Troufněte si na druhou nejpálivější papričku světa!S touhle ohnivou karibskou ďáblicí si vyzkoušíte, co znamená překročit u chilli papričky hranici 2 miliony na Scovilleho stupnici. Už samotné slovo scorpion nevěstí pro nezkušené chilli začátečníky nic dobrého. Milovníkům extrémně pálivého chilli ovšem říkáme: "Směle, ale opatrně do toho!"Za jejím složitým jménem se ve skutečnosti skrývá název města Morouga, jež se nachází na karibském ostrově Trinidad, který spolu s ostrovem Tobago tvoří ostrovní... Celý popis
Koupit za 116 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Troufněte si na druhou nejpálivější papričku světa!S touhle ohnivou karibskou ďáblicí si vyzkoušíte, co znamená překročit u chilli papričky hranici 2 miliony na Scovilleho stupnici. Už samotné slovo scorpion nevěstí pro nezkušené chilli začátečníky nic dobrého. Milovníkům extrémně pálivého chilli ovšem říkáme: "Směle, ale opatrně do toho!"Za jejím složitým jménem se ve skutečnosti skrývá název města Morouga, jež se nachází na karibském ostrově Trinidad, který spolu s ostrovem Tobago tvoří ostrovní stát. Odtud paprička pochází. V roce 2012 ji Chile Pepper Institu (spadající pod Státní univerzitu v Novém Mexiku) potvrdil jako nejpálivější na světě a zároveň první, která překonala hranici 2 000 000 SHU. Bohužel, Guinnessova kniha rekordů této papričce nepřála, a za nejpálivější ze všech ji nikdy oficiálně nepotvrdila. Slávy by si stejně moc dlouho neužila. Hned o rok později totiž přišla na svět Carolina Reaper, která si své prvenství drží dodnes. Síla deseti Habanero papriček v jednéMoruga Scorpion papričky jsou průměrně velké asi jako golfový míček, mají zvrásněný hrbolatý povrch a oranžovo-červenou barvu. Postrádají také protáhlou špičku (ocásek), který je pro nejpálivější papričky světa obvyklý. Pálivost u tohoto chilli začíná na 1 200 000 SHU a dosahuje až 2 500 000 SHU. Zkrátka záležitost jenom pro ostřílené chilli znalce.Mají květinovo-ovocnou chuť a aromatickou vůni. Pálivost se po snědení této papričky postupně rozvíjí a trvá poměrně dlouhou dobu. Známý je v této souvislosti výrok Paula Boslanda, ředitele mexického Chile Pepper Institu, který prohlásil: “Kousnete si a nezdá se to tak hrozné. Jenže pak to začne. Pálivost se zvyšuje, zvyšuje a zvyšuje. Je to docela brutální." Co dodat, Moruga Scorpion chilli vás proste neodbyde.Trinidad Scorpion Moruga v kuchyniPapričku můžete použít mletou, celou nebo v podobě pasty či pyré jako základní surovinu pro mnohá vařená i studená jídla a omáčky. Skvěle vynikne v marinádě na pálivá kuřecí křidélka a jiné barbecue masové pochoutky. Díky své sladké květinové chuti je vhodná do všech sladko-pálivých dipů a pokrmů. Nezapomeňte, že Trinidad Scorpion Moruga je asi 10krát pálivější než Habanero papričky. Takže s dávkováním to raději moc nepřehánějte.Složení: Trinidad Scorpion Moruga chilli papričky 100 %.SHU jednotky: 2 000 000Země původu: EkvádorPálivost
Parametry
Druh koření | chilli |
Země původu | Ekvádor |