BIO Koření Skořice v bio kvalitě k dochucení sladkých, ovocných jídel, ovesných kaší atd. DLE ÁJURVÉDY: Skořice je radžasické koření, je sladká, hořká, ostrá, ohřívá, vyrovnává všechny tři dóši. Složení: skořice pravá* (Cinnamomum verum) *Z ekologického zemědělství Země původu: IndieHmotnost: 100 g Baleno v ČR. Níže pár výborných receptů z knih od Ivy Georgievové, které můžete zakoupit zde. Teplý jablečný kompot Oloupaná nakrájená jablka, skořice, kardamom, hřebíček, třtinový cukr,... Celý popis
Koupit za 69 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Healing Nature BIO Skořice mletá 100 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
69 Kč
Koupit za 69 Kč
Healing Nature Bio skořice mletá 100g
Doprava:
80 Kč
Skladem
70 Kč
Koupit za 70 Kč
Healing Nature HN BIO Skořice mletá, 100 g
Doprava:
89 Kč
Skladem
75 Kč
Koupit za 75 Kč
Healing Nature Bio Skořice mletá 100 g
Doprava:
55 Kč
79 Kč
Koupit za 79 Kč
Healing Nature Bio Skořice mletá 100 g
Doprava:
59 Kč
79 Kč
Koupit za 79 Kč
Popis
BIO Koření
Skořice v bio kvalitě k dochucení sladkých, ovocných jídel, ovesných kaší atd.
DLE ÁJURVÉDY: Skořice je radžasické koření, je sladká, hořká, ostrá, ohřívá, vyrovnává všechny tři dóši.
Složení: skořice pravá* (Cinnamomum verum) *Z ekologického zemědělství
Země původu: IndieHmotnost: 100 g
Baleno v ČR.
Níže pár výborných receptů z knih od Ivy Georgievové, které můžete zakoupit zde.
Teplý jablečný kompot
Oloupaná nakrájená jablka, skořice, kardamom, hřebíček, třtinový cukr, můžeme přidat i lžičku ghí.
Oloupaná a nakrájená jablka, také zbavená jádřinců, dáme spolu s kořením, cukrem a vodou vařit. Za chvilku je hotový a kromě báječné chuti máme i provoněný byt.
Jablíčkové knedlíky (množství je asi na 3 porce)
6 středních jablek, 1 lžíce ghí, 1 lžíce třtinového cukru, skořice, ½ až 2/3 hrnku vody, 1 hrnek pohankové krupice.
Jablka oloupeme, nastrouháme a dáme s cukrem, ghí, skořicí a vodou vařit. Jakmile jsou měkká, přidáme pohankovou krupici a pomalu mícháme až je krupice uvařená. Odstavíme a necháme dojít, měli bychom mít hmotu podobající se tužší kaši.
Z mírně vychladlého tvoříme knedlíky, nebo škubánky. Podáváme s tvarohem, cukrem a ghí. Lze je také ohřát na ghí. Jedná se o lahodné, ale syté jídlo, které se hodí do očistných diet.
Jáhlový koláč s tvarohem (množství je na pekáč)
Těsto: Propláchnuté jáhly (1 hrnek) dáme s 2 hrnky vody a špetkou soli vařit. Vaří se krátce (jako rýže cca 5 až 10 minut) a nechávají se v zakrytém hrnci dojít. Po uvaření je necháme mírně zchladnout, odebereme asi ¼
(tu použijeme později na svrchní část koláče) a do zbylého přidáme 0,5 kg tvarohu, ⅓ hrnku třtinového cukru,
1 lžičku prášku do pečiva (bezfosfátového). Tuto směs poklademe na dno ghím vymazaného pekáče.
Náplň: Oloupaná a nastrouhaná jablka (10 až 15 kusů), rozinky (2 lžíce), nakrájené mandle (2 až 3 lžíce), skořice, třtinový cukr (asi 3 vrchovaté lžíce, zde přizpůsobit sladkosti jablek), ghí (3 lžíce). Vše smícháme a poklademe
na těsto. Dáme péci (160 stupňů). Po cca 15 až 20 minutách přidáme vrchní vrstvu.
