Speciální druh indické minerální soli s výraznou siřičitou vůní. Kala Namak se sice v češtině říká černá sůl, ale černá zdaleka není. Toto exotické dochucovadlo je bohatá směs minerálů s vysokým obsahem železa a dalších prvků, které soli dávají spíš temně rudou a šedou barvu. - sůl bohatá na minerální látky a vitamíny - jedinečná siřičitá chuť - skvělý pomocník pro pestrou veganskou stravu Černá sůl se těží ze sopečných jezer Pákistánu a Indie a její chuť a vůně může ty, kteří s ní přijdou... Celý popis
Koupit za 21 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
WOLFBERRY Himalájská sůl černá Kala Namak 250 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
21 Kč
Koupit za 21 Kč
Wolfberry Himalajská sůl černá Kala Namak 250 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
19 Kč
Koupit za 19 Kč
Wolfberry himalájská sůl černá Kala Namak 250 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
19 Kč
Koupit za 19 Kč
Popis
Speciální druh indické minerální soli s výraznou siřičitou vůní.
Kala Namak se sice v češtině říká černá sůl, ale černá zdaleka není. Toto exotické dochucovadlo je bohatá směs minerálů s vysokým obsahem železa a dalších prvků, které soli dávají spíš temně rudou a šedou barvu.
- sůl bohatá na minerální látky a vitamíny
- jedinečná siřičitá chuť
- skvělý pomocník pro pestrou veganskou stravu
Černá sůl se těží ze sopečných jezer Pákistánu a Indie a její chuť a vůně může ty, kteří s ní přijdou poprvé do styku odradit, protože připomíná uvařená vejce na tvrdo. Po tepelné úpravě však získává zemité aroma.
Podle ájurvédských lékařů je Kala Namak nejvíce prospěšnou formou soli, protože na rozdíl od obyčejné soli nezvyšuje obsah sodíku v krvi. Právě proto tito učenci doporučují černou sůl lidem, kteří mají vysoký tlak, nebo těm, kteří mají dietu s nízkým množstvím soli.
Bez černé soli by si místní obyvatelé nedokázali představit přípravu takových lahůdek jako je chaats, čatní, nebo raitas. A slavné koření čát másala? Tak vězte, že to by bez Kala Namak vůbec nebylo. Indové si tuto sůl dávají i na ovoce, takže můžete vyzkoušet v našich podmínkách malinko osolit například banán, nebo jablko a budete příjemně překvapení zajímavou chutí.
Chemické rozbory ukázaly, že Kala Namak obsahuje širokou škálu minerálních látek a stopových prvků. Nejvíce převládají chlorid sodný, chlorid hořečnatý, síran sodný, chlorid vápenatý a železo.
Využití v kuchyni
Hodí se jak do teplých pokrmů tak jako součást studené kuchyně - pro přípravu tofu míchaných "vajíček", do salátových zálivek, do pomazánek, anebo dokonce i netradičně na sladké ovoce.
Nutriční hodnoty
ve 100 g
Energetická hodnota
0 kJ / 0 kcal
Tuky / z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy / z toho cukry
0 g
Vláknina
0 g
Bílkoviny
0 g
Sůl
100 g
Vápník
340 mg
Mangan
100 mg
Železo
105,4 mg
Složení
Himalájská sůl černá.
Výhody/nevýhody
VÝHODY
NEVÝHODY
100% rostlinný původ
čistě přírodní složení
bez lepku
vhodné i v těhotenství a kojení
vhodné i pro děti
Množství
250 g
Země původu
Pákistán
Kala Namak se sice v češtině říká černá sůl, ale černá zdaleka není. Toto exotické dochucovadlo je bohatá směs minerálů s vysokým obsahem železa a dalších prvků, které soli dávají spíš temně rudou a šedou barvu.
- sůl bohatá na minerální látky a vitamíny
- jedinečná siřičitá chuť
- skvělý pomocník pro pestrou veganskou stravu
Černá sůl se těží ze sopečných jezer Pákistánu a Indie a její chuť a vůně může ty, kteří s ní přijdou poprvé do styku odradit, protože připomíná uvařená vejce na tvrdo. Po tepelné úpravě však získává zemité aroma.
Podle ájurvédských lékařů je Kala Namak nejvíce prospěšnou formou soli, protože na rozdíl od obyčejné soli nezvyšuje obsah sodíku v krvi. Právě proto tito učenci doporučují černou sůl lidem, kteří mají vysoký tlak, nebo těm, kteří mají dietu s nízkým množstvím soli.
Bez černé soli by si místní obyvatelé nedokázali představit přípravu takových lahůdek jako je chaats, čatní, nebo raitas. A slavné koření čát másala? Tak vězte, že to by bez Kala Namak vůbec nebylo. Indové si tuto sůl dávají i na ovoce, takže můžete vyzkoušet v našich podmínkách malinko osolit například banán, nebo jablko a budete příjemně překvapení zajímavou chutí.
Chemické rozbory ukázaly, že Kala Namak obsahuje širokou škálu minerálních látek a stopových prvků. Nejvíce převládají chlorid sodný, chlorid hořečnatý, síran sodný, chlorid vápenatý a železo.
Využití v kuchyni
Hodí se jak do teplých pokrmů tak jako součást studené kuchyně - pro přípravu tofu míchaných "vajíček", do salátových zálivek, do pomazánek, anebo dokonce i netradičně na sladké ovoce.
Nutriční hodnoty
ve 100 g
Energetická hodnota
0 kJ / 0 kcal
Tuky / z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy / z toho cukry
0 g
Vláknina
0 g
Bílkoviny
0 g
Sůl
100 g
Vápník
340 mg
Mangan
100 mg
Železo
105,4 mg
Složení
Himalájská sůl černá.
Výhody/nevýhody
VÝHODY
NEVÝHODY
100% rostlinný původ
čistě přírodní složení
bez lepku
vhodné i v těhotenství a kojení
vhodné i pro děti
Množství
250 g
Země původu
Pákistán
Parametry
Výrobce | Wolfberry |
Hmotnost | 250 g |