Role zrací 28x300 cm

40 %
(1 hodnocení)

Role je dlouhá 3 metry a je vyrobena z potravinářsky bezpečné plastové membrány, která byla speciálně navržena pro zrání suchého stařeného hovězího masa. Výsledkem je vždy lahodný suchý steak jako od profesionála – jen za zlomek ceny.ROLE NA STAŘENÍ MASASpeciální sáčky pro suché zrání masa ve vaší lednici.Metoda suchého zrání je proces, který maso zjemňuje a dodává mu lahodnou a vytříbenou chuť. Takto zpracovaná surovina pak lépe váže vodu, rychleji se vaří a zachovává si šťavnatost.Naproti tomu... Celý popis

Koupit za 296 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Role je dlouhá 3 metry a je vyrobena z potravinářsky bezpečné plastové membrány, která byla speciálně navržena pro zrání suchého stařeného hovězího masa. Výsledkem je vždy lahodný suchý steak jako od profesionála – jen za zlomek ceny.ROLE NA STAŘENÍ MASASpeciální sáčky pro suché zrání masa ve vaší lednici.Metoda suchého zrání je proces, který maso zjemňuje a dodává mu lahodnou a vytříbenou chuť. Takto zpracovaná surovina pak lépe váže vodu, rychleji se vaří a zachovává si šťavnatost.Naproti tomu steaky, které prošly mokrým zráním, mohou získat nakyslou nebo železitou chuť. U suchého zraní se to díky působení kyslíku stát nemůže. Ve slepých testech chuti vždy vítězí kvalitní maso, které prošlo suchým zráním. Suché zrání dokáže zmenšit objem masa až o 20 %.Zrací sáčky vám umožní pohodlně balit maso a nechat ho zrát tak dlouho, jak bude potřeba. Zabalené maso je ideální ponechat v lednici 2-3 týdny nebo déle, a to při teplotě 3 °C. Na konci tohoto procesu se dočkáte perfektní máslové či ořechové chuti.Pokud nemáte komorovou baličku, je třeba k uvolnění vzduchu použít papírky. U komorových vakuových baliček nejsou papírky potřeba.Jaký je rozdíl oproti normálnímu vakuovému sáčku?Díky materiálovým vlastnostem se vlhkost dostane snadno pryč, přičemž nedochází ke kontaktu se vzduchem, bakteriemi a pachy.Jak postupovat:1. Pro suché zrání vyberte velký kus masa, který se hodí pro rychlé metody vaření. Vhodné jsou zejména steaky jako rib-eye, t-bone nebo vysoký roštěnec.2. Zabalte maso do membránového zracího sáčku, který vytváří dokonalé prostředí pro uskladnění v lednici po dobu 15-30 dní.3. Z masa se odpaří vlhkost, čímž se koncentruje a zesiluje jeho chuť. Přírodní enzymy rozkládají pojivovou tkáň, čímž maso zjemňují a spoluvytváří jeho chuťové vlastnosti.4. Změnu chuti způsobuje celá řada procesů včetně enzymatického a bakteriálního působení. Maso, které prošlo suchým zráním, by mělo mít intenzivní chuť a téměř sýrové aroma.5. Po skončení procesu suchého zrání seřízněte suchý okraj až na šťavnaté vyzrálé maso. Máme hotovo.6. Teď je čas naše maso buď připravit k jídlu, nebo uložit do mrazáku. Dobrou chuť!
Zobrazit více