Nakládaný citrón: Čistá hmotnost: 720g Země původu: Španělsko. Složení: Citrony, voda, sůl, okyselující látka E330, antioxidant E300, konzervant E223. Kandovaný citron je v orientální kuchyni nepostradatelným kořením, protože zvýrazňuje chuť taginu nebo jiných orientálních pokrmů. Do všech pokrmů vnáší svěží kyselost a příjemnou vůni. Malé citrony Beldi (známé také jako bergamotové citrony), které nabízíme, jsou velmi oblíbené, protože mají poměrně tenkou slupku a jsou velmi šťavnaté. Tento druh... Celý popis

Koupit za 140 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Nakládaný citrón:
Čistá hmotnost: 720g
Země původu: Španělsko.
Složení: Citrony, voda, sůl, okyselující látka E330, antioxidant E300, konzervant E223.
Kandovaný citron je v orientální kuchyni nepostradatelným kořením, protože zvýrazňuje chuť taginu nebo jiných orientálních pokrmů. Do všech pokrmů vnáší svěží kyselost a příjemnou vůni.
Malé citrony Beldi (známé také jako bergamotové citrony), které nabízíme, jsou velmi oblíbené, protože mají poměrně tenkou slupku a jsou velmi šťavnaté. Tento druh citronu poznáte podle velmi kulatého tvaru a je menší než klasické citrony.
Jak používat konzervované citrony při vaření?
V kuchyni lze zavařené citrony používat tak, jak jsou, tudíž je lze použít k ochucení mnoha každodenních pokrmů: do salátů, k rybám nebo do zeleninové směsi. V kuchyni je však lze použít i k přípravě mnoha dalších receptů. Po slané stránce se samozřejmě používá do taginů, ale také do slaného koláče nebo dušeného masového pokrmu.
Ve sladkých pokrmech lze konzervované citrony použít k přípravě italského panettone, citronového krému nebo do jemného dortu.
Kandovaný citrón lze použít téměř v každém receptu, jen je třeba najít správné množství, aby hořkost citronu nezměnila chuť pokrmu.
Zobrazit více