Adžika 100 g. Výhodné balení 100 g jen za 68 Kč. Adžika je kořenicí přípravek gruzínské a arménské kuchyně. Jedná se o slabě pikantní koření s velmi nezvyklou a okouzlující chutí, která skrývá koriandr, česnek, saturejku i chilli. Vůně je překvapivě jemná a decentní, barva načervenalá po sladké paprice. Složení: Paprika, koriandr, česnek, pískavice, sůl (max. 15 procent), saturejka, bazalka, chilli, bobkový list. Použití: Adžika je výborná pro dochucení jehněčího masa, drůbeže, při přípravě pečených... Celý popis
Koupit za 74 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Salvia Paradise Adžika 100 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
74 Kč
Koupit za 74 Kč
Salvia Paradise Adžika 100 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
74 Kč
Koupit za 74 Kč
Salvia Paradise Adžika 100 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
74 Kč
Koupit za 74 Kč
Popis
Adžika 100 g. Výhodné balení 100 g jen za 68 Kč. Adžika je kořenicí přípravek gruzínské a arménské kuchyně. Jedná se o slabě pikantní koření s velmi nezvyklou a okouzlující chutí, která skrývá koriandr, česnek, saturejku i chilli. Vůně je překvapivě jemná a decentní, barva načervenalá po sladké paprice.
Složení: Paprika, koriandr, česnek, pískavice, sůl (max. 15 procent), saturejka, bazalka, chilli, bobkový list.
Použití: Adžika je výborná pro dochucení jehněčího masa, drůbeže, při přípravě pečených brambor i zeleniny. Nejlépe vynikne, pokud koření smícháme s olejem a necháme odležet alespon jeden den. Díky tomu chuť adžiky přejde do oleje, a následně snadněji do potraviny. Doporučujeme kombinaci adžiky a lilku nebo patizonu.
Lilky s vlašskými ořechy a adžikou a ndash; potřebujeme:
1 kg lilku,
300 g vlašských ořechů,
7 lžic oleje,
1 a ndash;2 vrchovaté lžičky adžiky,
1 lžičku chilli (nebo dle chuti),
1 červenou cibuli,
sůl,
čerstvý koriandr.
Postup: Na oleji osmažíme lilky, které jsme si očistili a nakrájeli na plátky. První stranu smažíme při nízké teplotě a přikryjeme poklicí, druhou stranu osmahneme zprudka a ponecháme nepřikryté. Do rozemletých vlašských ořechů přidáme adžiku, chilli a sůl dle chuti. Řádně promícháme a ndash; vznikne tuhá pasta, kterou nanášíme v rovnoměrné vrstvě na usmažené plátky lilku. Ozdobíme koriandrem a cibulkou. Podáváme jako předkrm na listu čerstvého salátu.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Složení: Paprika, koriandr, česnek, pískavice, sůl (max. 15 procent), saturejka, bazalka, chilli, bobkový list.
Použití: Adžika je výborná pro dochucení jehněčího masa, drůbeže, při přípravě pečených brambor i zeleniny. Nejlépe vynikne, pokud koření smícháme s olejem a necháme odležet alespon jeden den. Díky tomu chuť adžiky přejde do oleje, a následně snadněji do potraviny. Doporučujeme kombinaci adžiky a lilku nebo patizonu.
Lilky s vlašskými ořechy a adžikou a ndash; potřebujeme:
1 kg lilku,
300 g vlašských ořechů,
7 lžic oleje,
1 a ndash;2 vrchovaté lžičky adžiky,
1 lžičku chilli (nebo dle chuti),
1 červenou cibuli,
sůl,
čerstvý koriandr.
Postup: Na oleji osmažíme lilky, které jsme si očistili a nakrájeli na plátky. První stranu smažíme při nízké teplotě a přikryjeme poklicí, druhou stranu osmahneme zprudka a ponecháme nepřikryté. Do rozemletých vlašských ořechů přidáme adžiku, chilli a sůl dle chuti. Řádně promícháme a ndash; vznikne tuhá pasta, kterou nanášíme v rovnoměrné vrstvě na usmažené plátky lilku. Ozdobíme koriandrem a cibulkou. Podáváme jako předkrm na listu čerstvého salátu.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Parametry
Výrobce | Salvia Paradise |
Značka | Salvia Paradise |
Druh koření | adžika |