Fermentační víčko je skvělým pomocníkem pro výrobu domácích kvašených lahůdek! Díky speciálnímu ventilu uvolňuje přebytečný plyn z kvašení, což zajistí perfektní podmínky pro vaše fermentované pokrmy. Využijte ho při přípravě zeleninových dobrot, kefíru, jogurtu nebo dokonce chlebového kvásku. BPA FREE. Výrobek je vhodný pro styk s potravinami. Výrobek obsahuje barvivo pocházející z kávové sedliny. Co je to fermentace: Fermentace neboli kvašení je proces, při kterém se organické látky ve výchozí... Celý popis

Koupit za 129 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Fermentační víčko je skvělým pomocníkem pro výrobu domácích kvašených lahůdek! Díky speciálnímu ventilu uvolňuje přebytečný plyn z kvašení, což zajistí perfektní podmínky pro vaše fermentované pokrmy. Využijte ho při přípravě zeleninových dobrot, kefíru, jogurtu nebo dokonce chlebového kvásku. BPA FREE. Výrobek je vhodný pro styk s potravinami. Výrobek obsahuje barvivo pocházející z kávové sedliny. Co je to fermentace: Fermentace neboli kvašení je proces, při kterém se organické látky ve výchozí surovině přeměňují na látky jednodušší, a to působením činnosti mikroorganismů. Fermentace účinně konzervuje, prodlužuje trvanlivost potravin a zlepšuje stravitelnost některých složek potravy. Fermentované produkty jsou pro naše tělo přirozeným zdrojem prospěšných probiotik. Fermentační víčko: Je vhodné pro přípravu domácích kvašených pokrmů. Mezi potraviny vhodné k fermentování patří různé druhy zeleniny, mléčné výrobky (kefír, jogurt) nebo chlebový kvásek. Víčko má speciální ventil, který při procesu kvašení uvolňuje CO2 ze sklenice a zároveň zabraňuje propouštění vzduchu dovnitř. Součástí produktu je i pružná přítlačná vložka, která po celou dobu fermentování udržuje zeleninu pod hladinou nálevu. Postup: Zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte, ochuťte a vložte do sklenice. Zeleninu utlačte 2 cm pod okraj sklenice. Dolejte vodu tak, aby hladina byla mírně nad zeleninou. Náš tip - pokud je zelenina dostatečně šťavnatá, stačí jí nejprve v misce pomačkat důkladně čistýma rukama až pustí dostatek šťávy a pak ji přendat do sklenice a upěchovat. Hladina šťávy by měla mírně převyšovat upěchovanou zeleninu. V tomto případě ji pak zalévat vodou již nemusíte. Zeleninu přiklopte větším listem nebo plátkem zeleniny. Položte přítlačnou vložku na suroviny tak, aby se zarážky opřely o vrchní zaoblení sklenice. Uzavřete sklenici fermentačním víčkem. Nechte zeleninu fermentovat několik dní při pokojové teplotě. Po ukončení procesu kvašení uchovávejte sklenici s fermentovaným obsahem v lednici. TIP: Při fermentaci dbejte na hygienu rukou a čistotu všech používaných pomůcek. Při procesu kvašení může docházet k úniku tekutiny, v tom případě umístěte pod sklenici talířek. Výhody: Víčko disponuje žebrováním na vrchní straně, takže umožňuje uvolňování oxidu uhličitého i při stohování sklenic na sebe, čímž pomáhá zachovat správný proces fermentace. Vodorovnou plošku lze využít k popsání obsahu či zaznamenání data založení fermentace (při popisu používejte smazatelný fix). Vhodné pro sklenice o objemu: 370 ml, 420 ml, 520 ml, 720 ml, 770 ml, 900 ml.
Zobrazit více