Vakuová balička v modrostříbrné barvě s použitím zejména ve větších domácnostech. Možnost i občasného použití: - menší obchody - řeznictví a uzenářství - restaurace Technické údaje: - Barevné provedení: modrostříbrná - Funkce: a) odsávání vzduchu ze sáčků a zatavení kvalitním pevným svárem b) odsávání vzduchu z externích nádob pomocí hadičky - 1 pumpa o výkonu 10 l/min - vakuování: 0,8 bar - Světelná signalizace doby svařování (automatické/manuální svařování) - El. napětí: 230V, 50Hz, 300W... Celý popis
Koupit za 3 840 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Vakuová balička v modrostříbrné barvě s použitím zejména ve větších domácnostech.
Možnost i občasného použití:
- menší obchody
- řeznictví a uzenářství
- restaurace
Technické údaje:
- Barevné provedení: modrostříbrná
- Funkce:
a) odsávání vzduchu ze sáčků a zatavení kvalitním pevným svárem
b) odsávání vzduchu z externích nádob pomocí hadičky
- 1 pumpa o výkonu 10 l/min
- vakuování: 0,8 bar
- Světelná signalizace doby svařování (automatické/manuální svařování)
- El. napětí: 230V, 50Hz, 300W
- Rozměry v cm (délka, šířka, výška): 39x14x10
- Váha: 3,15 kg
Balení obsahuje:
- vakuovou baličku
- odsávací hadičku
- nůž na uřezání vakuovací rolky
- 5 ks vakuovacích sáčků o rozměru 20x30cm
Certifikáty a povolení:
Označení: - evropská známka kvality
Homologační známky
Výrobek schválen F.I.C., testován Asociací AITA
V čem je vakuování lepší než tradiční konzervace?
Běžný způsob - zavařování potravin v horké vodě je jednak zdlouhavý proces,a kromě toho je potřeba mít vybavení a mít chladné místo k uskladnění. A co je nejdůležitější – pro některé potraviny jako uzeniny nebo sýry je tento způsob zcela nevhodný. Je také dokázáno, že varem se ztratí většina vitamínů a minerálních látek.
Vakuovací systémy poskytují daleko vyšší komfort. Fungují na jednoduchém principu uchovávání potravin bez přístupu vzduchu, který se pomocí ruční pumpy z obalu odsaje. Tím zůstanou v potravinách zachovány vitamíny, minerály a výživné látky, bakterie ani škodlivé organismy se nemohou rozmnožovat a tím se nemohou potraviny zkazit. Nedochází k vysychání ani k vzájemnému přenosu pachů, potraviny si zachovají svoji kvalitu a čerstvost. Vakuování umožňuje skladovat potraviny v chladničce či mrazničce a rychle mít po ruce připravené jídlo, které pak stačí jen ohřát.
Uchování vakuovaných potravin:
V ledničce – vakuově zabalené potraviny systémem Magic Vac jsou chráněny před oxidací a brání rozkladu biologicky aktivních látek. Brání ztrátě původní chuti a uchování se výrazně prodlouží.
V mrazničce - Vakuované potraviny jsou chráněny před ztrátou vody, načichnutím potravin v mrazničce a ztrátou původní chuti. Dále vakuovací systém Magic Vac chrání potraviny před poškozením mrazem.
Při pokojové teplotě – Doporučuje se vakuovat suché potraviny jako jsou těstoviny, rýže, suchary, sušené ovoce, čaj, kávu, koření, luštěniny atd. Dále všechny potraviny jako např. džem, med, naložená zelenina a sýry. Tyto potraviny uchované ve vakuu jsou chráněny před parazity, plísněmi, bakteriemi a jinými mikroby, udržují si původní barvu a chuť.
Doba uchování potravin vakuováním s Magic Vac:
Potraviny chlazené 5-2°C
Doba uchování bez vakuování
Doba uchování v Magic Vac
Červené maso
3-4 dny
8-9 dnů
Bílé maso
2-3 dny
6-9 dnů
Ryby celé
1-3 dny
4-5 dnů
Zvěřina
1-3 dny
5-7 dnů
Uzeniny
7-15 dnů
25-40 dnů
Krájené uzeniny
4-6 dnů
20-25 dnů
Měkké sýry
5-7 dnů
14-20 dnů
Tvrdé sýry
15-20 dnů
25-60 dnů
Zelinářské produkty
1-3 dny
7-10 dnů
Ovoce
5-7 dnů
14-20 dnů
Potraviny vařené, upravované
Kaše, polévky zeleninové
2-3 dny
6-10 dnů
Těstoviny, rýže
2-3 dny
6-8 dnů
Maso vařené, pečené
3-5 dnů
10-15 dnů
Měkké pečivo
2-3 dny
6-8 dnů
Olej na fritování
10-15 dnů
25-40 dnů
Potraviny zmražené -18-2 °C
Maso
4-6 měsíců
15-20 měsíců
Ryby
3-4 měsíce
10-12 měsíců
Zelenina
8-10 měsíců
18-24 měsíců
Potraviny s pokojovou teplotou 25-2°C
Chléb
1-2 dny
6-8 dnů
Balené sušenky
4-6 měsíců
12 měsíců
Těstoviny
5-6 měsíců
12 měsíců
Rýže
5-6 měsíců
12 měsíců
Mouka
4-5 měsíců
12 měsíců
Suché ovoce
3-4 měsíce
12 měsíců
Mletá káva
2-3 měsíce
12 měsíců
Čaj sypaný
5-6 měsíců
12 měsíců
Práškové mléko
1-2 měsíce
12 měsíců
Potraviny v prášku
1-2 měsíce
12 měsíců
Pozn. Údaje v tabulce jsou pouze orientační. Trvanlivost závisí také na počáteční čerstvosti balených potravin a na správném použití Magic Vac.
