Tato smetana byla vyrobena z čerstvého alpského bio mléka, které bylo zbaveno laktózy (mléčného cukru) přírodní cestou pomocí enzymu. Je vhodná pro lidi, kteří trpí laktózovou intolerancí (nesnášenlivostí laktózy), rozhodně však stojí za vyzkoušení i pro nás, kteří problémy s laktózou nemáme (nebo o tom ještě nevíme). Smetana má plnou smetanově nažloutlou barvu a příjemnou vůni, způsobenou přírodním krmivem - bylinkami, jetelem, trávou. Na rozdíl od běžných výrobků neobsahuje stabilizátory a zahušťovadla... Celý popis
Koupit za 54 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
BGL Bio smetana ke šlehání bez laktózy 200 g
Doprava:
zdarma
Skladem
54 Kč
Koupit za 54 Kč
Popis
Tato smetana byla vyrobena z čerstvého alpského bio mléka, které bylo zbaveno laktózy (mléčného cukru) přírodní cestou pomocí enzymu. Je vhodná pro lidi, kteří trpí laktózovou intolerancí (nesnášenlivostí laktózy), rozhodně však stojí za vyzkoušení i pro nás, kteří problémy s laktózou nemáme (nebo o tom ještě nevíme). Smetana má plnou smetanově nažloutlou barvu a příjemnou vůni, způsobenou přírodním krmivem - bylinkami, jetelem, trávou. Na rozdíl od běžných výrobků neobsahuje stabilizátory a zahušťovadla a proto může být v kelímku oddělen tuk od tekutiny. Vůbec to nevadí, stačí celý obsah kelímku přemístit do nádoby na šlehání a vyšlehat. Zajímavostí smetany bez laktózy je to, že má nasládlou chuť. Je to proto, že přidaný enzym štěpí molekulu laktózy (mléčného cukru) na 2 jednodušší cukry (glukózu a galaktózu). (Tento enzym za nás v podstatě dělá to, co se děje v našem těle, když máme dostatek vlastního enzymu laktázy.) Jenže laktóza je méně sladká, než glukóza a galaktózy. Proto jsou mléčné výrobky bez laktózy sladší. Přidanou výhodou je, že šlehačku pak nemusíme téměř doslazovat.
VÝHODY BIO MLÉKA OBECNĚ: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených krav. Zakázáno je používání hormonů a preventivní podávání antibiotik. Je-li nutno zvíře léčit antibiotiky, pak doba, po kterou se její mléko nezpracovává na prodej, je prodloužena minimálně dvakrát oproti běžným chovům.
CO TO JE LAKTÓZOVÁ INTOLERANCE: Laktóza je hlavním cukrem přítomným v mléce, a je proto také nazývána mléčný cukr. Naše tělo neumí laktózu vstřebat, ale umí ji pomocí enzymu laktázy rozložit na jednodušší složky, které zpracuje. Pokud máme nedostatek tohoto enzymu, pak trpíme laktózovou intolerancí. Mezi přízaky této poruchy patří průjmy, nadýmání, kručení v břiše, břišní křeče a bolesti břicha po požití mléka. Udává se, že takto postižen je cca každý šestý člověk. Výskyt laktózové intolerance je úměrný věku, u malých dětí je vzácná, u starších lidí jí trpí většina populace. Někteří lidé mají geneticky podmíněný nedostatek enzymu laktázy. Přechodnou (dočasnou) laktózovou intoleranci mohou způsobit infekční průjmy a léčba antibiotiky. Po zhojení střevní sliznice se opět začne laktáza tvořit. Laktózovou intoleranci mohou také způsobovat chronická onemocnění střev jako celiakie a Crohnova nemoc. Jedinou léčbou této poruchy je omezení laktózy ve stravě.
OBSAH: 200 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: fair trade smetana z mléka z kontrolovaného ekologického zemědělství, enzym laktáza. Obsah tuku nejméně 30 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje mléko a neobsahuje stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
1207 kJ/293 kcal
Tuky
30,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny
19,8 g
Sacharidy
3,2 g
z toho cukry
3,2 g
z toho laktóza
< 0,1 g
Bílkoviny
2,3 g
Sůl
0,08 g
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Smetana ke šlehání bez laktózy. Pasterované. Skladujte při teplotě 2 - 8 °C.
DE-ÖKO-037
Zemědělská produkce EU
VÝHODY BIO MLÉKA OBECNĚ: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených krav. Zakázáno je používání hormonů a preventivní podávání antibiotik. Je-li nutno zvíře léčit antibiotiky, pak doba, po kterou se její mléko nezpracovává na prodej, je prodloužena minimálně dvakrát oproti běžným chovům.
CO TO JE LAKTÓZOVÁ INTOLERANCE: Laktóza je hlavním cukrem přítomným v mléce, a je proto také nazývána mléčný cukr. Naše tělo neumí laktózu vstřebat, ale umí ji pomocí enzymu laktázy rozložit na jednodušší složky, které zpracuje. Pokud máme nedostatek tohoto enzymu, pak trpíme laktózovou intolerancí. Mezi přízaky této poruchy patří průjmy, nadýmání, kručení v břiše, břišní křeče a bolesti břicha po požití mléka. Udává se, že takto postižen je cca každý šestý člověk. Výskyt laktózové intolerance je úměrný věku, u malých dětí je vzácná, u starších lidí jí trpí většina populace. Někteří lidé mají geneticky podmíněný nedostatek enzymu laktázy. Přechodnou (dočasnou) laktózovou intoleranci mohou způsobit infekční průjmy a léčba antibiotiky. Po zhojení střevní sliznice se opět začne laktáza tvořit. Laktózovou intoleranci mohou také způsobovat chronická onemocnění střev jako celiakie a Crohnova nemoc. Jedinou léčbou této poruchy je omezení laktózy ve stravě.
OBSAH: 200 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: fair trade smetana z mléka z kontrolovaného ekologického zemědělství, enzym laktáza. Obsah tuku nejméně 30 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje mléko a neobsahuje stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
1207 kJ/293 kcal
Tuky
30,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny
19,8 g
Sacharidy
3,2 g
z toho cukry
3,2 g
z toho laktóza
< 0,1 g
Bílkoviny
2,3 g
Sůl
0,08 g
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Smetana ke šlehání bez laktózy. Pasterované. Skladujte při teplotě 2 - 8 °C.
DE-ÖKO-037
Zemědělská produkce EU
Parametry
Výrobce | Berchtesgadener Land |
Hmotnost | 200 g |
bez laktózy | ano |
Šlehačky ve spreji | ne |