- Bohatá a jemná 100% Arabika instantní káva bez kofeinu. - Kofein odstraněn zdravotně nezávadnou metodou CO2. - Pěstováno v extrémních nadmořských výškách v blízkosti posvátného místa hory Machu Picchu. - Síla pražení 4/5. - Bohatá a jemná 100% Arabika instantní káva bez kofeinu. - Kofein odstraněn zdravotně nezávadnou metodou CO2. - Pěstováno v extrémních nadmořských výškách v blízkosti posvátného místa hory Machu Picchu. - Síla pražení 4/5. Chuť: bohatá, jemná aromatická káva - k nerozeznání... Celý popis
Koupit za 243 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Káva rozpustná Cafédirect cafedirect 100 g
Doprava:
99 Kč
Skladem
243 Kč
Koupit za 243 Kč
Cafédirect Machu Picchu instantní káva bez kofeinu 100g
Doprava:
49 Kč
Skladem
243 Kč
Koupit za 243 Kč
Cafédirect Machu Picchu Arabica bez kofeinu 100 g
Doprava:
zdarma
Skladem
280 Kč
Koupit za 280 Kč
Cafédirect Machu Picchu Arabica bez kofeinu 100 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
243 Kč
Koupit za 243 Kč
Cafédirect Machu Picchu Arabica bez kofeinu 100 g
Doprava:
79 Kč
241 Kč
Koupit za 241 Kč
Popis
- Bohatá a jemná 100% Arabika instantní káva bez kofeinu.
- Kofein odstraněn zdravotně nezávadnou metodou CO2.
- Pěstováno v extrémních nadmořských výškách v blízkosti posvátného místa hory Machu Picchu.
- Síla pražení 4/5.
- Bohatá a jemná 100% Arabika instantní káva bez kofeinu.
- Kofein odstraněn zdravotně nezávadnou metodou CO2.
- Pěstováno v extrémních nadmořských výškách v blízkosti posvátného místa hory Machu Picchu.
- Síla pražení 4/5.
Chuť: bohatá, jemná aromatická káva - k nerozeznání od kávy s kofeinem. Kvalitní kávová zrna jsou šetrně sušená mrazem a díky tomu si káva zachovává veškeré aroma a chuť. V kávě ucítíte tóny hořké čokolády a oříšků. Tóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá.
Doporučená příprava: dle požadované síly chuti nasypte instantní kávu do šálku, zalijte čerstvě uvařenou horkou vodou. Lze dochutit mlékem a cukrem.
Síla pražení: 4. stupeň z 5 (silné pražení, bez kyselosti)
Složení: 100% Arabika.
Odrůda: Typica/Bourbon/Caturra. Ručně sbíraná.
Země původu: Peru. Suroviny nejsou geneticky modifikovány.
Zemědělské družstvo: HUADQUINA.
Nadmořská výška pěstování: 1500 - 1900 m.n.m.
Podíl Fairtrade: 100%
V čem je bezkofeinová káva Cafédirect výjimečná?
Je vyrobena z vybraných kávových zrnek Arabiky (washed, zrnka sušená na slunci), nikoliv z kávového "odpadu", jak tomu bohužel u instantní kávy často bývá.
Je velmi důležité, že Cafédirect nepoužívá pro odstranění kofeinu z kávy žádné zdraví škodlivé látky. Kofein je z kávy odstraněn jednoduchou šetrnou metodou pouze za použití uhlíku - viz stručné schéma níže. Tato metoda je naprosto přírodní a nevyužívá žádná toxická rozpouštědla pro odstranění kofeinu. Bez obav ji tedy lze doporučit každému - i těhotným ženám a kojícím maminkám.
Instantní káva je sušená mrazem. Šetrné sušení mrazem zachovává veškeré aroma a chuť. Zamražením je navíc z kávy odstraněno 100% vody, není tudíž náchylná ke vzniku škodlivých plísní.
Instantní kávy – jak se vyrábí a jak si správně vybrat?
Tento oblíbený nápoj se poprvé objevil už na začátku 20. století, kdy jeho snadné a rychlé použití mělo ulehčit přípravu kávy pro vojáky na frontě. Dnes existují 2 druhy instantní kávy, které lehce rozlišíte pouhým pohledem. Instantní káva je buď ve formě jemného prášku (případně z prášku vyrobených oválných granulek), nebo hranatých krystalků. Tyto 2 druhy se liší nejen zpracováním, ale i chutí. Který vybrat?
