himalájská sůl jemná „Mám tě ráda jako sůl“. No, podle reakce pana krále to nebylo úplně nejvhodnější přirovnání. Co ale Marušce nemůžeme upřít je to, že sůl je opravdu potřeba. Zajímalo by nás, jak pan král zareagoval, kdyby Maruška pronesla: „Mám tě ráda jako himalájskou sůl!“. Podle našeho názoru by reakce byla nepochybně úplně odlišná! Himalájská sůl je opravdu solí přírodní, nikoli solí rafinovanou jako je běžná kuchyňská sůl. Růžová himalájská sůl má jemnější chuť než rafinovaná, bílá sůl.... Celý popis
Koupit za 59 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
himalájská sůl jemná „Mám tě ráda jako sůl“. No, podle reakce pana krále to nebylo úplně nejvhodnější přirovnání. Co ale Marušce nemůžeme upřít je to, že sůl je opravdu potřeba. Zajímalo by nás, jak pan král zareagoval, kdyby Maruška pronesla: „Mám tě ráda jako himalájskou sůl!“. Podle našeho názoru by reakce byla nepochybně úplně odlišná! Himalájská sůl je opravdu solí přírodní, nikoli solí rafinovanou jako je běžná kuchyňská sůl. Růžová himalájská sůl má jemnější chuť než rafinovaná, bílá sůl. Velkou výhodou soli himálajské je její čistota, neboť v Himálajích leží již neuvěřitelných 250 milionů let a oproti soli z moří a oceánů, které jsou čím dál více znečišťované je takřka solí panenskou! Vzhledem k tomu, že himálajská sůl neprošla rafinací, nedošlo u ní k odstranění cenných minerálů a stopových prvků jako je tomu u běžné soli (do běžné soli se přidává také fluor, který zatěžuje organismus). V himalájské soli je obsažen např. vápník, draslík a železo. POUŽITÍ HIMALÁJSKÉ SOLI Himalájská sůl má jemnější chuť než klasická rafinovaná sůl. Využijete ji v kuchyni úplně stejně jako běžnou sůl kuchyňskou, takže úplně do všeho. Do těst, polévek, salátů, jako ochucovadlo do již hotových pokrmů, těstovin, rýže, luštěnin…no, snad ani nemá cenu, abychom všechno zvlášť vyjmenovávali. V každém receptu naleznete spojení „Osolíme, opepříme.“, to je prostě všeříkající. Je vodná pro k přípravě solné relaxační, ozdravné koupele. Obsahuje vysoké množství esenciálních minerálů (ty jsou z běžné soli odstraněny) a stopových prvků v přirozené podobě. PŘÍPRAVA RELAXAČNÍ KOUPELE Himalájskou sůl můžete použít nejen v kuchyni, ale i při solných koupelích, pokud sůl do svých koupelí přidáváte. Pokud ne, rozhodně byste to měli zkusit. Můžete si tak téměř dokonale navodit atmosféru moře a letní dovolené. Do koupele nepřidávejte žádnou pěnu, mýdlo ani šampon, jednoduše do čisté vody o teplotě cca třicet sedm stupňů Celsia přilijte 10 polévkových lžic soli (cca 100g - 150g), které jste nechali v malém množství vody louhovat po dobu deseti minut. Pokud podstupujete solnou koupel každý den, přidávejte jen čtyři až pět lžic, předejdete tak vysychání pokožky. Po koupeli sůl z těla neoplachujte, ale pouze jemně osušte a dalších třicet minut relaxujte v teplé místnosti. Pokud máte citlivou pokožku, začínejte s nižší koncentrací soli v koupeli – raději jen tři lžíce. Přidat můžete vždy a po několika koupelích zjistíte, jaká koncentrace je pro vás ta nejvhodnější a kdy koupel plní svůj účel. VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100g Energie 12 kJ/3 kcal Tuk
Parametry
Výrobce | Country life |