2x Vlašské ořechy natural 1 kg Vychutnejte si mlsání bez výčitek! Vychutnejte si jedinečné vlašské ořechy! Vyzkoušejte různé oříšky a sušené plody, které nově nabízíme. Naturální vlašské ořechy jsou hitem mezi ořechy a v České republice si je lidé doslova zamilovali. Vlašské ořechy jsou speciálně zasušené tak, aby vydržely chutné celoročně, nepodléhaly rychlému žluknutí a nehořkly. Jsou ideální na pečení a vaření. Vlašské ořechy jsou kvalitním zdrojem proteinu (15 g ve 100 g) a díky vyššímu obsahu... Celý popis
Koupit za 299 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Ochutnej Ořech Vlašské ořechy natural 1 kg
Doprava:
45 Kč
Skladem
299 Kč
Koupit za 299 Kč
Popis
2x Vlašské ořechy natural 1 kg
Vychutnejte si mlsání bez výčitek! Vychutnejte si jedinečné vlašské ořechy! Vyzkoušejte různé oříšky a sušené plody, které nově nabízíme.
Naturální vlašské ořechy jsou hitem mezi ořechy a v České republice si je lidé doslova zamilovali. Vlašské ořechy jsou speciálně zasušené tak, aby vydržely chutné celoročně, nepodléhaly rychlému žluknutí a nehořkly. Jsou ideální na pečení a vaření.
Vlašské ořechy jsou kvalitním zdrojem proteinu (15 g ve 100 g) a díky vyššímu obsahu tuku (65 g ve 100 g) rychle zasytí a jsou doporučovány i při redukční dietě a často je objevíte v receptech pro nízkosacharidové stravování. Neobsahují totiž vůbec žádný cholesterol. Ve 100 gramech ořechů jsou v průměru 2 miligramy sodíku a 441 miligramů draslíku. Ve stejném množství se nachází 60–70 gramů pro srdce zdravých nenasycených mastných kyselin. Vlašské ořechy jsou bohaté na antioxidanty a jsou vynikajícím zdrojem minerálů, mědi (1,36 mg ve 100 g), zinku (3,36 mg ve 100 g) nebo hořčíku (158 mg ve 100 g). Z vlašáků také čerpáme některé vitamíny, jako jsou například vitamíny řady B a vitamín E.
Jak vlašáky konzumovat? Vlašské ořechy jsou vynikající v koláčích, nepostradatelné jsou ve vánočním cukroví, ale milujeme je i v salátech, rizotu či těstovinách. Můžete si z nich připravit bazalkové pesto či ořechové máslo, zkuste je přidat do granoly či si je vychutnejte jen tak. Vlašské ořechy jsou skvělé v jakékoliv úpravě!
Kde vlašské ořechy rostou? Ačkoliv řada Čechů má ořešák královský na zahradě, největším producentem vlašských ořechů je Čína a USA. Zajímavé je, že vlašské ořechy se na stromu začínají tvořit ještě předtím, než se na větvích objeví listy. Sklízejí se až na konci prázdnin nebo v průběhu září. Pokud si je chcete sami natrhat, používejte raději rukavice, ořešákové silice zbarví pokožku dohněda. Ořešák královský patří mezi nejčastěji pěstované dřeviny na světě. V některých kulturách se vlašské ořechy staly symbolem plodnosti. Řadě z nás zase jejich tvar a zvrásněný povrch připomínají lidský mozek.
Balení: 2 x 1 kg
Druh: vlašský ořech
Země původu: Ukrajina*
Určeno pro: lidská spotřeba
Min. exspirace: uvedeno na obale
* Nejčastěji jsou dováženy vlašské ořechy z Ukrajiny, kde se jim skvěle daří a patří k jedněm z nejchutnějších. Každá várka je pečlivě kontrolována, aby zákazníkům byly doručovány jen ty nejlepší a nejlahodnější ořechové kousky.
Vychutnejte si mlsání bez výčitek! Vychutnejte si jedinečné vlašské ořechy! Vyzkoušejte různé oříšky a sušené plody, které nově nabízíme.
Naturální vlašské ořechy jsou hitem mezi ořechy a v České republice si je lidé doslova zamilovali. Vlašské ořechy jsou speciálně zasušené tak, aby vydržely chutné celoročně, nepodléhaly rychlému žluknutí a nehořkly. Jsou ideální na pečení a vaření.
Vlašské ořechy jsou kvalitním zdrojem proteinu (15 g ve 100 g) a díky vyššímu obsahu tuku (65 g ve 100 g) rychle zasytí a jsou doporučovány i při redukční dietě a často je objevíte v receptech pro nízkosacharidové stravování. Neobsahují totiž vůbec žádný cholesterol. Ve 100 gramech ořechů jsou v průměru 2 miligramy sodíku a 441 miligramů draslíku. Ve stejném množství se nachází 60–70 gramů pro srdce zdravých nenasycených mastných kyselin. Vlašské ořechy jsou bohaté na antioxidanty a jsou vynikajícím zdrojem minerálů, mědi (1,36 mg ve 100 g), zinku (3,36 mg ve 100 g) nebo hořčíku (158 mg ve 100 g). Z vlašáků také čerpáme některé vitamíny, jako jsou například vitamíny řady B a vitamín E.
Jak vlašáky konzumovat? Vlašské ořechy jsou vynikající v koláčích, nepostradatelné jsou ve vánočním cukroví, ale milujeme je i v salátech, rizotu či těstovinách. Můžete si z nich připravit bazalkové pesto či ořechové máslo, zkuste je přidat do granoly či si je vychutnejte jen tak. Vlašské ořechy jsou skvělé v jakékoliv úpravě!
Kde vlašské ořechy rostou? Ačkoliv řada Čechů má ořešák královský na zahradě, největším producentem vlašských ořechů je Čína a USA. Zajímavé je, že vlašské ořechy se na stromu začínají tvořit ještě předtím, než se na větvích objeví listy. Sklízejí se až na konci prázdnin nebo v průběhu září. Pokud si je chcete sami natrhat, používejte raději rukavice, ořešákové silice zbarví pokožku dohněda. Ořešák královský patří mezi nejčastěji pěstované dřeviny na světě. V některých kulturách se vlašské ořechy staly symbolem plodnosti. Řadě z nás zase jejich tvar a zvrásněný povrch připomínají lidský mozek.
Balení: 2 x 1 kg
Druh: vlašský ořech
Země původu: Ukrajina*
Určeno pro: lidská spotřeba
Min. exspirace: uvedeno na obale
* Nejčastěji jsou dováženy vlašské ořechy z Ukrajiny, kde se jim skvěle daří a patří k jedněm z nejchutnějších. Každá várka je pečlivě kontrolována, aby zákazníkům byly doručovány jen ty nejlepší a nejlahodnější ořechové kousky.
Parametry
Výrobce | Ochutnej Ořech |
Druh | vlašské ořechy |
Hmotnost | 1000 g |
Ochucení | natural |