Instantní káva v prášku - sušení teplem
Sušení teplem je původní, méně náročný způsob výroby instantní kávy. Káva se namele a svaří – výsledný kávový extrakt je sprayem rozprášen do vyhřátých bubnů, kde směs ulpí na stěnách a po vysušení odpadne do sběrné nádoby pod bubnem. Odtud také původní název „Spray drying“ (sušení sprayováním). Tento typ výroby je sice jednodušší, velmi rychlý a levnější, výsledná instantní káva však ztrácí svou chuť, přirozené aroma a může být přepálená. Často tedy výrobci následně do kávy přidávají různá aromata, aby chuť vylepšili. U této metody se častěji využívají méně kvalitní zrnka, kávový „odpad“ (kávové slupky), nebo pančování například praženými obilninami (ve složení uvedeny jako tzv. „kávovinové extrakty“).
Instantní káva sušená mrazem – krystalky
Sušení mrazem je technologicky náročný a poměrně zdlouhavý způsob výroby instantní kávy. Instantní kávy vyrobené tímto způsobem se zpravidla vyrábí z kvalitních kávových zrn, často i 100% Arabiky a jsou proto o poznání dražší. Začátek je stejný – káva se namele, převaří a vznikne kávový koncentrát. Kávový koncentrát se hluboce zamrazí na teplotu pod -40°C. Extrémní mráz promění molekuly vody v krystalky ledu. Takto zmrzlá kávová směs se umístí do speciální komory, ze které se odsaje vzduch (vytvoří se vakuum). Odsátím vzduchu z komory dojde v kávové směsi k procesu tzv. sublimace (pro ty, co by snad zapomněli z hodin fyziky se jedná o přeměnu skupenství z pevné látky – zde zmrzlá káva, na plynnou - zde vodní pára, aniž by došlo k tání pevné látky). Molekuly vody se tedy ze zmrzlé směsi jednoduše odpaří, aniž by kávová směs roztála. Sušení mrazem trvá výrazně déle a je k němu potřeba mnohem sofistikovanější vybavení. Výsledkem jsou naprosto suché a lehoučké krystalky instantní kávy z kávového koncentrátu. Díky metodě sušení mrazem (z angl. „Freeze drying“) si káva zachová veškeré své aroma a chuť a je o poznání chutnější.
Jaké je to v Peru?
Vysoké hory, strmé svahy, divoké řeky a hluboká údolí. Peru, centrum říše Inků, je dech beroucí místo plné historie, která sahá až do období 20 000 let před naším letopočtem.
Země se rozkládá v severozápadní části Jižní Ameriky, podél pobřeží Tichého oceánu. Ze severu sousedí s Ekvádorem a Kolumbií, z východu s Brazílií, z jihovýchodu s Bolívií a na jihu s Chille. Vysoké Andy táhnoucí se podél pobřeží klesají směrem na východ do úrodných nížin amazonského pralesa.
Díky sopečnému původu pohoří And a unikátnímu mikroklima vznikly, zejména pak v oblasti Machu Picchu, ideální podmínky pro pěstování prémiové kávy s charakteristickým nádechem kakaa a oříšků.
Instantní káva ve své nejlepší podobě...
Kávové třešně na tuto kávu ručně sesbírali farmáři z peruánského družstva HUADQUINA přesně v momentě, kdy perfektně dozrály. Z třešní se kávová zrnka získávají propíráním v pramenité vodě (tzv. "washed"), následně se suší na velkých platech venku na slunci. Celý proces pěstování, sklizně i zpracování splňuje vysoké nároky na kvalitu.
Instantní káva Machu Picchu je sušená mrazem. Tento způsob výroby je maximálně šetrný a instantní kávě zachová veškeré aroma a chuť. Silnější pražení potlačuje přirozenou kyselost Arabiky. Instantní káva Machu Picchu má plnou chuť s nádechem kakaa a oříšků, bez hořkého závěru. Kakaovo - oříškovému tónu vděčí tato káva právě specifickému složení vulkanické půdy v oblasti Machu Picchu.
