Lžička medu nesmí chybět v šálku bylinkového čaje, chleba s máslem a s medem je nezapomenutelná pochoutka z dětství. Vyšleháte z něj, ale i báječný dresing na salát, třeba v kombinaci s hořčicí, nebo sladce pikantní marinádu na grilování. Funguje také jako pojidlo a sladidlo v jednom při výrobě flapjacků nebo nepečených dezertů. Recepty: - flapjacky - rozmíchejte 200 g másla s 200 g třtinového cukru a 200 g medu. Přidejte 400 g jakýchkoli vloček, strouhaný kokos, rozinky, vlašské ořechy a slunečnicová... Celý popis
Koupit za 403 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Med lesní květový 900 g ČÍHALA
Doprava:
49 Kč
Skladem
403 Kč
Koupit za 403 Kč
Číhala Med lesní květový 900g
Doprava:
59 Kč
Skladem
359 Kč
Koupit za 359 Kč
Med lesní květový - Číhala, 900 g
Doprava:
zdarma
403 Kč
Koupit za 403 Kč
Med lesní květový 900 g ČÍHALA
Doprava:
79 Kč
397 Kč
Koupit za 397 Kč
Číhala Med lesní květový 900g
Doprava:
79 Kč
Skladem
289 Kč
Koupit za 289 Kč
Popis
Lžička medu nesmí chybět v šálku bylinkového čaje, chleba s máslem a s medem je nezapomenutelná pochoutka z dětství. Vyšleháte z něj, ale i báječný dresing na salát, třeba v kombinaci s hořčicí, nebo sladce pikantní marinádu na grilování. Funguje také jako pojidlo a sladidlo v jednom při výrobě flapjacků nebo nepečených dezertů.
Recepty:
- flapjacky - rozmíchejte 200 g másla s 200 g třtinového cukru a 200 g medu. Přidejte 400 g jakýchkoli vloček, strouhaný kokos, rozinky, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Upěchujte směs do zapékací formy a pečte 15-20 minut na 170 °C
- švestkovo-pomerančový bulgur - v Dobrotách zima 2013-14 na str. 8
- ovesný chai - ovesný nápoj spolu s kořením a karobem vařte na mírném ohni cca 5 minut. Sundejte z ohně, vyjměte koření a v nápoji rozmíchejte med. Rozlévejte do skleniček, které na závěr ozdobte špetkou mleté skořice.
- zálivka na salát - z medu, olivového oleje a oleje z praženého sezamu, umeocta a čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- marináda - miso a tamari dobře ladí s medem. Potřete surovinu vybranou směsí a pečte v troubě nebo grilujte
Med přirozeně krystalizuje. Při ztekuťování medu byste ho neměli zahřát víc než na 40-50 stupňů. Když se tohoto pravidla budete držet, můžete med ohřívat opakovaně, nic se mu nestane.
Velmi kvalitní lesní květový med od včelaře pana Číhaly. Tento med je charakteristický tím, že má tmavší barvu než ostatní druhy medu.
Recepty:
- flapjacky - rozmíchejte 200 g másla s 200 g třtinového cukru a 200 g medu. Přidejte 400 g jakýchkoli vloček, strouhaný kokos, rozinky, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Upěchujte směs do zapékací formy a pečte 15-20 minut na 170 °C
- švestkovo-pomerančový bulgur - v Dobrotách zima 2013-14 na str. 8
- ovesný chai - ovesný nápoj spolu s kořením a karobem vařte na mírném ohni cca 5 minut. Sundejte z ohně, vyjměte koření a v nápoji rozmíchejte med. Rozlévejte do skleniček, které na závěr ozdobte špetkou mleté skořice.
- zálivka na salát - z medu, olivového oleje a oleje z praženého sezamu, umeocta a čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- marináda - miso a tamari dobře ladí s medem. Potřete surovinu vybranou směsí a pečte v troubě nebo grilujte
Med přirozeně krystalizuje. Při ztekuťování medu byste ho neměli zahřát víc než na 40-50 stupňů. Když se tohoto pravidla budete držet, můžete med ohřívat opakovaně, nic se mu nestane.
Velmi kvalitní lesní květový med od včelaře pana Číhaly. Tento med je charakteristický tím, že má tmavší barvu než ostatní druhy medu.
Parametry
Výrobce | Číhala |
Hmotnost | 900 g |
Bio | ne |