100% Maltodextrin Je polo-složitý sacharid, který se štěpí pomaleji než glukóza a uvolňuje energii postupně. Jeho využití je vhodné především k obnově energetických rezerv - před, v průběhu a po výkonu.Je oligosacharid, popř. polysacharid, známý jako výhodný zdroj energie pro sportovce a potravinářská přídatná látka. Vzniká spojením několika molekul glukózy (dextrózy) – jednoduchého cukru sloužícího jako hlavní zdroj energie pro lidské tělo. [1] Rychle doplní zásoby svalového glykogenu vyčerpanému... Celý popis
Koupit za 119 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
100% Maltodextrin
Je polo-složitý sacharid, který se štěpí pomaleji než glukóza a uvolňuje energii postupně. Jeho využití je vhodné především k obnově energetických rezerv - před, v průběhu a po výkonu.Je oligosacharid, popř. polysacharid, známý jako výhodný zdroj energie pro sportovce a potravinářská přídatná látka. Vzniká spojením několika molekul glukózy (dextrózy) – jednoduchého cukru sloužícího jako hlavní zdroj energie pro lidské tělo. [1]
Rychle doplní zásoby svalového glykogenu vyčerpanému organismu sportovce.
Maltodextrin se připravuje enzymatickým zpracováním škrobu. (kukuřičného)
Lze z něj vyrobit energetické nápoje přidáním do vody nebo mléka.
#ShowMore#
Maltodextrin a jeho benefity
Má vysoký glykemický index.
Praktický zdroj energie pro doplnění sil po namáhavém výkonu.
Nezpůsobuje zažívací potíže a rychle se štěpí.
Je vhodný do potréninkových nápojů.
Napomáhá efektivně využívat tuky.
Není sladký a potlačuje hlad.
Je vhodný pro silové, rychlostní i vytrvalostní sporty.
Maltodextrin je vhodný
pro každého fyzicky aktivního jedince,
pro sportovce,
pro starší lidi.
Je určený pro zvýšení energetického příjmu a na regeneraci organismu.
Složení
100% maltodextrin.
Doporučené dávkování
Doporučujeme 20-30 g maltodextrinu rozmíchat v 500 ml. vody, mléka, džusu nebo proteinového nápoje.
Kdy Maltodextrin užívat:
Po probuzení Maltodextrin vám dodá sílu a nebude vám chybět elán hned zrána. Den začnete plní energie.
Před tréninkem 30-45 minut Doplňte maltodextrin těsně před hlavní fyzickou zátěží, ne před rozcvičováním.
Během tréninku Přidejte do nápoje. Díky maltodextrinu vydržíte trénovat mnohem déle. Vhodný je třeba při maratonu nebo mezi jednotlivými náročnými cviky.
Na regeneraci po výkonuDo 40 minut po výkonu doplníte zásobu sacharidů po cvičení, abyste tělu dodali spálenou energii.
Maltodextrin je možné tepelně a chuťově upravovat, a proto jej můžete vmíchat i do tvarohu, jogurtu a ovesných vloček jako výborný zdroj postupně se uvolňující energie.
Maltodextrin neužívejte!
Máte-li bezlepkovou dietu nebo intoleranci na lepek.
Pokud trpíte autoimunitním onemocněním (chronickým zánětem střev), tj. Crohnovou nemocí nebo Ulcerózní kolitidou.
Nekonzumujte maltodextrin pravidelně pokud jste cukrovkář.
Jestli dodržujete nízkosacharidovou dietu (low carb).
Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota
1615 kj
Energetická hodnota
380 kcal
Tuky
0 g
Z toho nasycené mast.kyseliny
0 g
Sacharidy
95 g
Z toho cukry
7 g
Bílkoviny
0 g
Vláknina
0 g
Sůl
0,015 g
Sacharidy
Výživa bohatá na kalorie.
Sacharidy jsou pro naše tělo zdrojem energie a také její rezervou (ve formě glykogenu), která se uvolňuje při namáhavé svalové práci nebo při hladovění. Sacharidy jsou potřebné pro udržování stálé hladiny krevního cukru, brání odbourávání bílkovin. Při nadbytku jsou zdrojem pro tvorbu tělesného tuku. [2]
Upozornění:
Doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Doporučujeme se vždy poradit s ošetřujícím lékařem.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Spotřebujte do 4 měsíců od otevření. Minimální trvanlivost a šarže vyznačena na obalu.