Vrchní vrstva: Uvařené jáhly (¼ z původního množství), 2 kusy bílků, 2 vrchovaté lžíce tř. cukru. Bílky vyšleháme do pěny (postupně přidáváme cukr) a smícháme je s jáhly a vložíme na náplň a krátce vše dopečeme.
Koláč můžeme jíst ještě teplý, ale i po vychladnutí výborně chutná. Hodí se do diet, kdy máme chuť na něco sladkého a jemného. Místo jablek je možné použít i meruňky.
Skořice v bio kvalitě k dochucení sladkých, ovocných jídel, ovesných kaší atd.
DLE ÁJURVÉDY: Skořice je radžasické koření, je sladká, hořká, ostrá, ohřívá, vyrovnává všechny tři dóši.
Složení: skořice pravá* (Cinnamomum verum) *Z ekologického zemědělství
Země původu: IndieHmotnost: 100 g
Baleno v ČR.
Níže pár výborných receptů z knih od Ivy Georgievové, které můžete zakoupit zde.
Teplý jablečný kompot
Oloupaná nakrájená jablka, skořice, kardamom, hřebíček, třtinový cukr, můžeme přidat i lžičku ghí.
Oloupaná a nakrájená jablka, také zbavená jádřinců, dáme spolu s kořením, cukrem a vodou vařit. Za chvilku je hotový a kromě báječné chuti máme i provoněný byt.
Jablíčkové knedlíky (množství je asi na 3 porce)
6 středních jablek, 1 lžíce ghí, 1 lžíce třtinového cukru, skořice, ½ až 2/3 hrnku vody, 1 hrnek pohankové krupice.
Jablka oloupeme, nastrouháme a dáme s cukrem, ghí, skořicí a vodou vařit. Jakmile jsou měkká, přidáme pohankovou krupici a pomalu mícháme až je krupice uvařená. Odstavíme a necháme dojít, měli bychom mít hmotu podobající se tužší kaši.
Z mírně vychladlého tvoříme knedlíky, nebo škubánky. Podáváme s tvarohem, cukrem a ghí. Lze je také ohřát na ghí. Jedná se o lahodné, ale syté jídlo, které se hodí do očistných diet.
Jáhlový koláč s tvarohem (množství je na pekáč)
Těsto: Propláchnuté jáhly (1 hrnek) dáme s 2 hrnky vody a špetkou soli vařit. Vaří se krátce (jako rýže cca 5 až 10 minut) a nechávají se v zakrytém hrnci dojít. Po uvaření je necháme mírně zchladnout, odebereme asi ¼
(tu použijeme později na svrchní část koláče) a do zbylého přidáme 0,5 kg tvarohu, ⅓ hrnku třtinového cukru,
1 lžičku prášku do pečiva (bezfosfátového). Tuto směs poklademe na dno ghím vymazaného pekáče.
Náplň: Oloupaná a nastrouhaná jablka (10 až 15 kusů), rozinky (2 lžíce), nakrájené mandle (2 až 3 lžíce), skořice, třtinový cukr (asi 3 vrchovaté lžíce, zde přizpůsobit sladkosti jablek), ghí (3 lžíce). Vše smícháme a poklademe
na těsto. Dáme péci (160 stupňů). Po cca 15 až 20 minutách přidáme vrchní vrstvu.
Vrchní vrstva: Uvařené jáhly (¼ z původního množství), 2 kusy bílků, 2 vrchovaté lžíce tř. cukru. Bílky vyšleháme do pěny (postupně přidáváme cukr) a smícháme je s jáhly a vložíme na náplň a krátce vše dopečeme.
Koláč můžeme jíst ještě teplý, ale i po vychladnutí výborně chutná. Hodí se do diet, kdy máme chuť na něco sladkého a jemného. Místo jablek je možné použít i meruňky.
Parametry
Výrobce | Healing Nature |
Druh koření | skořice |
Hmotnost | 100 g |
Bio | ano |
Forma | mleté |
Země původu | asijské |