Díky své lahodné chuti je řada Machu Picchu (k dostání také v zrnkové a mleté kávě) od roku 1989, kdy Cafédirect vznikl, jednoznačně nejprodávanější a nejoblíbenější kávou a chloubou této značky.
Družstvo HUADQUINA
Družstvo HUADQUINA se nachází v peruánském regionu Cusco poblíž Machu Picchu (dědictví UNESCO). Kávovníky, o které se farmáři ručně starají, rostou v nejlepším možném klimatu na strmých svazích And ve vysokých nadmořských výškách, obklopeny tropickými údolími.
Cafédirect odebírá kávová zrna přímo od kooperativy HUADQUINA, se kterou přímo spolupracuje už od roku 1996. Cafédirect odvádí přes 50% svých zisků zpět přímo družstvům, se kterými spolupracuje. V případě družstva HUADQUINA trvá spolupráce již přes 20 let. Družstva díky tomu školí farmáře v oblasti kontroly kvality, hospodaření s přírodními zdroji, chuťových testech kávy, správné sklizni, managementu kávových farem, obnovu kávových výsadeb tak, aby byla zajištěna dlouhodobě udržitelná vysoká kvalita kávy.
Za šálkem kávy Cafédirect Machu Pichu není jen lahodná chuť prvotřídní kávy, ale i úsilí a vůle všech, kteří se podílejí na tom, abyste si mohli tuto kávu vychutnat. A ti si zaslouží za svou kávu spravedlivou cenu. Díky systému Fairtrade a Cafédirect dostanou ale ještě něco navíc – vaše uznání.
Doporučená příprava: dle požadované síly chuti nasypte instantní kávu do šálku, zalijte čerstvě uvařenou horkou vodou. Lze dochutit mlékem a cukrem.
Síla pražení: 4. stupeň z 5 (silné pražení, bez kyselosti)
Složení: 100% Arabika.
Odrůda: Typica/Bourbon/Caturra. Ručně sbíraná.
Země původu: Peru. Suroviny nejsou geneticky modifikovány.
Zemědělské družstvo: HUADQUINA.
Nadmořská výška pěstování: 1500 - 1900 m.n.m.
Podíl Fairtrade: 100%
Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.
Obsah: 100 g
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 278kJ/65kcal, tuky 0,2g (z toho nasycené mastné kyseliny 0g), sacharidy 9,1g (z toho cukry 9,1g), bílkoviny 7,5g, sůl 2,1g.
Výrobce: Cafédirect, Londýn, Velká Británie
Dovozce pro ČR: Fair Made s.r.o., Holečkova 777/39, 150 00 Praha
Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896
- Kofein odstraněn zdravotně nezávadnou metodou CO2.
- Pěstováno v extrémních nadmořských výškách v blízkosti posvátného místa hory Machu Picchu.
- Síla pražení 4/5.
- Bohatá a jemná 100% Arabika instantní káva bez kofeinu.
- Kofein odstraněn zdravotně nezávadnou metodou CO2.
- Pěstováno v extrémních nadmořských výškách v blízkosti posvátného místa hory Machu Picchu.
- Síla pražení 4/5.
Chuť: bohatá, jemná aromatická káva - k nerozeznání od kávy s kofeinem. Kvalitní kávová zrna jsou šetrně sušená mrazem a díky tomu si káva zachovává veškeré aroma a chuť. V kávě ucítíte tóny hořké čokolády a oříšků. Tóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá.
Doporučená příprava: dle požadované síly chuti nasypte instantní kávu do šálku, zalijte čerstvě uvařenou horkou vodou. Lze dochutit mlékem a cukrem.
Síla pražení: 4. stupeň z 5 (silné pražení, bez kyselosti)
Složení: 100% Arabika.
Odrůda: Typica/Bourbon/Caturra. Ručně sbíraná.
Země původu: Peru. Suroviny nejsou geneticky modifikovány.
Zemědělské družstvo: HUADQUINA.
Nadmořská výška pěstování: 1500 - 1900 m.n.m.
Podíl Fairtrade: 100%
V čem je bezkofeinová káva Cafédirect výjimečná?
