Ohnivá masová lahůdka vyrobená z kvalitního vepřového a hovězího masa, plněná do přírodního střívka. Ochucená směsí koření zvýrazněnou papričkou Moruga, která patří mezi nejpálivější papričky světa. K utopencům se hodí všechny druhy čerstvé i nakládané zeleniny. Vyzkoušejte s nakrájenými okurkami, rajčátky nebo červenou cibulí. Nezapomeňte na křupavé pečivo a na křen a hořčici! Skvělá volba pro všechny, kteří milují tradiční české pokrmy. Utopenci mají v české kuchyni dlouhou a zajímavou... Celý popis
Koupit za 198 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Ohnivá masová lahůdka vyrobená z kvalitního vepřového a hovězího masa, plněná do přírodního střívka.
Ochucená směsí koření zvýrazněnou papričkou Moruga, která patří mezi nejpálivější papričky světa.
K utopencům se hodí všechny druhy čerstvé i nakládané zeleniny. Vyzkoušejte s nakrájenými okurkami, rajčátky nebo červenou cibulí. Nezapomeňte na křupavé pečivo a na křen a hořčici!
Skvělá volba pro všechny, kteří milují tradiční české pokrmy.
Utopenci mají v české kuchyni dlouhou a zajímavou historii, sahá až do 18. století. Jsou spojeny především s tradiční českou hospodskou kuchyní a pivní kulturou.
Podle legendy utopence poprvé připravil hostinský Šamánek, který provozoval hostinec poblíž Berouna. Jedna z verzí příběhu říká, že pokrm dostal svůj název poté, co sám Šamánek tragicky utonul při opravě mlýnského kola. Přátelé ho pak na jeho počest pojmenovali právě "utopenci. Jiná verze říká, že název vznikl z toho, že se špekáčky "utápí" v nálevu.
Základní recept se skládá z naložených špekáčků v kyselém láku, který jim dodává jejich charakteristickou kyselou chuť. Tento proces nakládání nejen prodlužoval trvanlivost uzenin, ale také přidával specifický chuťový rozměr, který dokonale ladil s pivem, což udělalo z utopenců oblíbený hospodský pokrm.
Postupem času se recept na utopence rozšířil po celé zemi, přičemž si každý region či rodina přidává své vlastní variace. Používají se různé druhy zeleniny nebo úpravy nálevu dle chuti.
Utrápenci jsou nedílnou součástí české kuchyně. Vychutnejte si je v pikantním podání.
Složení produktu:
Špekáčky 40 % hm.: vepřové maso 44 %, sádlo 26 %, hovězí maso 19 %, voda-led, jedlá sůl s jódem, konzervant E250, bramborový škrob, směs koření, koření TSM (min. 2 %), stabilizátor E450, vývar-granulát, cukr-sacharóza, dextróza, jedlá sůl, antioxidant E300, aroma),
Zeleninové a kořenící přísady 26 % hm.: cibule, čerstvá chilli TSM (min. 2 %), nové koření, černý pepř, bobkový list.
Nálev: voda, ocet kvasný lihový, třtinový cukr, jedlá sůl.
Pevný podíl 69 %.
Obsah tuku max. 35 %.
Skladování: uchovávejte při teplotě do 25°C, po otevření do teploty 8°C a spotřebujte do dvou dnů.
Ochucená směsí koření zvýrazněnou papričkou Moruga, která patří mezi nejpálivější papričky světa.
K utopencům se hodí všechny druhy čerstvé i nakládané zeleniny. Vyzkoušejte s nakrájenými okurkami, rajčátky nebo červenou cibulí. Nezapomeňte na křupavé pečivo a na křen a hořčici!
Skvělá volba pro všechny, kteří milují tradiční české pokrmy.
Utopenci mají v české kuchyni dlouhou a zajímavou historii, sahá až do 18. století. Jsou spojeny především s tradiční českou hospodskou kuchyní a pivní kulturou.
Podle legendy utopence poprvé připravil hostinský Šamánek, který provozoval hostinec poblíž Berouna. Jedna z verzí příběhu říká, že pokrm dostal svůj název poté, co sám Šamánek tragicky utonul při opravě mlýnského kola. Přátelé ho pak na jeho počest pojmenovali právě "utopenci. Jiná verze říká, že název vznikl z toho, že se špekáčky "utápí" v nálevu.
Základní recept se skládá z naložených špekáčků v kyselém láku, který jim dodává jejich charakteristickou kyselou chuť. Tento proces nakládání nejen prodlužoval trvanlivost uzenin, ale také přidával specifický chuťový rozměr, který dokonale ladil s pivem, což udělalo z utopenců oblíbený hospodský pokrm.
Postupem času se recept na utopence rozšířil po celé zemi, přičemž si každý region či rodina přidává své vlastní variace. Používají se různé druhy zeleniny nebo úpravy nálevu dle chuti.
Utrápenci jsou nedílnou součástí české kuchyně. Vychutnejte si je v pikantním podání.
Složení produktu:
Špekáčky 40 % hm.: vepřové maso 44 %, sádlo 26 %, hovězí maso 19 %, voda-led, jedlá sůl s jódem, konzervant E250, bramborový škrob, směs koření, koření TSM (min. 2 %), stabilizátor E450, vývar-granulát, cukr-sacharóza, dextróza, jedlá sůl, antioxidant E300, aroma),
Zeleninové a kořenící přísady 26 % hm.: cibule, čerstvá chilli TSM (min. 2 %), nové koření, černý pepř, bobkový list.
Nálev: voda, ocet kvasný lihový, třtinový cukr, jedlá sůl.
Pevný podíl 69 %.
Obsah tuku max. 35 %.
Skladování: uchovávejte při teplotě do 25°C, po otevření do teploty 8°C a spotřebujte do dvou dnů.
Parametry
Značka | Chillimat |