Včelařský cedník na med Cedník na med je základní pomůckou pro včelaře pro konečné zpracování medu. Je dvojitý a nerezový. Díky dvojitým sítům, která se vkládají do sebe, se med při cezení zbaví nežádoucích nečistot (např. zbytků vosku). Čistě scezený med pomaleji podléhá krystalizaci. Dvojité víko je dostatečně hluboké, tak aby jste ho mohli položit na nádobu a do nádoby se vešlo maximum scezeného medu. Díky dvojitému sítu se med vyčistí i od nepatrných zrnek nečistot (např. vosku). Doporučení... Celý popis

Koupit za 579 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Včelařský cedník na med

Cedník na med je základní pomůckou pro včelaře pro konečné zpracování medu. Je dvojitý a nerezový. Díky dvojitým sítům, která se vkládají do sebe, se med při cezení zbaví nežádoucích nečistot (např. zbytků vosku). Čistě scezený med pomaleji podléhá krystalizaci.

Dvojité víko je dostatečně hluboké, tak aby jste ho mohli položit na nádobu a do nádoby se vešlo maximum scezeného medu. Díky dvojitému sítu se med vyčistí i od nepatrných zrnek nečistot (např. vosku).

Doporučení pro cezení medu

Doporučujeme med cedit rovnou do nádob, ze kterých se med bude již stáčet do sklenic. My takto med cedíme do  nádob na med s výpustí. Díky nastavitelných úchytkám se dá postavit (umístit) na téměř libovolnou nádobu a nemusí se při cezení přidržovat.

Med ceďte co nejdříve po vyčeření, případně ihned po vytočení, aby nebyl zbytečně ztuhlý. Opakovaným rozehříváním se med zbytečně znehodnocujete. Při sladování medu dbejte, aby byl med uchováván v chladu, temnu a suchu. Pamatujte, že teplota, kdy med nejrychleji krystalizuje, je mezi 5°C až 14°C.

Údržba cedníku

Cedník myjte pouze horkou vodou a zbytky vosku vždy odstraňte mechanicky.

Rozměry cedníku

Rozpětí úchytů: 42 cm

velikost: průměr 23 cm, hloubka 10 cm - 11 cm
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Včelařství Thomayer