Umeboshi jsou nakládané japonské švestky, hodně neobvyklé slano-kyselé chuti. Jsou považovány za zázračné samurajské jídlo, plné energie. Švestičky umeboshi dokážou zahnat únavu a celkově skvěle vyladit organismus, jsou velice prospěšné pro lidské tělo. Užívají se při žaludečních potížích, problémech s játry, kašli i horečkách. Jsou výborné na posilování imunity. Švestičky se můžou cumlat i celé. Umeboshi můžete užívat také jako koncentrát. Ze švestiček umeboshi se odstraní pecky a po rozmačkání... Celý popis

Koupit za 115 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Umeboshi jsou nakládané japonské švestky, hodně neobvyklé slano-kyselé chuti. Jsou považovány za zázračné samurajské jídlo, plné energie. Švestičky umeboshi dokážou zahnat únavu a celkově skvěle vyladit organismus, jsou velice prospěšné pro lidské tělo.

Užívají se při žaludečních potížích, problémech s játry, kašli i horečkách. Jsou výborné na posilování imunity. Švestičky se můžou cumlat i celé.

Umeboshi můžete užívat také jako koncentrát. Ze švestiček umeboshi se odstraní pecky a po rozmačkání vznikne pasta. Můžeme ji velice dobře použít v různých pokrmech nebo samotnou. Jako vedlejší produkt při fermentaci japonských švestiček umeboshi se získává umeocet. Umepasta i umeocet jsou výbornými dochucovadly zeleninových jídel a různých pokrmů.
Celé nezralé švěstičky můžou také macerovat ve sladkém nálevu a destilátu - vzniká lahodný likér Choya umeshu.

Složení

umeboshi (87%), mořská sůl, shiso listy (Perilla frutescens)

Země původu

Japonsko
Zobrazit více

Parametry

Bio ano