Je vyrobena z vybraných kávových zrnek Arabiky (washed, zrnka sušená na slunci), nikoliv z kávového "odpadu", jak tomu bohužel u instantní kávy často bývá.
Je velmi důležité, že Cafédirect nepoužívá pro odstranění kofeinu z kávy žádné zdraví škodlivé látky. Kofein je z kávy odstraněn jednoduchou šetrnou metodou pouze za použití uhlíku - viz stručné schéma níže. Tato metoda je naprosto přírodní a nevyužívá žádná toxická rozpouštědla pro odstranění kofeinu. Bez obav ji tedy lze doporučit každému - i těhotným ženám a kojícím maminkám.
Instantní káva je sušená mrazem. Šetrné sušení mrazem zachovává veškeré aroma a chuť. Zamražením je navíc z kávy odstraněno 100% vody, není tudíž náchylná ke vzniku škodlivých plísní.
Instantní kávy – jak se vyrábí a jak si správně vybrat?
Tento oblíbený nápoj se poprvé objevil už na začátku 20. století, kdy jeho snadné a rychlé použití mělo ulehčit přípravu kávy pro vojáky na frontě. Dnes existují 2 druhy instantní kávy, které lehce rozlišíte pouhým pohledem. Instantní káva je buď ve formě jemného prášku (případně z prášku vyrobených oválných granulek), nebo hranatých krystalků. Tyto 2 druhy se liší nejen zpracováním, ale i chutí. Který vybrat?
Instantní káva v prášku - sušení teplem
Sušení teplem je původní, méně náročný způsob výroby instantní kávy. Káva se namele a svaří – výsledný kávový extrakt je sprayem rozprášen do vyhřátých bubnů, kde směs ulpí na stěnách a po vysušení odpadne do sběrné nádoby pod bubnem. Odtud také původní název „Spray drying“ (sušení sprayováním). Tento typ výroby je sice jednodušší, velmi rychlý a levnější, výsledná instantní káva však ztrácí svou chuť, přirozené aroma a může být přepálená. Často tedy výrobci následně do kávy přidávají různá aromata, aby chuť vylepšili. U této metody se častěji využívají méně kvalitní zrnka, kávový „odpad“ (kávové slupky), nebo pančování například praženými obilninami (ve složení uvedeny jako tzv. „kávovinové extrakty“).
Instantní káva sušená mrazem – krystalky
Sušení mrazem je technologicky náročný a poměrně zdlouhavý způsob výroby instantní kávy. Instantní kávy vyrobené tímto způsobem se zpravidla vyrábí z kvalitních kávových zrn, často i 100% Arabiky a jsou proto o poznání dražší. Začátek je stejný – káva se namele, převaří a vznikne kávový koncentrát. Kávový koncentrát se hluboce zamrazí na teplotu pod -40°C. Extrémní mráz promění molekuly vody v krystalky ledu. Takto zmrzlá kávová směs se umístí do speciální komory, ze které se odsaje vzduch (vytvoří se vakuum). Odsátím vzduchu z komory dojde v kávové směsi k procesu tzv. sublimace (pro ty, co by snad zapomněli z hodin fyziky se jedná o přeměnu skupenství z pevné látky – zde zmrzlá káva, na plynnou - zde vodní pára, aniž by došlo k tání pevné látky). Molekuly vody se tedy ze zmrzlé směsi jednoduše odpaří, aniž by kávová směs roztála. Sušení mrazem trvá výrazně déle a je k němu potřeba mnohem sofistikovanější vybavení. Výsledkem jsou naprosto suché a lehoučké krystalky instantní kávy z kávového koncentrátu. Díky metodě sušení mrazem (z angl. „Freeze drying“) si káva zachová veškeré své aroma a chuť a je o poznání chutnější.
Jaké je to v Peru?
Vysoké hory, strmé svahy, divoké řeky a hluboká údolí. Peru, centrum říše Inků, je dech beroucí místo plné historie, která sahá až do období 20 000 let před naším letopočtem.
Země se rozkládá v severozápadní části Jižní Ameriky, podél pobřeží Tichého oceánu. Ze severu sousedí s Ekvádorem a Kolumbií, z východu s Brazílií, z jihovýchodu s Bolívií a na jihu s Chille. Vysoké Andy táhnoucí se podél pobřeží klesají směrem na východ do úrodných nížin amazonského pralesa.