Zdroje[1] Wikipedie - https://cs.wikipedia.org/wiki/Maltodextrin[2] Bezpečnost potravin - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/76806.aspx
Je polo-složitý sacharid, který se štěpí pomaleji než glukóza a uvolňuje energii postupně. Jeho využití je vhodné především k obnově energetických rezerv - před, v průběhu a po výkonu.Je oligosacharid, popř. polysacharid, známý jako výhodný zdroj energie pro sportovce a potravinářská přídatná látka. Vzniká spojením několika molekul glukózy (dextrózy) – jednoduchého cukru sloužícího jako hlavní zdroj energie pro lidské tělo. [1]
Rychle doplní zásoby svalového glykogenu vyčerpanému organismu sportovce.
Maltodextrin se připravuje enzymatickým zpracováním škrobu. (kukuřičného)
Lze z něj vyrobit energetické nápoje přidáním do vody nebo mléka.
#ShowMore#
Maltodextrin a jeho benefity
Má vysoký glykemický index.
Praktický zdroj energie pro doplnění sil po namáhavém výkonu.
Nezpůsobuje zažívací potíže a rychle se štěpí.
Je vhodný do potréninkových nápojů.
Napomáhá efektivně využívat tuky.
Není sladký a potlačuje hlad.
Je vhodný pro silové, rychlostní i vytrvalostní sporty.
Maltodextrin je vhodný
pro každého fyzicky aktivního jedince,
pro sportovce,
pro starší lidi.
Je určený pro zvýšení energetického příjmu a na regeneraci organismu.
Složení
100% maltodextrin.
Doporučené dávkování
Doporučujeme 20-30 g maltodextrinu rozmíchat v 500 ml. vody, mléka, džusu nebo proteinového nápoje.
Kdy Maltodextrin užívat:
Po probuzení Maltodextrin vám dodá sílu a nebude vám chybět elán hned zrána. Den začnete plní energie.
Před tréninkem 30-45 minut Doplňte maltodextrin těsně před hlavní fyzickou zátěží, ne před rozcvičováním.
Během tréninku Přidejte do nápoje. Díky maltodextrinu vydržíte trénovat mnohem déle. Vhodný je třeba při maratonu nebo mezi jednotlivými náročnými cviky.
Na regeneraci po výkonuDo 40 minut po výkonu doplníte zásobu sacharidů po cvičení, abyste tělu dodali spálenou energii.
Maltodextrin je možné tepelně a chuťově upravovat, a proto jej můžete vmíchat i do tvarohu, jogurtu a ovesných vloček jako výborný zdroj postupně se uvolňující energie.
Maltodextrin neužívejte!
Máte-li bezlepkovou dietu nebo intoleranci na lepek.
Pokud trpíte autoimunitním onemocněním (chronickým zánětem střev), tj. Crohnovou nemocí nebo Ulcerózní kolitidou.
Nekonzumujte maltodextrin pravidelně pokud jste cukrovkář.
Jestli dodržujete nízkosacharidovou dietu (low carb).
Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota
1615 kj
Energetická hodnota
380 kcal
Tuky
0 g
Z toho nasycené mast.kyseliny
0 g
Sacharidy
95 g
Z toho cukry
7 g
Bílkoviny
0 g
Vláknina
0 g
Sůl
0,015 g
Sacharidy
Výživa bohatá na kalorie.
Sacharidy jsou pro naše tělo zdrojem energie a také její rezervou (ve formě glykogenu), která se uvolňuje při namáhavé svalové práci nebo při hladovění. Sacharidy jsou potřebné pro udržování stálé hladiny krevního cukru, brání odbourávání bílkovin. Při nadbytku jsou zdrojem pro tvorbu tělesného tuku. [2]
Upozornění:
Doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Doporučujeme se vždy poradit s ošetřujícím lékařem.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Spotřebujte do 4 měsíců od otevření. Minimální trvanlivost a šarže vyznačena na obalu.
Zdroje[1] Wikipedie - https://cs.wikipedia.org/wiki/Maltodextrin[2] Bezpečnost potravin - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/76806.aspx
Parametry
Výrobce | Valknut |
Hmotnost | 1000 g |
Typ | maltodextrin |