Složení: larvy Potemník moučný (Tenebrio molitor) 97%, sůl a kari Může obsahovat stopové množství lepku, korýšů a měkkýšů. Skladujte v suchu a chraňte před teplem.   Koření Kari červíci to zní opravdu exoticky! Kromě překvapivě skvělé chuti možná taky překvapí, že červíci pocházeji z farmy na Moravě :-) Pojď vyzkoušet pravou exotiku z Moravy! Způsob přípravy Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté je krátce... Celý popis

Koupit za 142 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

 

Složení: larvy Potemník moučný (Tenebrio molitor) 97%, sůl a kari

Může obsahovat stopové množství lepku, korýšů a měkkýšů.

Skladujte v suchu a chraňte před teplem.

 
Koření
Kari červíci to zní opravdu exoticky! Kromě překvapivě skvělé chuti možná taky překvapí, že červíci pocházeji z farmy na Moravě :-) Pojď vyzkoušet pravou exotiku z Moravy!

Způsob přípravy
Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté je krátce povaříme, okořeníme a nakonec usušíme. Vše děláme s maximální pozorností na kvalitu a zachování výživových hodnot.

Kde je využít
Skvělá příležitost pro zpestření oslavy nebo večírku s přáteli. Na křupavé červíky si kamarádi vzpomenou ještě dlouho poté :-D
Originální dárek pro přátele i nepřátele, ať už samostatně, nebo jako součást dárkového koše.
Pro svůj obsah bílkovin a nenasycených tuků je to skvělá svačinka, kdykoli přijde chuť.
Když rozbalíš křupavé červíky večer u televize, budeš se divit jak rychle zmizí.

Ochutnej
Křupaví červíci jsou připraveni k servírování, takže je stačí vysypat do misky a jíst. Neslíbíme ti, že se k ochutnání odvážíš, většina lidí si na to totiž netroufne. Přecijen předsudky jsou předsudky. Můžeme ti ale slíbit, že pokud se odvážíš, tak tě červíci mile překvapí svou vynikající chutí ;-)

Trvanlivost
Minimální trvanlivost křupavých červíků je půl roku.

Firma WORM UP je první česká firma zabývající se výrobou potravin z hmyzu. 

Zažij něco nového

Jedlý hmyz je běžnou součástí jídelníčku naprosté většiny světa. Včetně například Japonska nebo  Mexika. Pojídání hmyzu se říká entomofágie. A dostává se i na evropské talíře. Stačí jen, aby hmyz lidé ochutnali a zjistili, že je to opravdu dobrota. Vždyť je to blízký příbuzný třeba takových lahůdek, jako je humr či krevety.

Jedlý hmyz je neskutečně zdravý

Jedlý hmyz představuje dokonalý zdroj živočišných bílkovin. Má jich v sobě hned třikrát tolik, než třeba hovězí steak. Najdeš v něm převážně zdravý nenasycený tuk. A neobsahuje přitom žádné sacharidy. Bonus navíc je nálož vápníku, železa a zinku.
Perfektní, když tě večer přepadne na něco chuť. I když si hlídáš váhu.
Jsi v tréninku? Nejspíš už ti sladké proteinové tyčinky lezou ušima. Vyměň je za červí křupky doladěné jen troškou soli a chilli.
Chov hmyzu se, na rozdíl od velkých zvířat, obejde bez užívání antibiotik.
Červy před zpracováním povaříme. Zničí se přitom případné nežádoucí bakterie a viry. Přínosné živiny ale zůstávají.

Ochutnej !

Stačí jedno sousto a zjistíš, že tahle pecka už v tvém jídelníčku nesmí chybět. Bav se s přáteli. Testuj. Sázej se. Zkoušej nové možnosti. Zatím je to něco extra. Tak buď i ty.
Červí křupky nemusíš jíst jen tak. I když k pivu nebo vínu jsou nejlepší. Ozvláštni s nimi i svůj oběd nebo večeři pro kamarády. Rozdrť je a nasyp na rizoto, špagety nebo třeba pizzu. Experimentuj. Hledej recepty z hmyzu. Křupky však přidávej až nakonec a už nevař.
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 20 g