Khanum Ghí pravé přepuštěné máslo Přepuštěné máslo ghee je téměř 100% tuk, který má oproti klasickému máslu řadu výhod. Tradiční místo má zejména v indické kuchyni, proto i název ghee. Přepuštěné máslo se vyrábí tak, že máslo z kravského mléka se dlouhým pomalým varem ve vodní lázni zbavuje vody. Výsledkem je pak téměř čistý tuk žluté barvy. Takovéto máslo nežlukne a nepřepaluje se ani při vyšších teplotách (vydrží i 200 až 250 °C). A i trvanlivost je u přepuštěného másla velké plus, při správném... Celý popis

Koupit za 990 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Khanum Ghí pravé přepuštěné máslo Přepuštěné máslo ghee je téměř 100% tuk, který má oproti klasickému máslu řadu výhod. Tradiční místo má zejména v indické kuchyni, proto i název ghee. Přepuštěné máslo se vyrábí tak, že máslo z kravského mléka se dlouhým pomalým varem ve vodní lázni zbavuje vody. Výsledkem je pak téměř čistý tuk žluté barvy. Takovéto máslo nežlukne a nepřepaluje se ani při vyšších teplotách (vydrží i 200 až 250 °C). A i trvanlivost je u přepuštěného másla velké plus, při správném uskladnění v uzavřené nádobě vydrží i několik měsíců. Ghee také obsahuje vitamíny rozpustné v tucích (A, E, D, K) a nezatěžuje trávení. Pokrmy s použitým máslem ghee získají příjemnou slabě nasládlou a jemně oříškovou chuť i vůni. Přepuštěné máslo ghee neobsahuje přidaný palmový tuk, barviva ani sůl. Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu. Je vhodné i při intoleranci na laktózu, ghee ji totiž neobsahuje. Použití Máslo, oleje či sádlo už nepotřebujete. Na všechno vám bude odteď stačit vynikající Khanum přepuštěné máslo ghee. Můžete s ním smažit, péct, vařit nebo ho používat k namazání na pečivo. Polévky, omáčky, pomazánky, různá těsta na dezerty i domácí pečivo. Pod maso, ryby i zeleninu. Anebo si vytvořte různé varianty na namázání, smíchejte ghee s bylinkami, česnekem nebo pepřem. Khanum přepuštěné máslo ghee budete prostě používat od rána do večera. Složení Máslový tuk 99,8%, vlhkost 0,2% Alergen: Mléko a výrobky z něj (máslo) Výživové údaje na 100 g Energie 3692 kJ / 898 kcal Tuky 99,8 g     z toho nasycené mastné kyseliny 63,3 g Sacharidy 0,1 g     z toho cukry 0,1 g Sůl 0,1 g Skladování V uzavřené nádobě na chladném a temném místě minimálně 12 měsíců. Při teplotě do 20°C. Ghí máslo můžete skladovat i mimo lednici. Země původu Indie
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Khanum Olej
Hmotnost 2000 g