mangan nebo zinek a hořčík

- vliv na paměť a nervový systém.

 

VYUŽITÍ ČERNÉHO ČESNEKU?

Černý česnek využijete pro dochucení salátů, polévek, pomazánek, zeleniny nebo mas, ale i sladkých dezertů. Nebo si ho můžete oloupat a vychutnat i samotný!
Zobrazit více