Možnost i občasného použití:
- menší obchody
- řeznictví a uzenářství
- restaurace
Technické údaje:
- Barevné provedení: modrostříbrná
- Funkce:
a) odsávání vzduchu ze sáčků a zatavení kvalitním pevným svárem
b) odsávání vzduchu z externích nádob pomocí hadičky
- 1 pumpa o výkonu 10 l/min
- vakuování: 0,8 bar
- Světelná signalizace doby svařování (automatické/manuální svařování)
- El. napětí: 230V, 50Hz, 300W
- Rozměry v cm (délka, šířka, výška): 39x14x10
- Váha: 3,15 kg
Balení obsahuje:
- vakuovou baličku
- odsávací hadičku
- nůž na uřezání vakuovací rolky
- 5 ks vakuovacích sáčků o rozměru 20x30cm
Certifikáty a povolení:
Označení: - evropská známka kvality
Homologační známky
Výrobek schválen F.I.C., testován Asociací AITA
V čem je vakuování lepší než tradiční konzervace?
Běžný způsob - zavařování potravin v horké vodě je jednak zdlouhavý proces,a kromě toho je potřeba mít vybavení a mít chladné místo k uskladnění. A co je nejdůležitější – pro některé potraviny jako uzeniny nebo sýry je tento způsob zcela nevhodný. Je také dokázáno, že varem se ztratí většina vitamínů a minerálních látek.
Vakuovací systémy poskytují daleko vyšší komfort. Fungují na jednoduchém principu uchovávání potravin bez přístupu vzduchu, který se pomocí ruční pumpy z obalu odsaje. Tím zůstanou v potravinách zachovány vitamíny, minerály a výživné látky, bakterie ani škodlivé organismy se nemohou rozmnožovat a tím se nemohou potraviny zkazit. Nedochází k vysychání ani k vzájemnému přenosu pachů, potraviny si zachovají svoji kvalitu a čerstvost. Vakuování umožňuje skladovat potraviny v chladničce či mrazničce a rychle mít po ruce připravené jídlo, které pak stačí jen ohřát.
Uchování vakuovaných potravin:
V ledničce – vakuově zabalené potraviny systémem Magic Vac jsou chráněny před oxidací a brání rozkladu biologicky aktivních látek. Brání ztrátě původní chuti a uchování se výrazně prodlouží.
V mrazničce - Vakuované potraviny jsou chráněny před ztrátou vody, načichnutím potravin v mrazničce a ztrátou původní chuti. Dále vakuovací systém Magic Vac chrání potraviny před poškozením mrazem.
Při pokojové teplotě – Doporučuje se vakuovat suché potraviny jako jsou těstoviny, rýže, suchary, sušené ovoce, čaj, kávu, koření, luštěniny atd. Dále všechny potraviny jako např. džem, med, naložená zelenina a sýry. Tyto potraviny uchované ve vakuu jsou chráněny před parazity, plísněmi, bakteriemi a jinými mikroby, udržují si původní barvu a chuť.
Doba uchování potravin vakuováním s Magic Vac:
Potraviny chlazené 5-2°C
Doba uchování bez vakuování
Doba uchování v Magic Vac
Červené maso
3-4 dny
8-9 dnů
Bílé maso
2-3 dny
6-9 dnů
Ryby celé
1-3 dny
4-5 dnů
Zvěřina
1-3 dny
5-7 dnů
Uzeniny
7-15 dnů
25-40 dnů
Krájené uzeniny
4-6 dnů
20-25 dnů
Měkké sýry
5-7 dnů
14-20 dnů
Tvrdé sýry
15-20 dnů
25-60 dnů
Zelinářské produkty
1-3 dny
7-10 dnů
Ovoce
5-7 dnů
14-20 dnů
Potraviny vařené, upravované
Kaše, polévky zeleninové
2-3 dny
6-10 dnů
Těstoviny, rýže
2-3 dny
6-8 dnů
Maso vařené, pečené
3-5 dnů
10-15 dnů
Měkké pečivo
2-3 dny
6-8 dnů
Olej na fritování
10-15 dnů
25-40 dnů
Potraviny zmražené -18-2 °C
Maso
4-6 měsíců
15-20 měsíců
Ryby
3-4 měsíce
10-12 měsíců
Zelenina
8-10 měsíců
18-24 měsíců
Potraviny s pokojovou teplotou 25-2°C
Chléb
1-2 dny
6-8 dnů
Balené sušenky
4-6 měsíců
12 měsíců
Těstoviny
5-6 měsíců
12 měsíců
Rýže
5-6 měsíců
12 měsíců
Mouka
4-5 měsíců
12 měsíců
Suché ovoce
3-4 měsíce
12 měsíců
Mletá káva
2-3 měsíce
12 měsíců
Čaj sypaný
5-6 měsíců
12 měsíců
Práškové mléko
1-2 měsíce
12 měsíců
Potraviny v prášku
1-2 měsíce
12 měsíců
Pozn. Údaje v tabulce jsou pouze orientační. Trvanlivost závisí také na počáteční čerstvosti balených potravin a na správném použití Magic Vac.
Parametry
Výrobce | Magic Vac |
Odsávání vzduchu | ano |
Hmotnost | 3.15 kg |
Příkon | 300 W |