Díky sopečnému původu pohoří And a unikátnímu mikroklima vznikly, zejména pak v oblasti Machu Picchu, ideální podmínky pro pěstování prémiové kávy s charakteristickým nádechem kakaa a oříšků.
Instantní káva ve své nejlepší podobě...
Kávové třešně na tuto kávu ručně sesbírali farmáři z peruánského družstva HUADQUINA přesně v momentě, kdy perfektně dozrály. Z třešní se kávová zrnka získávají propíráním v pramenité vodě (tzv. "washed"), následně se suší na velkých platech venku na slunci. Celý proces pěstování, sklizně i zpracování splňuje vysoké nároky na kvalitu.
Instantní káva Machu Picchu je sušená mrazem. Tento způsob výroby je maximálně šetrný a instantní kávě zachová veškeré aroma a chuť. Silnější pražení potlačuje přirozenou kyselost Arabiky. Instantní káva Machu Picchu má plnou chuť s nádechem kakaa a oříšků, bez hořkého závěru. Kakaovo - oříškovému tónu vděčí tato káva právě specifickému složení vulkanické půdy v oblasti Machu Picchu.
Díky své lahodné chuti je řada Machu Picchu (k dostání také v zrnkové a mleté kávě) od roku 1989, kdy Cafédirect vznikl, jednoznačně nejprodávanější a nejoblíbenější kávou a chloubou této značky.
Družstvo HUADQUINA
Družstvo HUADQUINA se nachází v peruánském regionu Cusco poblíž Machu Picchu (dědictví UNESCO). Kávovníky, o které se farmáři ručně starají, rostou v nejlepším možném klimatu na strmých svazích And ve vysokých nadmořských výškách, obklopeny tropickými údolími.
Cafédirect odebírá kávová zrna přímo od kooperativy HUADQUINA, se kterou přímo spolupracuje už od roku 1996. Cafédirect odvádí přes 50% svých zisků zpět přímo družstvům, se kterými spolupracuje. V případě družstva HUADQUINA trvá spolupráce již přes 20 let. Družstva díky tomu školí farmáře v oblasti kontroly kvality, hospodaření s přírodními zdroji, chuťových testech kávy, správné sklizni, managementu kávových farem, obnovu kávových výsadeb tak, aby byla zajištěna dlouhodobě udržitelná vysoká kvalita kávy.
Za šálkem kávy Cafédirect Machu Pichu není jen lahodná chuť prvotřídní kávy, ale i úsilí a vůle všech, kteří se podílejí na tom, abyste si mohli tuto kávu vychutnat. A ti si zaslouží za svou kávu spravedlivou cenu. Díky systému Fairtrade a Cafédirect dostanou ale ještě něco navíc – vaše uznání.
Doporučená příprava: dle požadované síly chuti nasypte instantní kávu do šálku, zalijte čerstvě uvařenou horkou vodou. Lze dochutit mlékem a cukrem.
Síla pražení: 4. stupeň z 5 (silné pražení, bez kyselosti)
Složení: 100% Arabika.
Odrůda: Typica/Bourbon/Caturra. Ručně sbíraná.
Země původu: Peru. Suroviny nejsou geneticky modifikovány.
Zemědělské družstvo: HUADQUINA.
Nadmořská výška pěstování: 1500 - 1900 m.n.m.
Podíl Fairtrade: 100%
Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.
Obsah: 100 g
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 278kJ/65kcal, tuky 0,2g (z toho nasycené mastné kyseliny 0g), sacharidy 9,1g (z toho cukry 9,1g), bílkoviny 7,5g, sůl 2,1g.
Výrobce: Cafédirect, Londýn, Velká Británie
Dovozce pro ČR: Fair Made s.r.o., Holečkova 777/39, 150 00 Praha
Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896
Parametry
Výrobce | Cafédirect |
Značka | Cafédirect |
Hmotnost | 100 g |
Bez kofeinu | ano |
Bio | ne |
Fair Trade | ano |
Země původu | Peru |
Složení kávy | arabika |
Dárkové balení | ne |
Odrůda | Bourbon, Typica, Caturra |