řecký sýr Feta P.D.O. 200g z podhůří Olympu Zvířata jsou po většinu roku volně krmena na divokých pastvinách hory Olymp. Jejich fyziologie se liší od zvířat, která žijí v nižších nadmořských výškách, protože necestují na pastviny na velké vzdálenosti. Mléko vyrobené z těchto zvířat má jedinečnou biologickou a dietní kvalitu a má mimořádnou chuť řeckých horských bylin a léčivých rostlin. Na rozsáhlých horských pastvinách se zvířata živí flórou Olympu, bohatou na aroma a antioxidanty, které přecházejí... Celý popis
Koupit za 89 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
řecký sýr Feta P.D.O. 200g z podhůří Olympu
Zvířata jsou po většinu roku volně krmena na divokých pastvinách hory Olymp. Jejich fyziologie se liší od zvířat, která žijí v nižších nadmořských výškách, protože necestují na pastviny na velké vzdálenosti. Mléko vyrobené z těchto zvířat má jedinečnou biologickou a dietní kvalitu a má mimořádnou chuť řeckých horských bylin a léčivých rostlin.
Na rozsáhlých horských pastvinách se zvířata živí flórou Olympu, bohatou na aroma a antioxidanty, které přecházejí přímo do mléka koz a ovcí. Horské klima, zvláštní morfologie místních zvířecích kmenů, podmínky krmení ve volném výběhu, biologická rozmanitost Olympu a nevyčerpatelná vášeň místních sýrařů pro dobrý sýr přispěly k rozvoji nepřekonatelné tradice výroby sýrů, která sahá až do minulosti.
Denně odebíráme mléko ze stád z volného výběhu a zpracováváme ho čerstvé!
Již po tři generace zůstáváme věrni hodnotám našeho zakladatele Dimitrise Exarchose, který zahájil tuto vzrušující cestu v roce 1948. Propagace a zachování tradičních sýrařských postupů, rozvoj komunity místních chovatelů a ochrana přírodní čistoty naší země. To jsou pro nás hlavní cíle.
Elassona, křižovatka mezi střední a severní (řeckou) Makedonií, kombinuje impozantní krajinu hory Olymp s památkami výjimečného kulturního profilu. Staré město Elassona, Varosi, je postaveno na úpatí kopce Olympiotissa. K novému městu se připojuje třemi mosty a malebným klenutým mostem, charakteristickou atrakcí Elassony.
Zde v Elassoně víme, jak by měl sýr chutnat, a vyrábíme jej z generace na generaci jako součást našeho místního dědictví. Hornatá a polohorská morfologie krajiny jižního Olympu přispěla k rozvoji chovu koz a ovcí, největšího v prefektuře Larissa.
Pouze řecké mléko
V Εxarhos opravdu dbáme na kvalitu surovin, které používáme. Proto je každý den odebíráme od místních výrobců, kterým věříme, že nám dodají jen to nejlepší mléko v okolí. Pečlivě kontrolujeme každou fázi výroby a úpravy mléka, které používáme – od dobrého chovu a krmení zvířat až po dokonalost konečného produktu – v mlékárně Εxarhos se zavazujeme nabídnout vám produkty nekompromisně vysoké kvality.
Složení: řecké ovčí (70%) a kozí (30%) pasterované mléko, jedlá sůl, syřidloObsah tuku v sušině min. 43% ,obsah sušiny max. 56%
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě +2°C až +4°CVždy používejte při vyndání čistou vidličku. Nevyndávejte plátky fety rukama.* pokud dodržíte výše uvedené, vydrží Vám feta v nálevu po otevření i několik týdnů
Výrobce
Exarchos S.A., 4th km. Elassona-Deskati, 40200, Řecko
*Značka P.D.O. znamená "Protected Destination of Origin". Tato značka je zárukou, že produkt pochází z konkrétní oblasti. Řecký sýr Feta má chráněnou územní značku a nelze ji vyrábět kdekoli jinde. U nás v ochodech se většinou setkáte u podobných produktů s označením "sýr balkánského typu", což samozřejmě žádná feta není!
Exarhos 1949 - Elassona - Larissa - Řecko
Společnost E. & K. EXARHOS Co. působí ve výrobě mléčných výrobků ve výrobním závodě naší společnosti v Elassoně, Larissa. Společnost vyrábí Feta (CHOP) a Kaseri (CHOP) a další produkty jako Myzithra, Kefalotyri a Katsikisio, spojující tradiční způsob výroby s moderní hygienou a zajištěním kvality, podle národních norem a řecké a evropské legislativy .
