Naše pečivo vyrábíme vždy stejným způsobem. Sami si na něj meleme mouku, takže máme záruku, že je mouka čerstvá, celozrnná a je prostá všech přídavných látek. Obilí používáme vždy zásadně v bio kvalitě. Po pomletí okamžitě přistupujeme ke zpracování chleba. Chia chléb pečeme ve formách. Kamut je obilovina, která byla pěstována egyptskými drobnými zemědělci a zachovala si tak svoji původní "čistotu", neprošla tedy procesem šlechtění. Díky tomu ji v některých případech snáší dobře i lidé, kteří jsou... Celý popis
Koupit za 92 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
ASO - Zdravý život Celozrnný chia chléb BIO 600g
Doprava:
120 Kč
Skladem
92 Kč
Koupit za 92 Kč
Popis
Naše pečivo vyrábíme vždy stejným způsobem. Sami si na něj meleme mouku, takže máme záruku, že je mouka čerstvá, celozrnná a je prostá všech přídavných látek. Obilí používáme vždy zásadně v bio kvalitě. Po pomletí okamžitě přistupujeme ke zpracování chleba. Chia chléb pečeme ve formách.
Kamut je obilovina, která byla pěstována egyptskými drobnými zemědělci a zachovala si tak svoji původní "čistotu", neprošla tedy procesem šlechtění. Díky tomu ji v některých případech snáší dobře i lidé, kteří jsou alergičtí na pšenici. V každém případě je však třeba postupovat opatrně a nejlépe po poradě s lékařem! Zrno kamutu i pekárenské výrobky z kamutu obsahují větší množství kvalitních bílkovin, nenasycených mastných kyselin, minerálů a stopových prvků než pečivo z moderní pšenice. Mimochodem, běžná pšenice i kamut mají historicky stejného předchůdce - pšenici dvouzrnku.
Pšenice dvouzrnka je historicky předchůdcem jak kamutu, tak dnešní pšenice.Vyniká hlavně vysokým obsahem bílkovin, který může být až o 12% vyšší než u pšenice seté. Je zdrojem důležitých minerálů, zejména zinku. Významná je ovšem i přítomnost vápníku, fosforu a hořčíku a zahrnuje také vitamíny skupiny B, A a C. Oproti pšeničné a špaldové mouce má i vyšší obsah lysinu.
Složení: Bio kamutová mouka, mouka z bio pšenice dvouzrnky, voda, chia semínko bio, lněné semínko zlaté bio, droždí, sůl.
Skladování: v temnu a v teplotě do 20°C
Doba minimální trvanlivosti: 5 dnů od výroby
Kamut je obilovina, která byla pěstována egyptskými drobnými zemědělci a zachovala si tak svoji původní "čistotu", neprošla tedy procesem šlechtění. Díky tomu ji v některých případech snáší dobře i lidé, kteří jsou alergičtí na pšenici. V každém případě je však třeba postupovat opatrně a nejlépe po poradě s lékařem! Zrno kamutu i pekárenské výrobky z kamutu obsahují větší množství kvalitních bílkovin, nenasycených mastných kyselin, minerálů a stopových prvků než pečivo z moderní pšenice. Mimochodem, běžná pšenice i kamut mají historicky stejného předchůdce - pšenici dvouzrnku.
Pšenice dvouzrnka je historicky předchůdcem jak kamutu, tak dnešní pšenice.Vyniká hlavně vysokým obsahem bílkovin, který může být až o 12% vyšší než u pšenice seté. Je zdrojem důležitých minerálů, zejména zinku. Významná je ovšem i přítomnost vápníku, fosforu a hořčíku a zahrnuje také vitamíny skupiny B, A a C. Oproti pšeničné a špaldové mouce má i vyšší obsah lysinu.
Složení: Bio kamutová mouka, mouka z bio pšenice dvouzrnky, voda, chia semínko bio, lněné semínko zlaté bio, droždí, sůl.
Skladování: v temnu a v teplotě do 20°C
Doba minimální trvanlivosti: 5 dnů od výroby
Parametry
Výrobce | ASO Zdravý život |
Hmotnost | 600 g |
Druh | chléb |