Hřebíček celý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: barva červenohnědá. Počet kusů: v 10g cca 100 ks hřebíčku Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary. Součást různých kořenících směsí. Historie a současnost: Pochází z Moluckých ostrovů. Do Středozemí... Celý popis
Koupit za 50 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Profikoření - Hřebíček celý (50g)
Doprava:
49 Kč
Skladem
50 Kč
Koupit za 50 Kč
Popis
Hřebíček celý
Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného
Vzhled a barva: barva červenohnědá.
Počet kusů: v 10g cca 100 ks hřebíčku
Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně
Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary. Součást různých kořenících směsí.
Historie a současnost: Pochází z Moluckých ostrovů. Do Středozemí se dostal už před naším letopočtem. Byl dovážen do Evropy arabskými obchodníky.
Zdravotní účinky: Tiší bolesti zubů a dásní, působí jako anestetikum, dezinfikuje ústní dutinu, proto se požíval jako prostředek ke svěžímu dechu. Dezinfikuje dýchací cesty a léčí průduškové záněty.
Náš tip: Máte bolesti zubů? Rozkousejte 2 kousky hřebíčku a přiložte na infikované místo, uleví se Vám!
Recept:
Vánoční punč
2 kusy celé skořice, 130ml rumu, 150g cukru, 1 pomeranč, 500ml bílého vína, 4 kusy hřebíčku, 500ml vody, 1 badyán, 1 citron
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu. Vodu smícháme s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou přivedeme k varu. Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření. Punč opět zahřejeme až k bodu varu.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného
Vzhled a barva: barva červenohnědá.
Počet kusů: v 10g cca 100 ks hřebíčku
Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně
Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary. Součást různých kořenících směsí.
Historie a současnost: Pochází z Moluckých ostrovů. Do Středozemí se dostal už před naším letopočtem. Byl dovážen do Evropy arabskými obchodníky.
Zdravotní účinky: Tiší bolesti zubů a dásní, působí jako anestetikum, dezinfikuje ústní dutinu, proto se požíval jako prostředek ke svěžímu dechu. Dezinfikuje dýchací cesty a léčí průduškové záněty.
Náš tip: Máte bolesti zubů? Rozkousejte 2 kousky hřebíčku a přiložte na infikované místo, uleví se Vám!
Recept:
Vánoční punč
2 kusy celé skořice, 130ml rumu, 150g cukru, 1 pomeranč, 500ml bílého vína, 4 kusy hřebíčku, 500ml vody, 1 badyán, 1 citron
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu. Vodu smícháme s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou přivedeme k varu. Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření. Punč opět zahřejeme až k bodu varu.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Druh koření | hřebíček |
Hmotnost | 50 g |
Značka | Profikoření |
Forma | celé |