Naše společnost má ve svém areálu moderní a vybavenou laboratoř pro chemické a mikrobiologické kontroly, která funguje pod dohledem manažera kvality. Společnost vyrábí mléčné výrobky (FETA, KASERI, MYZHTHRA) a zavádí systém managementu jakosti v souladu s normou ELOT EN ISO 9001 IFS a BRC a HACCP vyráběných produktů.
Zvířata jsou po většinu roku volně krmena na divokých pastvinách hory Olymp. Jejich fyziologie se liší od zvířat, která žijí v nižších nadmořských výškách, protože necestují na pastviny na velké vzdálenosti. Mléko vyrobené z těchto zvířat má jedinečnou biologickou a dietní kvalitu a má mimořádnou chuť řeckých horských bylin a léčivých rostlin.
Na rozsáhlých horských pastvinách se zvířata živí flórou Olympu, bohatou na aroma a antioxidanty, které přecházejí přímo do mléka koz a ovcí. Horské klima, zvláštní morfologie místních zvířecích kmenů, podmínky krmení ve volném výběhu, biologická rozmanitost Olympu a nevyčerpatelná vášeň místních sýrařů pro dobrý sýr přispěly k rozvoji nepřekonatelné tradice výroby sýrů, která sahá až do minulosti.
Denně odebíráme mléko ze stád z volného výběhu a zpracováváme ho čerstvé!
Již po tři generace zůstáváme věrni hodnotám našeho zakladatele Dimitrise Exarchose, který zahájil tuto vzrušující cestu v roce 1948. Propagace a zachování tradičních sýrařských postupů, rozvoj komunity místních chovatelů a ochrana přírodní čistoty naší země. To jsou pro nás hlavní cíle.
Elassona, křižovatka mezi střední a severní (řeckou) Makedonií, kombinuje impozantní krajinu hory Olymp s památkami výjimečného kulturního profilu. Staré město Elassona, Varosi, je postaveno na úpatí kopce Olympiotissa. K novému městu se připojuje třemi mosty a malebným klenutým mostem, charakteristickou atrakcí Elassony.
Zde v Elassoně víme, jak by měl sýr chutnat, a vyrábíme jej z generace na generaci jako součást našeho místního dědictví. Hornatá a polohorská morfologie krajiny jižního Olympu přispěla k rozvoji chovu koz a ovcí, největšího v prefektuře Larissa.
Pouze řecké mléko
V Εxarhos opravdu dbáme na kvalitu surovin, které používáme. Proto je každý den odebíráme od místních výrobců, kterým věříme, že nám dodají jen to nejlepší mléko v okolí. Pečlivě kontrolujeme každou fázi výroby a úpravy mléka, které používáme – od dobrého chovu a krmení zvířat až po dokonalost konečného produktu – v mlékárně Εxarhos se zavazujeme nabídnout vám produkty nekompromisně vysoké kvality.
Složení: řecké ovčí (70%) a kozí (30%) pasterované mléko, jedlá sůl, syřidloObsah tuku v sušině min. 43% ,obsah sušiny max. 56%
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě +2°C až +4°CVždy používejte při vyndání čistou vidličku. Nevyndávejte plátky fety rukama.* pokud dodržíte výše uvedené, vydrží Vám feta v nálevu po otevření i několik týdnů
Výrobce
Exarchos S.A., 4th km. Elassona-Deskati, 40200, Řecko
*Značka P.D.O. znamená "Protected Destination of Origin". Tato značka je zárukou, že produkt pochází z konkrétní oblasti. Řecký sýr Feta má chráněnou územní značku a nelze ji vyrábět kdekoli jinde. U nás v ochodech se většinou setkáte u podobných produktů s označením "sýr balkánského typu", což samozřejmě žádná feta není!
Exarhos 1949 - Elassona - Larissa - Řecko
Společnost E. & K. EXARHOS Co. působí ve výrobě mléčných výrobků ve výrobním závodě naší společnosti v Elassoně, Larissa. Společnost vyrábí Feta (CHOP) a Kaseri (CHOP) a další produkty jako Myzithra, Kefalotyri a Katsikisio, spojující tradiční způsob výroby s moderní hygienou a zajištěním kvality, podle národních norem a řecké a evropské legislativy .
Naše společnost má ve svém areálu moderní a vybavenou laboratoř pro chemické a mikrobiologické kontroly, která funguje pod dohledem manažera kvality. Společnost vyrábí mléčné výrobky (FETA, KASERI, MYZHTHRA) a zavádí systém managementu jakosti v souladu s normou ELOT EN ISO 9001 IFS a BRC a HACCP vyráběných produktů.
Parametry
Hmotnost | 200 |